7 Locaţii Minunate Încărcate de Istorie de Vizitat în Familie lângă București

7.

Domeniul Marghiloman de la Buzău

@ Vila Albatros, Str. Plantelor, Nr. 8B, Buzău

Domeniul Marghiloman de la Buzau Locatii Minunate langa Bucuresti de Vizitat Familie Vila Albatros.jpgÎn 1867 boierul Iancu Marghiloman a cumpărat de la Primăria Buzău terenul de 2628 de stânjeri în extremitatea estică a orașului, în punctul numit “Bariera Brăilei”. Spun documente ale vremii că vânzarea (de către primărie n.r.) “a văduvit tineretul mahalalei de locul unde petrecea, în postul Paștelui, horele fără lăutari, așa numitele “seci”. Scopul pentru care boierul Iancu a cumpărat terenul îl aflăm și de la Bazil Iorgulescu, autorul primului “Dicționar Geografic, statistic, economic și istoric al județului Buzău” – apărut sub înaltul patronaj al M.S. Regele Carol I în care marca, pe harta orașului, locul la care ne referim sub denumirea de “Grădina Marghiloman”, tot mai cunoscută și apreciată ca grădina – parc.

Distranță de București: 113 km

Cele Mai Interesante Case Mobile pentru Ieşiri cu Familia în Natură

Vila Albatros este monument restaurat prin proiect european de către Primăria Municipiului Buzău. Din 2008 este în administrarea Primăriei Buzău și găzduiește Centrul Cultural Alexandru Marghiloman. Construcția Conacului Marghiloman a fost realizată între anii 1883 și 1887 după planurile arhitectului Paul Gottereau în stil eclectic cu puternice influențe neogotice și al renașterii franceze.

Domeniul Marghiloman de la Buzau Locatii Minunate langa Bucuresti de Vizitat Familie gradinaÎn jurul conacului este amenajat un parc cu arbori exotici: salcâm japonez, chiparos și alte specii locale (plop, ulm, castan), specii renumite de trandafiri. Cel mai probabil de acesta s-a ocupat Elisa Știrbei, cu contribuții cunoscute și pentru edificarea altor parcuri celebre, precum Parcul Cișmigiu.

Regina Maria, deseori oaspete al acestui domeniu, nota “…Elisa Marghiloman îl ajutase să întocmească o preafrumoasă grădină. Ne place foarte mult să mergem la Vila Albatros. Ne aduce aminte de viața în ținuturile străine. Ne plăceau caii și prețuiam mult căpșunile cultivate precum și frumoșii trandafiri care deosebeau casa lor”. De asemeni în epoca era renumită aleea cu castani, precum și pista de antrenament hipic. Alexandru Marghiloman (Lordul Valah considerat părintele hipismului românesc) era un mare iubitor al cailor de curse încă din tinerețea studenției sale pariziene și a hotărât să schimbe profilul “grădinii” pentru a amenaja aici prima bază hipică model din România.

La Vila Albatros au loc numeroase evenimente culturale precum Jazz la Conac sau Seri de Vară la Buzău, precum și ateliere și cursuri pentru copii organizate de Școala din Parc Buzău.

Citește și: 8 Super Excursii de Weekend În Familie la Mai Puţin de 200 km de București

Domeniul Marghiloman de la Buzau Locatii Minunate langa Bucuresti de Vizitat Familie concertDomeniul Marghiloman de la Buzau Locatii Minunate langa Bucuresti de Vizitat Familie amfiteatruDomeniul Marghiloman de la Buzau Locatii Minunate langa Bucuresti de Vizitat FamilieSursa: ccam.ro

   • Adresa: Str. Plantelor, Nr. 8B, Buzau
   • Telefon: 0238 721 559
   • E-mail: [email protected]
   • Website: ccam.ro
   • Program
     • Luni – Joi: 9:00 AM – 4:00 PM
     • Vineri: 9:00 AM – 2:00 PM
     • Sâmbătă – Duminică: ÎNCHIS
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU