Kids@FreeSchool. Gradinita democratica Sector 1

Kids@Free School este un loc democratic, auto-guvernator iar filozofia care-l animă este de a permite fiecărui individ libertatea de a-și descoperi pasiunile și de a le urma în modalitatea și ritmul proprii. Te asteptam la Kids@FreeSchool. Gradinita democratica Sector 1.

Motto: Take care of your freedom and everybody’s freedom

Simplul fapt de a face parte dintr-o comunitate în care ai un cuvânt de spus și în care găsești îndrumare atunci când ai nevoie te responsabilizează ca individ și îți hrănește încrederea în sine.

Kids@FreeSchool. Gradinita democratica Sector 1 logoKids@Free School oferă un mediu în care copiii pot crește fericiți și liberi, unde pot descoperi și învăța natural, fără presiuni, fără condiționări și fără concurență. În funcție de vârsta și de propriul interes pentru o anumită activitate, copiii sunt liberi să participe sau nu, având libertatea de a-și gestiona propriul timp. Interacționând liber, copiii învață cum să comunice eficient, empatic, atenți la sentimentele lor și ale celor din jur. Ei ajung să deprindă foarte repede abilități de negociere și de compromis și învață să-și asume responsabilitatea pentru faptele lor.

Bunul simț și grija pentru libertatea proprie și a celor din jurul lor sunt principalele reguli aplicate în educația democratică, din care decurg regulile concrete. În funcție de vârstele copiilor, se organizează activități special concepute pentru a veni în întâmpinarea dezvoltării lor cât mai natural cu putință, fără presiuni, fără recompense și concurență.

Educația democratică este un ideal de învățământ în care democrația este atât un scop, cât și o metodă de instruire. Ea aduce educației valori democratice (dreptate, respect și încredere) și cultivă auto-determinarea într-o comunitate. Diversitate în educație, descoperirea calităților unui copil și explorarea lor, centrarea pe copil, oferirea unui spațiu cât mai prietenos și, nu în ultimul rând, calitatea educatorului/profesorului, sunt unele dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de sistem alternativ în educație.

Conceptul Kids@Free School s-ar defini în linii mari ca un loc unde educația se reinventează, unde copilul se simte ca acasa prin continuitatea mediului familial, unde se întâlnește cu prietenii săi, ca împreună să meargă în fiecare zi pe acest fir al vieții numit CUNOAȘTERE/DESCOPERIRE prin experiment și prin propriile trăiri. Alături de ei, sunt îndrumătorii – adulți cu diferite pregătiri gata să-și ofere ajutorul și cunoștințele dobândite – care fac parte și ei din categoria de prieteni ai copiilor de la Kids@Free School. Fiecare copil este unic, constant in procesul de invatare, el putand fi rabdator, increzator si dornic de a cunoaste lucruri noi. Copilul invata sa fie puternic si independent avand relatii pozitive. Copilul se dezvolta si invata bine in medii ofertante, unde experienta lui raspunde propriilor nevoi si unde exista un parteneriat intre parinti, indrumatori si copii. Copiii invata si se dezvolta in diferite moduri. Aria de lucru acopera educatia si grija necesara copiilor in primii ani de viata.

Kids@FreeSchool. Gradinita democratica Sector 1 tobogan efect

 

Mediul Kids@Free School este un mediu ofertant ce valorifica invatarea, unde gasesti resurse menite sa stimuleze copilul, sa exploreze, necesare unei dezvoltari sanatoase. Kids@Free School oferă un mediu în care copiii pot crește fericiți și liberi, unde pot descoperi și învăța natural, fără presiuni, fără condiționări și fără concurență. În funcție de vârsta și de propriul interes pentru o anumită activitate, copiii sunt liberi să participe sau nu, având libertatea de a-și gestiona propriul timp. Modul in care un copil interactioneaza cu alte persoane si cu alte medii – prin joc si invatare, invatare activa, structurata, gandirea critica – toate se interconecteaza pentru o invatare si o dezvoltare pe toate ariile, menite sa sprijine copilul sa ramana motivat.

Kids@FreeSchool. Gradinita democratica Sector 1 curte mare

Indrumatorii Kids@Free School inteleg si observa fiecare copil in procesul de dezvoltare si invatare, cumuleaza procese, planuri cat si pasi urmatori. Ofera suport copiilor in dezvoltarea unui sens pozitiv al proprii identitati si culturi. Identifica nevoile copiilor si ofera suport suplimentar. Sunt sensibili si atenti la nevoile, interesele, sentimentele copiilor, suportiv la independenta copilului si la eforturile depuse, consecvent in setarea limitelor clare, stimulativ. Indrumatorii invata copiii prin oferirea de metode provocatoare, invatare prin joc si explorare, invatare activa, gandire critica, stimulare. Acestia observa copiii cum actioneaza si interactioneaza in joaca lor, in activitatile de zi cu zi si in cele planificate, analizeaza observatiile si ceea ce ele ne spun despre copii si planifica noi strategii pentru a ajuta copilul sa-si intareasca sistemul educational, prin crearea de noi experiente si oportunitati, resurse, rutina, etc. Relatiile dintre acestia si copii sunt de caldura si armonie, intr-un cadru in care copiii simt ca apartin.

 

 • Orar: Gradinita Kids@FreeSchool din Sectorul 1 functioneaza in intervalul 08:00 – 18:30 Luni –Vineri si are in structura sa patru tipuri de programe:
  • Program scurt fara masa de pranz;
  • Program scurt cu masa de pranz;
  • Program normal;
  • Program extins
 • Pret:
Beneficii Program scurt fara masa de pranz Program scurt cu masa de pranz Program normal Program extins
Mic dejun
Gustare de dimineață
Masă prânz  –
Limba engleză de 5 ori pe săptămână inclusa in taxa
Program de somn  –
Gustare de dupa-amiaza  –  –
Gustare  –  –  –
Orar 08:00 – 12:30 08:00 – 13:00 08:00 -17:00 08:00 -18:30
Tarife lunare 1000 Ron 1200 Ron 1400 Ron 1500 Ron

 

In functie de programul ales, copilul dvs are posibilitatea de a participa la diferite ateliere/optionale, in functie de pasiuni si preferinte. Am pregatit o paleta de ateliere de unde puteti alege:

Zile Ateliere interval orar 11:00 – 12:00 Ateliere interval orar 16:00 – 17:00
Luni Dezvoltare personala – Adalgiza Tilvan Franceza – Irina Cojocaru
Marti Film – Alexandra Safriuc Dans/Balet – Hortansa Niculescu
Miercuri Muzica – Elena Stoica Spaniola – Irina Cojocaru
Joi Tobe – Nestor Petrus Yoga – Mihaela Jipa
Vineri Actorie – Ruxandra Coman Autoaparare – Daniel Petre
 • Tariful pe sedinta este 25 lei.

Kids@FreeSchool. Gradinita democratica Sector 1 teatru

Special pentru parintii copiilor din gradinita oferim o data pe luna un curs gratuit de parenting sustinut de trainerul Mihaela Berechet – Aware Parenting Instructor/Parentingul Adlerian

Varste copii: 2 ani – 6 ani

Alimentatie

In cadrul gradinitei Kids@Free School se gateste zilnic din ingrediente proaspete, fara conservanti. Painea si gustarile fainoase (biscuiti de casa, saratele, cornuri, etc) sunt coapte in bucataria proprie.

Bucataria proprie este utilata la standardele impuse de autoritatea sanitara nationala iar meniurile sunt concepute de medic nutritionist in colaborare cu medic alergolog specialist in pediatrie, astfel incat copiii sa aiba o dieta sanatoasa si echilibrata adaptata varstei.

Platforma online pentru parinti

Ne gandim si planificam continuu noi sisteme educationale, menite sa ofere parintelui si copilului acestuia siguranta si transparenta.

Astfel, am optat pentru ultimul sistem tehnologic de transmitere feedback catre parinti, o platforma online prin care puteti vizualiza zilnic informatii despre propriul copil. In acest mod, primiti instant direct pe telefon notificari cu privire la evolutia copilului dvs, cat si informatii de ordin general cu privire la o buna organizare si comunicare intre personalul gradinitei si parinti.

Asistenta medicala si dosar medical inscriere

In cadrul gradinitei exista cabinet medical cu asistenta medicala prezenta 8 ore/zi.

Dosarul medical necesar la inscrierea copilului in gradinita trebuie sa cuprinda:

 • Fisa de consultatii medicale (completata de catre medicul de familie sau pediatru)
 • Aviz de intrare in colectivitate (valabil 48h)
 • Buletinele analizelor medicale: exsudat faringian, examen coproparazitologic si coprocultura.

Vacante si discounturi

Vacantele in cadrul gradinitei Kids@Free School sunt:

 • 2 saptamani vara (primele doua saptamani din luna August),
 • 2 saptamani iarna (in cadrul sarbatorilor Craciun si Revelion),
 • 3 zile Paste, plus sarbatorile legale.  Pentru lunile august si decembrie, taxa lunara se va reduce cu 25%.

Contact Kids@FreeSchool. Gradinita democratica Sector 1

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU