25 de Activități cu Copilul în Aer Liber. Cum Ne Jucăm cu Copilul în Parc sau la Picnic

Ieșim la joacă în aer liber! Nu are rost să insistăm asupra importanței activităților la aer curat pentru copii. Beneficiile de ordin fizic și mental sunt nenumărate și evidente, de aceea orice ocazie de a petrece timp la aer curat nu trebuie ratată. Cadrul natural îl va stimula pe cel mic să fie mai activ, îi va stimula imaginația și creativitatea. Vezi lista noastră de 25 de activități cu copilul în aer liber, cum ne putem juca cu copiii în parc sau la picnic.

1. BALOANE. Umflăm baloane, ne jucăm cu ele încercând să le menținem cât mai mult în aer sau le dăm drumul să se dezumfle amuzându-ne de traiectoria descrisă. Cei mici nu se satură niciodata de distracția cu baloane, este una dintre activitățile de care copilul se bucură întotdeauna în aer liber.

2. PLIMBARI CU TROTINETA/BICICLETA/ROLE. Nimic nu ii stimuleaza pe cei mici mai bine decat miscarea. Pentru a-l ajuta sa fie sanatos si a-l detensiona varianta cea mai facila este de a iesi cu trotineta/bicicleta/role la plimbare!

Recomandare: 10 Idei de Activități de Călătorii și Crafturi pentru Mici Exploratori

3. ALERGARE SAU ÎNTRECERE. Stabiliți un traseu de alergare în familie sau luați-vă la intrecere, copiilor le place competitia si nu se satura niciodata de intreceri. Un traseu printre copaci le va da celor mai activi copii un motiv în plus să își consume sănătos energia.

4. JOCURI. Alegeți unul din jocurile copilariei care se potriveste vârstei și numărului de copii care pot fi antrenați.

5. NE CĂȚĂRĂM. Copiilor le place la nebunie să se cațere în copaci. Ca să nu ai emoții pentru când o va face singur ajută-l să învețe cum să o facă în condiții de siguranță. Alege un copac potrivit staturii și abilităților lui, după care stai cu el pentru a te asigura că întelege riscurile și că în același timp are suport dacă își dorește să își depășească limitele.

6. PLANTĂM FLORI, LEGUME SAU CHIAR UN COPAC. O activitate ce se poate derula în timp și care îl va învăța pe cel mic cum se obțin rezultate prin punerea la punct a unui plan și urmărirea obiectivului în timp. Cu siguranță cel mic se va bucura să se ocupe de udarea plantelor din când în când, o activitate în aer liber care îl va învăța să fie responsabil.

7. BALOANE DE SĂPUN. O activitate distractivă și care îi permite celui mic să socializeze cu alții copii întrucât baloanele de săpun îi atrag imediat pe cei mici. Le puteți sparge sau le puteți sufla pentru a le menține cât mai mult în aer.

Îți recomandăm: 12 Activităţi la Iarbă Verde în Familie. Cum Ne Pregătim şi Ce Facem la Pădure

8. CITIM O CARTE INTERESANTĂ. O ieșire în parc poate fi chiar și pentru copil un prilej de relaxare și chiar odihnă. Luăm o păturică de picnic sau un hamac și ne intindem pentru a citi cartea preferată într-un loc inedit, la aer curat!

9. JUCĂM UN SPORT. Fotbal, baschet, tenis, badminton, nu trebuie decât să alegeți sportul preferat. Nu uita nici de frisbee!

10. FACEM UN PICNIC. Dacă locuiți la bloc va fi o bucurie să faceți un mic picnic la iarbă verde. Va veți bucura de joacă în familie, de mersul desculți prin iarbă și de un picnic care vă va face să apreciați mai mult chiar și un sandwich pregătit de acasă.

11. MONTĂM CORTUL. La munte sau chiar și în parc, pentru cei mici cortul este un loc de joacă fascinant. Vă puteți bucura împreună de montarea cortului iar după aceea de joacă în el sau în jurul acestuia.

12. VÂSLIM SAU PEDALĂM. Dacă parcul din apropierea casei are lac pe care se închiriază bărci sau hidrobiciclete, o oră de plimbare pe lac relaxează și vă va scoate cu siguranță din cotidian.

13. SĂRIM COARDA. Un pic de țopăială pune energia în mișcare. În plus puteți încerca și în 3, mami și tati învîrt coarda iar cel mic sare!

14. LANSĂM AVIOANE HÂRTIE. Construim avioane de hârtie după care le lansăm afară, unde vor avea suficent spațiu pentru a-și arăta potențialul. O activitate în aer liber de care se poate bucura și singur dacă nu are partener de joacă.

15. NE BATEM CU APĂ. Dacă e cald afară e momentul să vă răcoriți cu o binevenită bătaie cu apă. Luați pistoale de apă sau găuriți dopul unei sticle pe care cel mic să o poată manevra și distracția poate începe!

Vezi și: 7 Super Animaţii Scurte cu Final Fericit

16. MERGEM SĂ VEDEM ANIMALE. În București puteți merge la Ferma Animalelor sau puteți vizita pe bicicletă Parcul Natural București unde cu puțin noroc veți vedea vulpi, iepuri, vidre și păsări cum ar fi lebede, egrete, cormorani, pescăruși sau rațe sălbatice, dar și animale acvatice ca șerpi de apă sau tritoni.  Nu departe de București este și Ferma la Tzară.

17. ÎNALȚĂM UN ZMEU. Daca bate vântul e prilej pentru a învăța să ridicați un zmeu și de a vă bucura de manevrarea lui pe cer. Cei mici se bucură enorm atunci când reușesc!

18. PRIVIM CERUL. O ieșire în aer liber este un prilej minunat de a vă bucura împreună privind cerul. Ziua vă puteți imagina cu ce seamănă norii iar seara puteți vâna stele căzătoare. Dacă copilul este suficient de mare se va bucura să aibă un telescop!

19. DESENĂM CU CRETA PE ASFALT. Orice părinte trebuie să fie pregătit cu un set de crete colorate cu care cel mic să își poată exprima creativitatea în aer liber. De aici până la jocuri mai e doar un pas. Un exemplu este acest joc de forme și culori pentru copii mici [EN].

20. ORGANIZĂM UN ATELIER DE CREAȚIE. În funcție de locație ne putem pregăti de o activitate creativă în aer liber. Dacă mergem la munte sau la pădure și găsim flori putem face buchețele sau coronițe de flori. În parc plecăm pregătiți materiale necesare pentru desenat, colorat sau chiar pictat. Și plastilina poate fi o varianta bună la picnic.

21. FACEM UN FOC. Pentru a le satisface celor mici curiozitatea și a ne asigura că învață despre foc și riscurile asociate în condiții de siguranță, ne putem propune chiar să ne jucăm un pic cu focul! La propriu! Dacă locul în care suntem ne permite, pregătim cele necesare pentru a încinge un foc care îi va fascina cu siguranță pe cei mici. Chiar și pe adulți  :-). Chiar dacă avem tendinţa de a ne proteja copiii, nu strică un efort conştient de a îi expune pe cei mici anumitor activități „riscante” care să îi ajute să acumuleze putere, incredere şi rezistenţă. Vezi aici câteva sfaturi despre lucrurile pe care cei mici le pot învăța despre foc.

22. FACEM O EXPEDIȚIE. Oriunde ne-am afla, la pădure, pe munte sau chiar în oraș, putem stabili o destinație ambițioasă pe care să o atingem. Dacă nu avem o destinație precisă în apropiere ne putem stabili un obiectiv pentru o mică excursie de care să ne bucurăm în familie: documentăm (foto, text) animale, plante sau insecte găsite pe traseu.

23. STĂM ÎN HAMAC. Cu siguranță un hamac este o bucurie pentru întreaga familie. Atunci când nu se bucură părinții de un pic de relaxare cei mici vor transforma hamacul într-un leagăn pe cinste!

24. CĂLCĂM ÎN BĂLTOACE. Dacă a plouat este ocazia perfectă de a ne echipa corespunzător și de a ieși la plimbare cu intenția clară de anu rata nicio băltoacă! Copilul simte un sentiment de satisfacție atunci când face o năzbâtie conștient și în prezența unui adult.

25. JUCĂM UN BOARD GAME. O ieșire la picnic este mai distractivă atunci când luăm cu noi un board game și jucăm în aer liber. Iată câteva sugestii: Coloniștii din Catan, Monopoly, Rummy (Remi), Ticket to Ride, Carcassonne, Dixit, Saboteur, Trivia, Rețeaua Energetică, etc.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU