Selfie cu elfii. Prima carte de poezii augmentate pentru copii

Selfie cu elfii este prima carte de poezie pentru copii, în realitate augmentată, din România. Semnată de Carmen Tiderle, cartea ne propune un mod nou și inovativ în care cei mici pot pătrunde textul și intra în lumea personajelor și poveștilor. 

Produsul destinat copiilor este parte a unei inițiative creative de susținere a consumului isteț de tehnologie, arătând că tandemul inovativ carte-tehnologie este poate funcționa armonios și atrăgător pentru cei mici.

Bucuria de a citi și de descoperi noi aventuri virtuale poate fi experimentată cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, un partener pentru evenimente urbane, culturale și facilitator al experiențelor augmentate, care ilustrează cum arta și tehnologia se pot îmbina și crea experiențe în realitate augmentată. Produsul stimulează de asemenea apropierea între copii și părinți, prin intermediul tehnologiei, dar și dezvoltarea relației dintre copii și cărți.

„Când am primit de la Samsung propunerea de a scrie «poezii pentru copii, cu rime, funny, în stilul tău», dar despre tehnologie, mi-a fost puțin teamă că e un subiect despre care știu mai puține decât publicul meu: copiii. Am depășit-o, însă, rapid căci am făcut ce fac mereu: încerc să privesc orice temă din Perspectiva lor. Adaug, apoi, din experiența mea de om mare. Așa au ieșit motanul Zet pentru care tehnologia nu mai e un secret, elanul Moose care trimite mașini electrice în spațiu, leii care își comandă mâncare online, unicornii și elfii doritori de selfie… Cât despre wow-ul acestei cărți, faptul că putem vedea ilustrațiile augmentate cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, el nu e doar un artificiu, ci un mod de a-i face pe copii să se apropie de citit prin tehnologie. E OMG! ca-n timp ce citești o carte să poți vedea și filmul!”, a afirmat Carmen Tiderle.,

Proiectul de imaginație Selfie cu elfii este inițiat de Samsung România. Cartea a apărut la Editura Vellant, sub semnătura lui Carmen Tiderle, ilustrația și layout-ul sunt create de Vali Petridean, cu un conținut de realitate augmentată facilitat de aplicația dARe by Samsung, iar animațiile, amplificate de One Night Gallery, sunt opera lui Tudor Calnegru.

Aplicația dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store, iar cartea poate fi cumpărată din librariile Carturești, fie comandată direct din aplicație sau de pe site-ul Editurii Vellant.

Urmărește pagina de event Selfie cu elfii, iar dacă vrei să descoperi primele poezii augmentate pentru copii, nu rata evenimentul de lansare a cărții, sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, la librăria Cărturești Verona, în mansarda.

„Tehnologia are un rol din ce în ce mai important în educația timpurie. Tocmai de aceea, în calitate de lider în tehnologie, am vrut să susținem eforturile părinților de a petrece cât mai mult timp de calitate împreună cu copiii lor, într-un mod creativ, folosind elemente tehnologice de ultimă generație. Suntem convinși că această modalitate de interacțiune va fi o bucurie pentru întreaga familie”, a menționat Livia Fericean, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager Samsung. 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU