Ziua Astronomiei – Ediția de primăvară | IAȘI

Suntem încântați să vă invităm să vă alăturați nouă într-o seară deosebită dedicată explorării Universului și a frumuseții cerului înstelat!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Astronomiei, Astroclubul Iași, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Fundația Academică IF2000 vă invită vineri, 17 mai 2023, în zona pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare (în fața Primăriei Municipiului Iași), la observații astronomice. Publicul interesat va avea la dispoziție instrumente astronomice (telescoape, lunete și binoclu) și va beneficia de îndrumarea astronomilor amatori

După ora 19:00 vom observa astrul nopții, Luna, și vom identifica direct prin ocular: craterele lunare, văile, munții şi mările din relieful satelitului nostru. De asemenea, vom încerca să determinăm unde au ales astronauții să aselenizeze în misiunile Apollo.

Venind la acest eveniment, veți avea șansa de a interacționa cu astronomi amatori pasionați și de a afla mai multe despre universul fascinant în care trăim.
În situația în care condițiile meteorologice nu vor fi favorabile și cerul nu va fi senin, observațiile astronomice solare și nocturne vor fi amânate pentru o altă dată care va fi anunțată din timp.
Vă așteptăm cu nerăbdare să petrecem împreună o seară memorabilă sub cerul înstelat!

Ziua Internațională a Astronomiei (Astronomy Day) se sărbătoreşte de două ori pe an: primăvara și toamna, în sâmbăta în care Luna este în apropierea Primului Pătrar. Evenimentul a fost marcat pentru prima dată în anul 1973, cu scopul de a atrage atenția publicului larg asupra astronomiei și reprezintă momentul în care astronomii amatori se reunesc pentru a oferi tuturor doritorilor posibilitatea de a observa în mod direct frumusețile cerului.
Pe lângă toate acestea, Ziua Internațională a Astronomiei este o modalitate prin care pasionații își pot împărtăși cunoștințele publicului larg și pentru toți cei interesați de astronomie o ocazie de a-și explora pasiunea și de a-și spori cunoștințele. Important este să petrecem ceva timp privind cerul și să înțelegem cu modestie locul nostru în Univers.

📍 Bulevardul Ștefan cel Mare (în fața Primăriei Municipiului Iași) Vezi pe hartă/traseu

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/772000925043297

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 17 Mai 2024

Program:
De la 19:00

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL