10 Stațiuni Balneoclimaterice pentru Vacanțele Familiilor cu Copii în România

CĂLIMĂNEȘTI-CĂCIULATA | BĂILE BALVANYOS | BĂILE TUȘNAD |
BĂILE OLĂNEȘTI | EFORIE NORD & EFORIE SUD | VATRA DORNEI | SLĂNIC PRAHOVA | SOVATA | BĂILE FELIX | BĂILE GOVORA

9. Băile Felix
Stațiune balneoclimaterică în județul Bihor

Baile Felix aqua park 3Stațiunea Băile Felix se află la 6 km de Oradea și este cea mai mare stațiune cu funcționare permanentă din România, aflându-se în topul stațiunilor turistice balneare de tratament și relaxare. Tratamentele cu ape din băi sunt recomandate aici datorită conținutului ridicat de săruri minerale. Pe lângă cure și aer curat, la Băile Felix vizitatorii se pot bucura și de parcuri acvatice în aer liber sau acoperite.

UTIL. Controlează Accesul Copilului la Internet şi Aplicaţii cu o Metodă Simplă şi Eficientă

Ce poți vizita în Băile Felix

 • Lacurile cu nuferi, impresionante datorită frumuseții nuferilor şi lotușilor, dar și speciilor rare de vieţuitoare de aici.
 • Biserica cu lună, pe a cărei turlă se găsește o sferă de forma lunii, vopsită jumătate în negru, jumătate în auriu. Această sferă se deplasează după mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului și arată, prin rotirea sa, toate fazele Lunii. Minunea inginerească datează de la finele anului 1793.
biserica cu luna oradea mecanism
bisericaculunaoradea.ro
 • Rezervația naturală Pârâul Peța, aflată în stațiunea Băile 1 Mai, întinsă pe o suprafață de 4 hectare. Apa pârâului Peța are o temperatură de 30°C chiar şi iarna. Aici se poate admira floarea albă de nufăr care a găsit în apele termale un loc prielnic.
 • Fenomenul carstic de pe Dealul Șomleului (Avenul de la Betfia), reprezentat de craterul unui vulcan stins, cu o adâncime de 86 de metri. Puțul său se întinde pe o distanță de 54 de metri.
 • Biserica de lemn din Brusturi, cu al său sistemul de boltire – spațiul pentru naos este acoperit de o boltă în arc frânt, și nu cu o boltă cilindrică, așa cum se întâmplă de obicei.
  Biserica ortodoxă din Rontau, construită în anul 1700 de 37 de familii sărace. La început aceasta avea pereți din lemne crăpate prinse în cuie și lipite cu lut amestecat cu paie.
  Capela Haieu, o biserică medievală cu impresionante elemente arhitecturale romane și gotice.

5 Sfaturi Esenţiale în Tratarea Rapidă şi Eficientă a Răcelii şi Gripei la Copii

Atracții de divertisment pentru familii la Băile Felix

 • Aqua Park Băile Felix cuprinde piscine exterioare, piscine interioare, piscine cu apă termală, piscine cu valuri, tobogane de apă interioare și exterioare dar și servicii adiacente cum ar fi sauna, solarul, masajul sau alte servicii SPA. Acestea sunt funcționale pe toată perioada anului. Parcul acvatic este format din Ștrandul Appolo, Ștrandul Felix, Felixarium (Lotus Therm) și AquaPark President. La doi km, în stațiunea învecinată Băile 1 Mai, se află și Ștrandul Venus.
Baile Felix aqua park
Licenta: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.ro
 • Ștrandul Appolo din Băile Felix deschis în 1900 oferă 4 bazine cu apă termală – 3 pentru adulți si unul pentru copii. Într-unul din bazinele exterioare se poate înnota, având o adâncime de 2,25 metri. Un alt bazin exterior cu adâncimea de 1-1,60 metri este cu apă termală, a cărei temperatură ajunge la 37-40° C. Există de asemenea și un bazin interior, destinat inclusiv familiilor cu copii. Apa din bazine se schimbă zilnic iar programul este zilnic de la ora 7-8 dimineața până seara la orele 20. Pe lăngă șezlonguri, garderobă și dușuri cu apă caldă, ștrandul e dotat și cu saună și solar. Ștrandul Apollo este deschis inclusiv iarna, când poți face o baie afară, înconjurat de zăpadă.

Cum Ferim Copilul de Răceală şi Gripă în Sezonul Rece

Baile Felix aqua park 2

 • Ștrandul Felix, cel mai modern din stațiune, oferă 6 bazine cu apă termală – 2 pentru copii, 2 pentru toate categoriile de vârstă, un bazin cu valuri și unul pentru relaxare. În incinta ștrandului există și un restaurant.
 • Felixarium din Complexul Lotus Therm este cel mai mare și cel mai luxos parc acvatic acoperit din Băile Felix. Inaugurat în anul 2015, Lotus Therm este singurul complex de 5 stele din stațiune.

Fructe cu Poze – Listă Ordonată Alfabetic şi Tradusă în Engleză, Franceză, Italiană, Spaniolă şi Germană

 • Aqua Park President oferă 13 bazine interioare, 3 piscine dintre care una cu valuri, 2 topogane de apă care comunică cu exteriorul, o zonă VIP, saună turcească. Multe bazine din aqua park sunt amenajate special pentru copii. Unul dintre acestea este destinat bebelușilor, fiind adânc de 20 de cm şi cu o temperatură a apei de 36-38°C, cu un micuț topogan din plastic, cu o pantă foarte lină. Alături există un bazin pentru copii mai mari, care are o adâncime de 60 cm și un topogan mai mare, destinat tot lor.

Baile Felix aqua park tobogane

 • Stradul Venus este cel mai mare strand termal din statiunea învecinată, Baile 1 Mai. Acesta cuprinde 14 bazine din care unul olimpic, un bazin cu trambuline, cea mai inalta trambulina fiind de la 5 m, si un bazin mare trapezoidal cu o adancime in crestere.

Indicații terapeutice tratamente la Băile Felix

Tratamentele cu ape din băi de aici tratează reumatismul și afecțiunile neurologice, ginecologice, bazele medicale de aici dispunând de aparatură pentru electroterapie, hidroterapie, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare.

+200 Cele Mai Cunoscute Fabule pe Înţelesul Copiilor

În 2021, după cum poți vedea in înregistrarea de mai jos, stațiunea nu arăta chiar ca un loc de relaxare, de aceea te sfătuim să urmărești stirile cele mai noi legate de locație pentru a nu avea surprize la fața locului.

NEXT: BĂILE GOVORA

Pagina precedenta
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Pagina urmatoare
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU