5 Jocuri Nostime în Maşină cu Copilul. Idei pentru Drumuri Lungi în Familie

Tati, mai avem mult? Mami, cât mai avem până ajungem? Am ajuns?!

În vacanţă sau în drum spre grădiniţă sau şcoală, atunci când mergem cu maşina în familie avem nevoie de stimuli şi de idei pentru a face ca timpul să treacă frumos iar cei mici să nu se plictisească.

Iată câteva idei de jocuri pe care le putem juca în maşină:

1. De la A la Z

  • minim 2 jucători +5 ani
  • Avem nevoie de: hârtie, pix şi bunăvoinţă

Fiecare jucător se aşează pe o parte a maşinii şi trebuie să noteze tot alfabetul pe măsură ce vede în ordine literele pe plăcuţele de înmatriculare ale celorlalte maşini. Primul care termină de notat tot alfabetul câştigă. Nu avem voie să trişăăăm!

2. Locul Secret

  • minim 2 jucători +7 ani
  • Avem nevoie de: cronometru, harta maşinii, hârtie, pix

Un jucător alege un loc pe care hartă şi îi spune celuilalt jucător cum se numeşte. Acesta din urmă trebuie să găsească într-un minut locul secret. Dacă nu reuşeşte atunci primeşte un indiciu cu zona unde se găseşte locul pe hartă (nord, sud, est, vest) şi 30 de secunde pentru a-l găsi. Când locul secret este găsit notăm timpul scurs. Urmează celălalt jucător. Câştigă jucătorul care găseşte locul secret în timpul cel mai scurt.

3. De unde vine?

  • minim 2 jucători +7 ani
  • Avem nevoie de: cronometru, hârtie, pix

Se dă drumul la cronometru pentru un minut şi fiecare jucător trebuie să noteze cât mai multe indicative de judeţe de pe plăcuţele de înmatriculare ale celorlalte maşini din trafic: CJ, TM, BV, B, GR, SV, IS, etc. Câştigă jucătorul care la finalul minutului a notat pe hârtie cele mai multe indicative.  O ocazie excelentă pentru a învăţa judeţele României!

Citeşte şi: Cum Prevenim Răul de Maşină sau Răul de Mișcare

4. Plec şi iau cu mine

  • minim 2 jucători +5 ani
  • Avem nevoie de: ţinere de minte

Un joc super distractiv cu cât participă mai mulţi membri ai familiei. La început stabilim care va fi obiectul jocului: fructe, legume, jucării, diverse obiecte din casă, etc. Dacă alegem fructe şi suntem în drum spre mare, primul jucător spune “Plec la mare şi iau cu mine Ananas”. Următorul jucător repetă fraza şi adaugă un fruct cu B: “Plec la mare şi iau cu mine Ananas şi Banane”. Următorul jucător repetă fraza şi adaugă un fruct cu C: “Plec la mare şi iau cu mine Ananas, Banane şi Cireşe”. Iese din joc jucătorul care uită fraza sau nu mai ştie niciun fruct cu litera din alfabet care urmează la rând.

5. Jocul cutiuţelor

  • minim 2 jucători +6 ani
  • Avem nevoie de: ţinere de mint hârtie, pix

Facem o matrice de la 4/4 la 10/10 puncte. Cu cât copilul e mai avansat în vârstă, cu atât putem face matricea mai mare. Jocul va fi de asemenea mai lung dacă matricea e mai mare. Pe rând jucătorii conectează câte 2 puncte. Când un jucător găseşte 3 laturi ale unui pătrat îl completează şi îl revendică. Apoi mai are dreptul să conecteze 2 puncte. Când tabla de joc devine aproape plină jucătorii vor ajunge să completeze mai multe pătrate la rând. Jocul se termină atunci când toate punctele au fost conectate. Câştigă jucătorul cu cele mai multe pătrăţele revendicate.

Citeşte şi: Trusa de Prim Ajutor de Luat în Vacanță

Dacă pe drum după un astfel de joc copilul tău acuză o stare de ameţeală, greaţă sau vomă, eventual acompaniate de durere de cap, este posibil să aibă de-a face cu afecţiunea denumită rău de transport. Aceasta este accentuată de concentrarea pe un obiect din maşină, dacă citeşte, scrie sau se uită la telefon.

Trebuie să ştii că de regulă copiii de 3-12 ani sunt mai afectaţi decât adulţii de această afecţiune. Dacă şi copilul tău se confruntă cu astfel de neplăceri în deplasările cu maşina, o soluţie simplă a problemei este să te înarmezi înainte de a pleca la drum cu un remediu homeopatic care imbina armonios şi eficient beneficiile Cocculus indicus, Nux vomica, Tabacum si Petroleum. În timp ce Cocculus indicus este un remediu pentru raul de miscare, Nux vomica are efect de calmare şi relaxare, contribuind şi la scăderea efectului stresului. Tabacum este indicat pentru tremuraturi ale membrelor, vertij si slabiciune generala iar Petroleum ajuta in cazul indispozitiei sau greturilor.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS

ADAUGĂ COMENTARIU