Joaca de-a pictorul – Atelier de pictura

18:30:00 - 18:30:00
Miercuri 23 Ianuarie 2013

Acest curs de pictura pentru copii de 6 -12 ani este ca o enciclopedie practica: ii invata pe copii despre despre curente si stiluri din pictura si se va concentra pe citeva imagini sau citiva pictori care ilustreaza sau se incadreaza intr-un anumit stil.

Cursul propune citeva stiluri mai accesibile si atragatoare pentru copii, precum si tehnici care pot fi usor intelese si puse in practica pentru a realiza propria lucrare.

Prima parte a fiecarui atelier va cuprinde o scurta prezentare, cu imagini, a respectivului stil sau curent artistic dupa care cursantii vor incerca sa deseneze sau picteze in “stilul” respectiv, folosind propriile idei, teme si sugestiile profesorului.

Structura cursului:

 

1. Cum pictau oamenii acum mii de ani Arta primitiva (si arta moderna)

Vom vedea citeva imagini cu arta primitiva si apoi vom incerca sa facem propria lucrare in stil primitiv sau modern/primitiv. Desenul copiilor este foarte apropiat de stilul jucaus si surprinzator al primitivilor, cu teme vegetale si animale. Vom desena inspirindu-ne din temele tribale sau populare ale diverselor popoare.

 

 

2. Regi, regine si catei – portrete de familie

Multa vreme pictorii faceau lucrari care erau comandate de oamenii instariti: regi, regine, conti, boieri sau sultani, care atunci cind isi faceau portretul, unde apareau deseori mai frumosi decit in realitate, putea contine si alti membri ai curtii sau anturajului: copii, catei, servitori, cai, etc. Aici cursantii sint invitati sa aduca fotografii la alegere, ale familiei sau cunostintelor dupa care sa incerce sa faca un portret de familie sau un portret memorabil, ca cele de odinioara.

 

 

3. Frumusetea redescoperita – Renasterea si mari pictori: Michelangelo, Leonardo Da Vinci si Botticelli

Dupa o vreme indelungata in care cele mai multe tablouri si picturi din Europa ilustrau povesti religioase, a aparut o miscare culturala numita Renasterea, care a redescoperit frumusetea corpului uman si legendele grecesti din antichitate:  zeii, zeitele, animalele fantastice. Vom incerca sa facem propria lucrare care sa aiba in centru omul, frumusetea lui fizica si sufleteasca, cu povesti si simboluri.

 

 

4. Arta noua sau cum putem sa ne inspiram din natura – Art Nouveau

Acum o suta de ani oamenii au inceput sa se inspire in arte din formele si frumusetea naturii, formele unduioase ale plantelor, lianelor si copacilor. Pictura, arhitectura si hainele oamenilor parca aveau viata si dansau. Vom incerca sa facem picturi in stilul artei noi (acum 100 de ani), pornind de la formele si miscarea elementelor naturale din jurul nostru.

 

5. Cum sa facem imagini din puncte multicolore – Pointilismul

Pentru ca se plictisisera sa deseneze doar cu linii, niste artisti inventivi s-au gindit sa faca imagini colorate folosind multe puncte si multe culori, care sa dea impresia de lumina si miscare. Putem face si noi picturi folosind multe puncte colorate, ca un mozaic sau un puzzle din care sa se nasca o pictura inedita.

 

 

Cost: 225 ron

Cost redus: 200 ron (card fidelitate)

Numar maxim persoane: 12

 

Va puteti inscrie la atelierele pentru copii prin email la [email protected] sau folosind formularul de aici. 

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

Pentru inceperea fiecarui atelier pentru copii este necesar sa existe un numar minim de 10 cursanti inscrisi. Plata cursurilor se efectueaza in avans si poate fi facuta la sediul fundatiei la adresa: Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti)  sau in contul fundatiei, mentionind numele atelierului ales: RO02BRDE445SV93905814450 deschis la banca BRD, Agentia Bucurestii Noi, Fundatia Calea Victoriei 2007, CIF 22498403


NOTA: Atelierele pentru copii organizate de Fundatia Calea Victoriei nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.

Detalii Eveniment

Data:
Miercuri 23 Ianuarie 2013

Program:
18:30:00 - 18:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Scoala de Arte si Maniere

Județ:
Sector 3

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str Popa Soare, nr. 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL