Review: Autobuzul Magic. Sa exploram simturile, Cartea Copiilor

Autobuzul Magic. Sa exploram simturile face parte dintr-o serie de carti publicate de Cartea Copiilor, care-i poarta pe copii in diverse locuri sa exploreze corpul uman sau natura inconjuratoare.

Intr-una din carti copiii coboara In adancul oceanului, in alta carte exploreaza simturile iar alta ii duce in stupul de albine.

Dra Frizzle nu este o profesoara ca oricare alta. Copiii o adora pentru ca ii duce cu autobuzul magic in diverse aventuri: pe fundul oceanului, in stupul de albine sau in interiorul corpului uman.

Cartile din seria Autobuzul Magic sunt un minunat prilej de a descoperi lumea din jur, printr-o poveste care imbina fantasticul cu realitatea, cu stiinta. Seamana intr-o oarecare masura si cu benzile desenate, dar este mai mult de atat: are un fir epic, este narata povestea dar fiecare pagina este insotita si de benzi desenate unde copiii pot citi foarte usor replicile pe care si le dau personajele cartii. In plus, exista si coloane laterale cu informatii suplimentare, unde sunt detaliate subiectele abordate: sunt explicati termeni, fenomene, lucruri cu care se intalnesc copiii in aventurile lor.

Poate ca la prima citire unii dintre copii vor fi mai putini atrasi de explicatiile stiintifice de pe laterale, dar cu siguranta ca le vor descoperi si savura la a doua citire.

Cartea nu se lasa descoperita complet de la prima citire! Sunt atat de multe lucruri noi, detalii de aflat despre fiecare obiect ca va cere cu siguranta sa fie recitita, analizata si studiata de mai multe ori.

Ce vor descoperi copiii in aceasta carte?

In cartea: Autobuzul magic. Sa exploram simturile – Copiii ajung cu ajutorul autobuzului magic mai intai in ochiul unui politist unde vor afla despre structura si functionarea acestuia. Din ochiul politistului grupul aventurierilor ajunge in urechea unui copil, asa ca acum vom afla despre scarita si nicovala. Dupa ce se plimba si prin cortexul copilului, eroii nostri ajung sa afle totul despre miros direct din nasul unui caine!

Cumpara cartea de aici!


In final ajung sa descopere si ce simte dra Frizzle caci ajung in cortexul acesteia!

Calatoria lor se incheie in final cu bine caci reusesc sa iasa din corp si autobuzul isi revine la dimensiunea obisnuita si ajung cu totii la serbarea scolii!

Recomand cartea tuturor piticilor dornici de aventura, pregatiti sa afle curiozitati stiintifice despre corpul nostru sau despre lumea din jur!

Cartea poate fi citita copiilor incepand de la 5 ani iar pe masura ce acestia sunt interesati si de explicatiile stiintifice se vor citi si notitele suplimentare.

Poti cumpara cartea de aici.

 

Descopera si celelalte carti din Seria Autobuzul magic!

In stupul de albine

In interiorul corpului uman

In adancul oceanului

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU