Cartile vacantei. Lansarea colectiei de carti Humanitas Junior

Editura Humanitas vă invită la evenimentul Cartile vacantei  sâmbătă, 10 iunie, ora 11.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, să descoperiți cele mai frumoase cărți pentru vacanță apărute în colecția Humanitas Junior.

Despre noile titluri ale colecției dedicate copiilor – Grădinarul nopții  de Frații Fan, Pandora de Victoria Turnbull, O zi din viața Deliei de Delia Calancia și Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry – vor vorbi Ioana Nicolaie, Ioana Bâldea Constantinescu și Delia Calancia.

Întâlnirea va fi moderată de Iustina Croitoru, coordonatoarea colecției Humanitas Junior. Cei mici sunt așteptați la un atelier de pictură coordonat de artistul Mihail Coșulețu.

Cartile vacantei prezentate in cadrul evenimentului vor fi:

Terry Fan, Eric Fan .Grădinarul nopții .Vârsta 4+

 Într-o bună dimineaţă, un băiat pe nume William descoperă că, peste noapte, un grădinar iscusit a tuns pomul din dreptul ferestrei lui în formă de bufniţă înţeleaptă. În nopţile următoare, alte animale de poveste se ivesc din verdeaţa care împânzeşte străzile, unul mai frumos decât altul: o pisică, un dinozaur, un balaur cu coada de frunziş. Curând, orăşelul cenuşiu al lui William se trezeşte la viaţă, într-o simfonie de forme şi culori. Şi chiar dacă misteriosul grădinar care a ivit această lume de poveste dispare la fel de tainic precum a apărut, viaţa lui William şi a micii localităţi se schimbă pentru totdeauna.

O carte superbă despre viaţa în comunitate, frumuseţea naturii şi puterea artei de a transforma lumea.

Victoria Turnbull. Pandora. Vârsta 3+

 Pandora, o vulpe mică, trăieşte singură într-o lume de lucruri stricate, de care nimeni nu mai are nevoie. Şi-a înjghebat o căsuţă din mărunţişurile pe care le-au aruncat oamenii, dar, spre tristeţea ei, nimeni nu-i trece niciodată pragul. Într-o bună zi, pe neaşteptate, o pasăre albastră cade din înaltul cerului în faţa uşii ei. Pandora ştie să repare lucruri stricate, dar aripa păsării nu-i ca toate celelalte lucruri. Şi totuşi, o ia în căsuţă şi o îngrijeşte, iar pasărea prinde puteri şi începe să zboare în fiecare zi câte puţin, aducându-i în cioc binefăcătoarei sale mici daruri: o sămânţă, o floare… Nu după multă vreme însă, pasărea albastră se avântă în zbor şi nu se mai întoarce niciodată, iar inima Pandorei se frânge… dar în grădina sa, seminţele primite în dar încep să prindă rod, să înflorească şi să-i umple lumea cu cele mai frumoase culori.

O zi din viața Deliei așa cum le-a povestit-o trimișilor noștri speciali. Ilustrații de Delia Calancia. Vârsta 6+

Delia are 9 ani și o energie debordantă. Îi plac cărție („Delia citește tot“, zic cunoscuții), călătoriile, muzeele de artă, muzica, animalele, în special melcii, și culorile. Asta pentru că e artistă în toată puterea cuvântului și se pricepe de minune să găsească prilejuri de desenat. Cu creioane, carioci ori acuarele, imaginație nemărginită și talent pe măsură, zugrăvește cele mai năstrușnice întâmplări. De pildă, în această carte frumoasă ca un album, Delia a desenat povestea incredibilă-dar-adevărată a unei zile care a început la școală și s-a terminat în Olanda. Nu-i nemaipoment?

 „Vouă v-ar plăcea să locuiți, când veți fi mari, în magazine de delicatese? Dar să aveți meseria de excursioniști? Dar să vă antrenați pentru a fi cei mai grozavi cititori? Dar să fiți călători-vizitatori-de-muzee sau măcar târgoveți de plușuri? Sau, de ce nu, scufundători în Oceanul Pacific? Dacă da, Cartea Deliei e ghidul perfect. O să vă dea tuturor idei, o să vă înveselească și o să vă bucure cu niște desene fantastice. Căci ea știe perfect cum să pui un elefant înăuntrul altui elefant, cum să faci pisici sfârâitoare, și melci filozofi, și prințese cool, și o mulțime de minunății“. – Ioana Nicolaie

Antoine de Saint-Exupéry .Micul prinț. Ilustrații de Mihail Coșulețu. Traducere din franceză de Marieva Ionescu. Vârsta 7+

 A fost odată ca niciodată un prinţ, nu mai mare, dar nici mai mic decât un băieţel ca toţi băieţeii, care trăia singur pe o planetă mititică, departe de Pământ. Și poate că nu i-am fi aflat povestea dacă într-o bună zi pe planeta lui n-ar fi răsărit, pe nepusă masă, o floare. Iar floarea a prins să vorbească cu micul prinţ, Și vorbele ei l-au încântat și l-au întristat în aceeași măsură, fiindcă i-au dezvă­luit că dincolo de lumea așa cum o știe el se află încă multe-multe alte lumi. și micul prinţ, cuprins de curio­zi­tate, a pornit prin univers, stră­bătând planetă după  planetă să-și facă prieteni, să cunoască și să înveţe.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 10 Iunie 2017

Program:
11:30 - 13:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL