10 Stațiuni Balneoclimaterice pentru Vacanțele Familiilor cu Copii în România

CĂLIMĂNEȘTI-CĂCIULATA | BĂILE BALVANYOS | BĂILE TUȘNAD |
BĂILE OLĂNEȘTI | EFORIE NORD & EFORIE SUD | VATRA DORNEI | SLĂNIC PRAHOVA | SOVATA | BĂILE FELIX | BĂILE GOVORA

8. Sovata
Stațiune balneoclimaterică în județul Harghita

statiunea sovata vedereSovata este o stațiune balneoclimaterică deschisă în orice sezon, beneficiind de o climă subalpină, cu veri răcoroase (temperatură medie 18,5 °C în iulie) și ierni blânde (temperatură medie -3,5 °C în ianuarie). Menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, Sovata devine stațiune balneară în 1850. Aici lacurile cu ape clorurate și sodice și nămolul acestora au proprietăți curative. Stațiunea este ideală pentru odihnă și relaxare întrucât este înconjurată de dealuri împădurite. Renumele Sovatei se datorează lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate și sodice.

25 de Activități cu Copilul în Aer Liber. Cum Ne Jucăm cu Copilul în Parc sau la Picnic 

statiunea sovata lacul ursu varaCe poți vizita în familie la Sovata

  • Lacurile din Sovata sunt atracțiile principale, datorită fenomenului de heliotermie: vara temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic. Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20 °C la suprafață, 30-40 °C la adâncimea de 1 m și 40-60 °C la adâncimea de 1,5 m. Lacul Ursu și arboretele de pe sărături este o arie protejată de interes național.

  • Muntele de sare, aflat în spatele Lacului Roșu și Lacului Verde.
  • Turul stațiunii cu trenulețul, o modalitate preferată de cei mici pentru a vizita stațiunea de la un capăt la altul. Se ia din fața hotelului Danubius Sovata.

99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior 

  • Plimbare cu Mocănița cu aburi pe traseul Sovata – Câmpu Cetății. Mocanița pleacă zilnic din gara Sovata la orele 10, 13, 17, 19. Durata unei călătorii este de 1h și 45min. Prețul unui bilet dus-întors este de 15 RON pentru copii, 20 RON pentru studenți sau pensionari și 30 RON pentru adulți.
Mocănița cu aburi din Sovata
  • Pârtia Aluniș pentru amatorii de schi, amenajată lângă cabana cu același nume.
  • Așezarea romană de la Sovata („Dealul Földvár”) datată din sec. I-III p. Chr. și turnul roman de la Săcădat (din epoca romană).
statiunea sovata lacul ursu
Lacul Ursu din Sovata

Indicații terapeutice tratamente la Sovata

Stațiunea este indicată pentru tratamentul bolilor ginecologice (insuficiență ovariană, cervicită cronică, metrosalpingită cronică, sterilitate) dar și pentru afectiuni degenerative, inflamatorii și reumatismale (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroză, poliartroză, dureri articulare, tendinite, tendimiozită, poliartrită scapulohumerală) și stări posttraumatismale (după operații vindecate la articulații, mușchi, oase, dupa luxații și entorse).

SANATATE. 10 Soluţii Simple pentru Reducerea Consumului de Sare în Familie

Sunt disponibile de asemenea proceduri pentru boli ale sistemului nervos periferic (pareze ușoare, sechele ale poliomielitei, polinevrite), tulburări endocrine (hipotiroidie, urmare unui tratament endocrinologic), boli cardiovasculare (ulcerații, acrocianoză).

NEXT: BĂILE FELIX

Pagina precedenta
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Pagina urmatoare
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU