Cele Mai Bune Fotografii şi Poveşti National Geographic din 2017

Ne apropiem de finalul anului şi National Geographic face bilanţul poveştilor care ne-au încântat de-a lungul anului 2017. Publicaţia a selectat şi publicat 57 dintre cele mai bune fotografii ale anului, alese din portofoliul a 88 de fotografi care au documentat 112 poveşti.

Îţi prezentăm câteva dintre acestea şi te invităm să vezi toată selecţia National Geographic.

Copiii sunt şi în acest an un subiect important al selecţiei şi de aceea îţi prezentăm pe scurt câteva dintre imaginile şi poveştile din spatele portretelor.

Drew Moore, 11 ani, pozează cu colecţia de arme cu aer comprimat chiar în dormitorul său unde pe perete este imprimată o definiţie plastică a „băiatului”: BĂIAT (n) un zgomot cu pământ pe el. În comunitatea din Arkansas unde trăieşte Drew, vânătoarea şi bărbăţia se întrepătrund. Callie, mama lui vitregă, declară: „nu putem spune că nu îi placem pe cei care nu vânează, dar cu siguranţă îi placem pe cei care o fac”.

Fotografie publicată iniţial în „The Many Ways Society Makes a Man,” în ianuarie 2017.

Purtând o perdea şi o coroană de hârtie, Kristina Khudi devine „prinţesa tundrei” în tabăra Nenets, aproape de Marea Kara. Fetiţa de 8 ani spune că cea mai frumoasă zi este atunci când elicopterul trimis de Gazprom şi guvernul regional o duce pe ea şi pe ceilalţi copii de la şcoală până acasă, la familiile lor nomade.

Fotografie publicată iniţial în „They Migrate 800 Miles a Year. Now It’s Getting Tougher.,” în octombrie 2017.

Aarti, de nouă ani, vinde flori pe străzile oraşului Delhi, riscând să fie victimă a violenţei sexuale. Milioane de copii îşi asumă astfel de riscuri pentru a-şi ajuta familiile şi nu pot merge la şcoală.

Fotografie publicată iniţial în „For These Girls, Danger Is a Way of Life,” în ianuarie 2017.

Tania López, de şapte ani, se joacă cu pisica ei între zidurile înnegrite de fum ale unui foc deschis; noul cuptor, oferit de StoveTeam International, este eficient şi poate fi atins.

Fotografie publicată iniţial în „Three Billion People Cook Over Open Fires ― With Deadly Consequences,” în august 2017.

La o fermă din Kentucky, Emma Langley, 13 ani, Camille McCay, 10 ani şi “Emerald” Shean, 10 ani, se joacă în pauza unui retreat mamă-fiică de o zi, la care învaţă despre transformările prin care corpul trece în această etapă a pubertăţii.

Fotografie publicată iniţial în „A Challenge for Girls Today: Moving Beyond ‘How Do I Look?’,” in ianuarie 2017.

„The best thing about being a girl is, now I don’t have to pretend to be a boy.” – Avery Jackson, Kansas City, Missouri.

Fotografie publicată iniţial în „In Their Words: How Children Are Affected by Gender Issues,” în ianuarie 2017.

Din listă nu lipsesc imagini incredibile cu fauna de pe Pământ, cele cu care cei de la National Geographic ne-au obişnuit şi ne uimesc an de an.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU