15 Filme pentru Copii de Văzut în Familie de Sărbători

Inside Out (2015)

+ 5 ani

Cel mai bun film pentru copii pe care l-am văzut anul acesta, atât din punct de vedere al subiectului cât și al realizării. Personajele sunt simpatice, conținutul este educativ: învățăm despre emoțiile primare: frică, bucurie, tristețe, furie și dezgust și cum intră ele în acțiune în viață noastră de zi cu zi. Aflăm povestea fetiței Riley, care trece prin mai multe experiențe de viață și se confruntă cu emoțiile aferente.

Vezi şi: 21 de Cântece cu Moş Crăciun pentru Copii de Sărbători

The Good Dinosaur (2015)

+ 5 ani

Un film pentru copii despre aventurile pe care le trăiește Micul Dinozaur după ce tatăl lui moare iar el se rătăcește mai apoi de familia lui. O poveste despre curaj și frică, despre depășirea temerilor și prietenie, despre pericole și supraviețuire.

The Lion King (1994)

+ 5 ani

Cu musicalul de animaţie Lion King Disney a dat o super lovitură. Filmul are doar câteva scene la care personajele negative cum sunt hienele i-ar putea speria un pic pe cei mai mici. În rest însă filmul mi-a plăcut pentru că transmite mesaje de speranţă, iubire şi chiar responsabilitate, un mix numai bun pentru fetiţa mea. Poate ăsta e şi motivul pentru care s-a îndrăgostit iremediabil de serialul lansat anul acesta Garda Felină (The Lion Guard).

Vezi şi: 9 jocuri pentru copii de peste 5 ani. Activitati distractive in casa

Finding Nemo (2003)

+ 5 ani

O animaţie frumoasă şi foarte amuzantă, cu o poveste legată care ne-a ajuns la inimă. Pixar nu se dezminte şi ne încântă nu doar vizual ci şi prin umorul de care te vei putea bucura chiar şi tu împreună cu copilul tău. „Fish gotta swim, birds gotta eat.” O lecţie interesantă a filmului pe care copilul va trebui să o înţeleagă la un moment dat: nu poţi împărţi întotdeauna creaturile în bune şi rele. În general ele fac ce le dictează natura lor şi doar unele dintre ele reuşesc câteodată să-şi depăşească condiţia.

Citeşte şi: Ce Face un Părinte Inteligent Cu un Copil Plictisit

The Fox and the Child (2007)

+ 6 ani

Filmul este un alt fel de documentar, care prezintă sub forma unui basm povestea unei fetițe care se împrietenește cu o vulpe. Curioasa fetiță își dorește să descopere lumea animalelor din pădure. Sonia încă nu este interesată de documentare, așa că nu a fost foarte captivată de acest film. Filmul poate însă să fie interesant, te sfătuiesc să-i dai o șansă mai ales dacă ai un copil de peste 6 ani. Atenție, la final vulpea este rănită și scena este destul de explicită. Cu siguranţă îi poate afecta emoţional pe copiii mici sau mai sensibili.

How to Train Your Dragon (2010)

+ 6 ani

Un film de comedie și aventură despre curaj și prietenie, în care vikingii se împrietenesc cu dragonii. L-am văzut când fetița mea avea peste 5 ani, chiar daca i-a placut foarte mult, recomand să fie văzut după vârsta de 6-7 ani datorita unor scene de lupta cu dragonii. Copiii învață despre munca în echipă și despre capacitatea de a se ridica deasupra evidențelor.

Vezi şi: 8 Super Excursii de Weekend În Familie la 200 km de Bucureşti

Spirited Away (2001)

+ 8 ani

Spirited Away este un film pentru copii nu foarte mici, care abordează un subiect delicat. Într-o lume cu spirite, fantome și alte asemenea entități, o fetiță învață să se maturizeze cu forțe proprii și să fie responsabilă pentru ea și ceilalți. Nu mai țin minte cat de mult a văzut Sonia din acest film, l-am descoperit cand ea nu avea încă 5 ani și era prea mică pentru el.

The Legend of Tarzan (2016)

+ 12 ani

Dacă știi deja povestea lui Tarzan, o sa iti placa sa vezi aceasta versiune moderna a legendei si vei afla cate ceva si despre cum s-a creionat economia mondială. Sclavie, fugă după bogății, colonizarea Africii de către europeni. În film sunt multe scene violente sau care pot fi un pic prea mult pentru copii. Evident, contează cu ce gen de film este obișnuit fiecare copil. Îți recomand să te asiguri în avans că scenele mai violente nu sunt prea mult pentru copilul tău. Bineinteles ca fetita mea a vazut doar cateva scene simpatice din film, in rest contine mult prea multe imagini nepotrivite pentru copiii mici. Insa mie mi-a placut mult pentru un film de aventura, are niste imagini superbe si happy end 🙂

Ce este pe lista mea de filme pentru copii de văzut în familie în această vacanță de sărbători:

  • Zarafa (2012). Povestea adevărată a primei girafe a Franţei şi a călătoriei sale pline de peripeţii, cu balonul, din Egipt, până la grădina zoologică din Paris.
  • Moana: l-am bifat, aici aveti recenzie
  • Wolf Children (2012)
  • Princess Mononoke (1997)
  • Mulan (1998)

Te rugăm să ne trimiţi şi sugestiile tale de filme pentru copii de văzut în familie în perioada sărbătorilor sau în vacanţe, postând mai jos un comentariu sau pe pagina noastră de Facebook.

Pagina precedenta
1
2
DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU