Concurs Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro, editia a-8-a

Luni, 3 octombrie, reîncepe celebrul concurs Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro (inițiat de Intuitext în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România), ocazie cu care pasionații de matematică vor demonstra de ce aceasta este o disciplină atât de fascinantă.

Școală și concurs in acelasi timp, Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro are ca scop pregătirea gratuită a elevilor pasionați de matematică. Scopul acestui proiect educațional cu tradiție este obținerea de rezultate la olimpiadele de matematică, punând la dispoziția copiilor, pe lângă secțiunea de concurs, și o zonă amplă de pregătire cu materiale și probleme.

Concursul cuprinde șapte etape cu probleme, teste și materiale de pregătire (desfășurate pe parcursul întregului an școlar), dar și o etapă în care micii matematicieni pregătesc lecții, cele mai bune fiind alese pentru a fi prezentate în tabără.

Astfel, elevii devin profesori pentru câteva ore, rezultatul fiind un schimb de informații și cunoștințe interesante, prezentate în stilul deosebit al fiecăruia dintre elevi.Concurs Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro, editia a-8-a

 

Echipa noastră de profesori specializați în obținerea performanțelor selectează și o serie de probleme din Gazeta Matematică, iar elevii trimit rezolvările la redacția Gazetei, obținând punctaje în concurs.

Noutatea ediției din acest an a concursului este faptul că există și o culegere tipărită pentru pregătirea copiilor de clasa a IVa și care va avea o parte din rezolvări online, pe siteul concursului.

La finalul etapelor intermediare de concurs, elevii care au obținut cele mai bune rezultate participă la tabăra de matematică de la Câmpulung (14-19 august 2017), unde are loc proba finală și premierea.Concurs Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro, editia a-8-a

 

Așadar, concurs Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro este dedicat tuturor elevilor pasionați de matematică, care își doresc o șansă de pregătire pentru performanță. Un aspect deosebit al acestui demers educațional (inițiat de Intuitext în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România) este faptul că acest sistem de pregătire este gratuit, toți elevii având astfel șansa de a-și duce pasiunea pentru matematică la următorul nivel: cel de performanță.

ViitoriOlimpici.ro – un produs Intuitext

ViitoriOlimpici.ro (proiect realizat de Intuitext în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România) este comunitatea elevilor cărora nu le este frică de matematică!

Intuitext (divizia de produse educaționale din cadrul grupului Softwin) mai are în portofoliu și alte site-uri educaționale (www.admitereliceu.ro, www.olimpiade.ro, www.suntparinte.ro, www.didactic.ro), precum și produse de învățare online (platformele www.scoalaintuitext.ro și www.examenultau.ro).

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU