Atelier de Storytelling pentru copii de 8-12 ani

15:00 - 16:30
Saturday 12 November 2016
București

Fundația Calea Victoriei organizează în perioada 12 Noiembrie-10 Decembrie Atelierul de Storytelling pentru copii, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 si 12 ani.

Călătoria noastră în căuatarea poveștilor va dura vreo 5 săptămâni. Timp în care vom interpreta mai multe roluri: de povestaș, de ilustrator și de scriitor. Și, pentru că toate acestea presupun un antrenament serios al imaginației, vom avea parte de multe jocuri de mișcare, de improvizație, de creativitate. Ne vor însoți personajele din poveștile îndrăgite, pe care le vom analiza și care ne vor ajuta să ni le creăm pe ale noastre.

Modulul cuprinde 4 ateliere cu caracter interactiv și un atelier demonstrativ cu public alcatuit din părinți.

Atelier 1 – Despre Public

Vom folosi o poveste cunoscută de toți copiii ca material de lucru și vom face exerciții. Vom clarifica ce înseamnă introducere, cuprins, incheiere. Vom vorbi despre conflict. Vom discuta și vom face exerciții despre cum putem empatiza cu publicul și cum ne putem adapta diverselor categorii de public (de copii, de adulți, de prieteni, de colegi etc.)

Atelier 2 – Despre Povestitor

Vom folosi altă poveste cunoscută ca material de lucru. Exerciții și discuții despre atitudine scenică, față de public, față de un personaj, față de poveste etc. Vom face exerciții pentru expresivitate fizică și facială, exerciții pentru mobilitate și expresivitate vocală. Vom vorbi despre emoții, trac și blocaje des întâlnite la asemenea evenimente.

Atelierul 3 – Despre Poveste

Fiecare copil va face trei desene. Vom inventa povești preluînd unul de la altul sau folosind trei cuvinte alese la întâmplare sau desenele de la începutul orei. Poveste fără cuvinte -exercițiu de expresivitate. Pro și contra – analiza unor personaje. Cum facem o poveste din prezentarea unor mâncăruri, a unor colegi sau a unor instrumente muzicale?

Atelierul 4 – Vom spune povesti și va alege fiecare povestea sau prezentarea pe care dorește s-o spună la ultimul atelier.

Atelierul 5 – Prima jumătate de oră ne organizăm, repetăm, iar în următoarea oră copiii vor prezenta câte ceva publicului alcătuit din părinți.

Lector: Marcela Andrei

Data incepere: 12 Noiembrie 2016; Ora curs: 15:00

Numar ateliere: 5; Frecventa: saptamanal, sambata (o intalnire dureaza 1h 30)

Varsta Minima: 8; Varsta Maxima: 12

Cost: 250 ron (total pentru 5 intalniri); Cost redus (card fidelitate): 225 ron (total pentru 5 intalniri)

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la [email protected]

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 12 November 2016

Program:
15:00 - 16:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Fundatia Calea Victoriei

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str. Popa Soare 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL