In vizita la Manastirea Stavropoleos

12:00:00 - 12:00:00
Sâmbătă 23 Februarie 2013

Copiii sunt invitati sambata aceasta, 23 februarie, sa descopere si sa viziteze unul dintre cele mai vechi si mai frumoase monumente arhitecturale din Bucuresti -MANASTIREA STAVROPOLEOS.

Va invitam intr-o calatorie in trecut in centrul Bucurestiului vechi, la Manastirea Stavropoleos, unul din cele mai vechi si frumoase monumente din Capitala, in compania istoricului Anita Sterea. Pe parcursul evenimentului se vor vizita Biserica, curtea interioara, biblioteca, muzeul si trapeza care adapostesc o colectie impresionanta de icoane, obiecte bisericesti vechi si obiecte traditionale romanesti, de o mare frumusete.

Biserica Stavropoleos a fost ridicata in prima jumatate a secolului al XVIII-lea de catre arhimandritul Ioanichie. Acesta a ridicat o biserica si un han care va exista pana la sfarsitul veacului al XIX-lea. In prezent din ansamblul manastirii mai face parte si o curte interioara realizata in stil neoromanesc dupa planurile arhitectului Ion Mincu.

Pe parcursul evenimentului, discutia cu cei mici se va axa pe istoria zonei in care se afla Manastirea, rolul Bisericii în viața oamenilor din trecut, descifrarea unor termeni și povești despre arhitectura și ctitori de biserici, precum si o scurta prezentare a vietii monahale.

Imaginea este preluata de pe site-ul Manastirii :http://www.stavropoleos.ro/index.php?lang=ro

Inscrieri: [email protected].

Cost: 30 ron (sau 25 ron cu abonament).

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 23 Februarie 2013

Program:
12:00:00 - 12:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Manastirea Stavropoleos

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str Stavropoleos nr 4

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL