Big Life Journal. Tema 1 – Pot să fac o diferență în lume. Atelier pentru copii de 6-12 ani

10:00 - 12:00
Sâmbătă 08 Februarie 2020
București

Atelierul este creat în Statele Unite (www.biglifejournal.com), și este bazat pe filozofia psihologului american, profesor la Stanford, Carol Dweck legată de mentalități și cum acestea ne influențează viața.

Conform acestei filozofii, există 2 tipuri de mentalități: o mentalitate fixă (eu sunt născut cu talent și inteligență, nu depinde de mine să le dezvolt) și o mentalitate flexibilă (depinde de mine să-mi dezvolt, cu efort și perseverență, talentele și inteligența).

Acest program îi va ajuta pe copii să-și dezvolte o mentalitate flexibilă, care înseamnă să creadă despre ei că, prin efort, pot reuși orice își propun. În zilele noastre copiii au foarte puține modele care să fie o inspirație pentru ei. La Big Life Journal ei vor asculta povești ale unor oameni care au schimbat lumea, vor asculta povestea lui Elon Musk sau a lui Walt Disney.

Vor fi puși în fața unor întrebări foarte interesante despre viața lor.
Vor schimba impresii și experiențe de viață cu partenerii lor de jurnal.
Vă veți apropia mai mult prin intermediul unor discuții pline de învățăminte, când veți lucra împreună la completarea filelor de jurnal de acasă.

Este un atelier în care, la fiecare 2 săptămâni, completăm un jurnal, cu teme care îi încurajează pe copii să aibă o minte deschisă, să viseze departe și să aibă încredere în ei.

Temele pe care le vom parcurge sunt:

1. Pot să fac o diferență în lume
2. Visează departe
3. Urmează-ți inima
4. Tu nu ești lucrurile pe care le ai
5. Ai încredere în tine
6. Acțiunea aduce rezultate
7. Fii perseverent
8. Efortul este cheia reușitei
9. Îți place să înveți
10. Despre mindfulness
11. Fii recunoscător
12. Greșeala este o lecție
13. Gândește pozitiv

Copiii vor primi în timpul atelierului o serie de fișe, care se referă la tema în discuție, pe care le completăm împreună. Noi putem ajuta cu scrisul, dar ideile vor fi în totalitate ale copiilor. De asemenea, la fiecare tema, copiii vor asculta o poveste sau două care subliniază lecțiile de reținut din tema în discuție.

În timpul atelierului copiii vor avea un partener de jurnal, cu care vor schimba idei, păreri și experiențe personale despre topicurile în discuție.

Vă vom invita să ne ajutați prin a fi partenerul de jurnal de acasă. În fiecare săptămână veți primi o scrisoare în care vă explicăm ce este de făcut acasă (mici lucruri care nu ar trebui să ia mai mult de 15 minute). Veți avea prilejul astfel să petreceți puțin timp cu copilul dumneavoastră și să schimbați idei despre temele din jurnal.

După fiecare atelier veți primi un video în care explic ce am discutat cu copiii în timpul atelierului.

Tema 1: Pot să fac o diferență în lume

Ideea Principală: Orice persoană poate face o diferență in lume. A avea o mentalitate flexibilă înseamnă să crezi că tu poți contribui la lumea în care trăiești.

La sfârșitul acestei lecții copiii vor înțelege:

• Orice act de bunăvoință are un impact
• Ei pot începe să facă o diferență în comunitatea lor
• Sunt mai multe feluri în care cineva poate să facă o diferență în lume

Obiectivul lecției este să inspirăm copiii să se gândească la modul în care ei pot contribui la viața comunității în care trăiesc.

Atunci când copilul are exercițiul de a observa ce se întâmplă în jurul său, va deveni mai implicat în comunitate, va învăța să fie empatic, să colaboreze, și să gândească în termen de a rezolva probleme în loc să le ignore.

Când: Sâmbătă, 8 Februarie, 10:00 – 12:00
Unde: Melba Afterschool, Str Lanariei 117
Tarif: 100 RON/copil

Link pentru înscriere: https://www.danailies.ro/event/pot-face-o-diferenta-in-lume

Email: [email protected]
Tel/WhatsApp: 0733286234


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 08 Februarie 2020

Program:
10:00 - 12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL