Grup de suport ”Spune-ți povestea”

Trăim într-o lume în care tot mai puțini oameni au curajul să vorbească deschis despre propriile experiențe ori trăiri, fie din teama că ar putea fi judecați, fie din lipsa ascultătorilor, fie din convingerea că ”rufele nu se spală în public”.

Astfel întâlnesc tot mai des persoane care vin la terapie după foarte mulți ani în care au TĂCUT, ani în care au adunat în ei frustrări, dezamăgiri, temeri, sentimente care mai târziu s-au transformat în probleme de sănătate.

Campania ”metoo” a creat un fenomen extraordinar de susținere colectivă în a-și împărtăși fiecare femeie experiențele neplăcute la care a fost supusă de-a lungul timpului. Totuși întâlnesc în cabinet persoane care, în continuare, evită să vorbească despre anumite traume sau situații neplăcute la care au fost expuse, nu pentru că nu ar vrea sau nu ar avea nevoie, ci pentru că nu au găsit mediul în care s-o poată face în mod sigur, relaxat și confortabil. Toți avem nevoie să fim ascultați, toți avem nevoie să spunem cuiva povestea noastră.

Îmi doresc să creez un cadru în care oamenii să se simtă liberi să-și exprime durerea, suferința sau amăgirile prin care au trecut sau încă trec, fără să se simtă judecați sau neînțeleși. Mai mult decât atât, să fie ascultați de către alți oameni care să le poată oferi înțelegere și suport.

Grupul va fi condus de mine, Raluca Rusu, life-coach și trainer de dezvoltare personală, dar voi avea la fiecare întâlnire și un invitat care să poată oferi, la nevoie, consultață juridică sau asistență socială și psihologică, pe lângă suportul și consilierea oferite de mine.
Din experiența clinică am observat că prin verbalizarea propriilor traume, răni sau neplăceri, tensiunea interioară este parțial eliberată, astfel oamenii pot căpăta mai multă claritate în privința situației cu care se confruntă.

Grupul urmărește crearea unui spațiu susținător, în care oamenii să își dea voie să se deschidă și să poată primi suport și înțelegere. În cadrul grupului nu se va face terapie.
Te invit să te înscrii la acest grup:
– dacă momentan ești implicat(ă) într-o relație toxică;
– dacă în trecut ai avut parte de abuzuri de orice fel (fizic, emoțional, sexual);
– dacă te simți hărțuit(ă), șantajat(ă) sau manipulat(ă) de către șef, colegi, cunoștințe, membri familiei etc.
– dacă ești în căutarea unei soluții pentru situația personală cu care te confrunți.
– etc.

Nu există că ”problema lui X e mai gravă decât problema lui Y”. Grupul este creat pentru a oferi suport oricărei persoane, indiferent de gravitatea situației cu care aceasta se confruntă.

Costul participării constă într-o donație individuală (fiecare cât simte și vrea), pentru a acoperi cheltuielile legate de sală, materiale și apă/ceai.

Pentru orice alte detalii, mă puteți contacta pe adresa de mail [email protected]com sau la numărul de telefon 0743869818.
Înscrierea se face completând formularul de mai jos:
https://goo.gl/forms/IRFMxMBRmUJoCAb52

https://www.facebook.com/events/148246279128490/

Detalii Eveniment

Data:
Thursday 30 November 2017

Program:
17:00 - 19:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL