10 carti pentru copii de 1 an – 2 ani

Ce carti citim copiilor incepand de la varsta de 1-2 ani. 10 carti pentru copii de 1 an - 2 ani.

Prima carte pe care i-am cumparat-o fetitei mele a fost de pe vremea cand eram insarcinata in 5-6 luni. S-a organizat un mini-targ de carti la biroul unde lucram si erau si cateva carti pentru copii.

Trebuie sa recunosc ca nu a fost o alegere inspirata. Mi-au placut pozele atunci si hartia de calitate, coperta cartonata si lucioasa. Cartea era despre un arici, scrisa in versuri cu multe cuvinte de neinteles pentru copii, si cu o poveste destul de complexa. Asadar, cand am incercat sa o citesc fetitei mele (pe la 2 ani cred ca am avut prima tentativa), nu a fost deloc interesata si recunosc ca nu mi-a placut nici mie. Povestea este lunga, cu multe aventuri si personaje si copiii mici pierd firul, prin urmare cred ca ar merge la copii peste 5 ani. Asadar, la urmatoarele achizitii de carti pentru copii am fost mult mai atenta.

Am avut noroc ca am descoperit seria cu Miffy si care a fost preferata fetitei mele mult timp. Cam in acelasi timp ne-am bucurat si de Scoala ursilor si de cartile Luciei Muntean, alte serii nemaipomenite de carti pentru copii de 1 an – 2 ani.

Recomandari de carti pentru copii de 1 an – 2 ani

Carte copii Miffy Dick BrunaMiffy, de Dick Bruna – Afla povestea nasterii iepurasului Miffy

Recomandam si Ziua lui Miffy, cartea din care aflam cum si-a sarbatorit Miffy ziua.

Apoi putem trece si la Bicicleta lui Miffy. Despre aventura, explorare si responsabilitate fata de lucruri.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

jocurile-uite-asa_baseJocurile “Uite-asa!”, de Lucia Muntean.

Ne-am bucurat mult de aceasta carte, dupa ce fetita mea e trecut de varsta de 1 an.

nasturel-don-freeman-carte-copiiNasturel, de Don Freeman

O poveste pentru copii despre prietenie si iubire. O carte potrivita pentru copii de la 2-3 ani, foarte buna de citit si seara la culcare.

carte copii noapte bunaNoapte buna, carte pentru copii de la Minienciclopedii Larousse

Cum ne pregatim de culcare?

O carte foarte buna de citit la culcare, caci copilul intelege ritmul zilelor, dupa zi vine noaptea, si prezinta chiar si pregatirile de culcare, ce fac copiii inainte de somn: casca daca le este somn, se spala pe dinti, se imbraca in pijama, se baga in patut si mamica le citeste o carte, si apoi pupicul de noapte buna.

Sarah-Kay-si-povestile-ei-nazdravaneSarah Kay si povestile ei nazdravane, carte pentru copii de la 2-3 ani

Nu auzisem de aceasta carte dar cand am vazut coperta pe site-ul litera.ro si am aruncat o privire la 2-3 pagini din interior, m-a cucerit.

Imaginile sunt exact asa cum imi plac sa fie intr-o carte pentru copii, ca din cartile de povesti englezesti, iar povestioarele sunt inspirate din viata reala si multe dintre ele sunt pline de invataminte.

anotimpurile prima mea cartePrima mea carte. Anotimpurile – Carti pentru copii cu varsta peste 1 an de la Editura Litera.

O carte nemaipomenita pentru copii mici si mai maricei, este plina de culoare, cu o grafica deosebita, cu imagini atractive si educative.

carte copii sa avem grija de lucruriSa avem grija de lucruri! de Aleix Cabrera

Cum sa-i invatam pe copii sa aiba grija de lucruri?

O carte minunata si extrem de utila pentru cei mici, caci invata cum sa aiba grija de lucruri prin sfaturi simple, imagini frumos colorate si mesaje clare.

01cartea_jungleic1_1Cartea Junglei – Carte si audiobook pentru copii peste 3.5 – 4 ani

Aventurile lui Mowgli in jungla. Cartea care a bucurat atatea generatii de copii, pentru copii peste 3.5-4 ani.

 

Tu ce carti pentru copii de 1 an – 2 ani ne recomanzi?

Articol scris de Zina Nichita, Editor GoKID.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU