Povestea Mărțișorului. Spectacol +6 ani – Teatrul Coquette la Cluj-Napoca

17:00
Duminică 01 Martie 2020
Cluj-Napoca
Spectacol de teatru ”Povestea Mărțișorului”
1 martie 2020, ora 17:00, Cinema Dacia Cluj-Napoca
Primăvara are sărbătoarea ei, pe 1 Martie,  iar povestea ei și a mărțișorului- simbol al speranței, norocului, reprezentări desprinse din tradițiile românești, autentice, nu puteau fi exprimate în mod plenar decât prin teatru, într-un spectacol de excepție, cu mult umor și sensibilitate.

 

Povestea spune că …… fiica Soarelui, tânjind după lumea oamenilor și plină de drag pentru ei, aruncă pe Pământ numai raze calde care vestesc venirea primăverii. Mama Zmeilor, însă, o vede pe frumoasa fată și decide să o păcălească să coboare pe Pământ pentru a o duce pe tainicul Munte al Zmeilor, unde este veșnic iarnă, pentru a o da de soție fiului ei cel mare. Nimic mai simplu, căci Mama Zmeilor este maestra șiretlicurilor și, astfel, pe Pământ se face noapte, păsările încetează să mai cânte, copiii să se mai joace și nici florile nu mai vor să înflorească.

Însă, pe Pământ, într-un sat românesc, trăiește un voinic viteaz, Mărțisor pe numele lui, care, cu ajutorul elementelor naturii, află de acest șiretlic și pornește într-o călătorie plină de peripeții pentru a readuce strălucirea Soarelui pe cer. În drumul său întâlnește personaje ca Împărăteasa Fluturilor, Copacul cu Mere de Aur, Baba Dochia care îl ajută cu puterile lor fantastice. Ajuns pe Muntele Zmeilor, Mărțișorul se luptă cu Mama Zmeilor și, deși rănit, o învinge cu ajutorul apei vii. El o eliberează pe Fiica Soarelui, care, fermecată de curajul său, îi oblojește rănile cu vălul ei cel alb, care se pătează de sângele voinicului, vindecat de iubirea fetei. Astfel, iubirea lor reprezentată de șnurul alb cu roșu, simbolizează venirea primăverii și iubirea curată.

Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Alexandra Gabriela Niță

Scenografia: Daniel Divrician

Spectacolul este o producție a unuia din cele mai îndrăgite teatre bucureștene, Teatrul Coquette și este organizat în cadrul proiectului Caravana cu povești, un proiect care aduce în viața copiilor și a părinților cele mai  frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil, prin  teatru- pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le  deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a  deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată. 

*trupa de teatru a mai susținut la Cluj și spectacolul de teatru Greierele si Furnica, Poveste de Crăciun, Prostia Omenească

Vă așteptăm pe 1 Martie, de la ora 17:00, la Cinema Dacia Cluj-Napoca
Adresa: Bloc A1, Strada Bucegi 11

Durata spectacolului 1 h. Spectacolul este jucat în limba română.

Recomandat atât copiilor mici (6+) cât și copiilor mari. Bucuria este garantată pentru orice vârstă!

Bilete exclusiv online, in reteaua OVE : https://ove.ro/spectacol-povestea-martisorului

Preț bilet: 35 lei (Accesul se face pe baza de bilet, indiferent de vârstă)


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 01 Martie 2020

Program:
De la 17:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL