Programul Focus Plus la Scoala Gimnaziala nr. 14 „Sfantul Bartolomeu” din Brasov incepe in iulie

Asociatia PATRUPETREI lanseaza a treia editie a programului Focus Plus la Brasov, oferind elevilor de la Scoala Gimnaziala Nr. 14 „Sfantul Bartolomeu” o scoala de vara dedicata realizarii de filme documentare.

Pe parcursul lunii Iulie, va avea loc o serie de ateliere menite sa dezvolte creativitatea si gandirea critica a tinerilor, oferindu-le cunostinte tehnice si artistice esentiale pentru realizarea de filme documentare. Participantii vor invata sa vada realitatea prin ochii unui cineast si sa isi exprime povestile intr-un mod captivant si eficient.

Sub indrumarea mentorilor, elevii vor crea un documentar scurt, reflectand realitatea vietii lor cotidiene si nevoile comunitatii. Atelierele vor acoperi tehnici de analiza a imaginii dinamice, a sunetului, operare video, compozitie si post-productie.

Calendarul atelierelor Focus Plus:

  • 5, 6, 24 iulie: Ateliere performative cu Gabriel Spahiu
  • 8 – 26 iulie: Atelier de creatie si dezvoltare a spiritului critic cu Andrei Dudea si Laura Capatana-Juller
  • 29 iulie – 1 august: Atelier de montaj video cu Andrei Dudea si Maria Balanean

„Ne bucuram sa aducem Focus Plus anul acesta in Scoala Gimnaziala Nr. 14 «Sfantul Bartolomeu» Brasov. Focus e un program de educatie cinematografica prin care ii invatam pe tineri cum sa faca film documentar, e gandit ca o scoala de vara, iar atelierele se vor tine pe parcursul lunii iulie. Pe langa atelierele de film documentar am reusit sa adaugam in Focus Plus o serie de ateliere performative pe care le va tine actorul Gabriel Spahiu si o serie de ateliere dedicate montajului, care cred ca vor imbunatati colaborarea dintre elevi si vor influenta in sens pozitiv rezultatul final.

Pe dumneavoastra, dragi cititori, va asteptam la proiectia filmului documentar, in toamna, la Centrul Cultural Reduta si la Street Delivery Brasov. Pana atunci ne bucuram de vremea frumoasa din Brasov pentru ca mai e putin si incepe Focus Plus.”Andrei Dudea, presedintele PATRUPETREI si initiatorul Focus.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Mentorii programului Focus Plus au experienta indelungata in cinematografie:

  • Andrei Dudea: Director de imagine si regizor, colaborator HBO Max, E-Romnja, Greenpeace, Fundatia Pact, ICR, Fundatia Ratiu.
  • Gabriel Spahiu: Actor cu peste 80 de filme, actor de voce, teatru si film, om de radio si vedeta de televiziune.
  • Laura Capatana-Juller: Journalist, expert media si regizor de film documentar, cu experienta in Elvetia, Germania si Romania.
  • Maria Balanean: Editor de film, specialist in designul de sunet si antropologie vizuala.

Lansat in 2019, proiectul Focus promoveaza gandirea critica, valorile civice si cetatenia activa in randul tinerilor, in special din comunitati dezavantajate. Focus a fost implementat in judetele Brasov, Calarasi si Ialomita, iar filmele realizate pot fi vizionate online.

Proiect finantat de Municipiul Brasov. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Municipiului Brasov si nu implica nicio responsabilitate din partea acestuia.

Focus Plus este un proiect implementat de PATRUPETREI, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Brasov si Centrului Cultural Reduta.

PATRUPETREI este un start-up care isi propune realizarea unor demersuri culturale si sociale prin intermediul artei cinematografice.

Contact:

Lavinia Ciuculescu – 0744192316 | [email protected]
Andrei Dudea – initiator Focus | 0727532999 | [email protected]

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU