Simte matematica. Expozitie distractiva de matematica

10:30:00 - 18:00:00
13-24 Noiembrie 2013

O abordare inedita, distractiva a matematicii in cadrul expozitiei Simte matematica

simteGoethe Institut vă invită la expoziţia Simte Matematica!, un proiect interactiv organizat în parteneriat cu Muzeul Mathematikum din Giessen, Germania, promovată de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Germania. Prezentată în mai multe ţări din Europa, America şi Asia, expoziţia ajunge la Bucureşti, la Muzeul Naţional Tehnic „Prof.ing. Dimitrie Leonida“, unde va putea fi vizitată în intervalul 5 – 24 noiembrie.

Expoziţia îşi propune o abordare inedită a unei ştiinţe pe care mulţi o consideră prea exactă pentru a mai fi şi distractivă. “Simte Matematica” este pentru toate grupele de vârstă, chiar şi fără o iniţiere prealabilă, toate experimentele fiind prezentate interactiv. Vizitatorii vor descoperi practic, prin joc, informaţii utile despre concepte abstracte. Exponatele nu doar că pot fi atinse, dar devin adevărate provocări pentru cei ce vor să-şi pună mintea la încercare: să compună un puzzle, să construiască o replică a podului Da Vinci, să se privească în oglinzi paralele, să redescopere legile simple ale geometriei asamblând diverse forme şi multe altele.
Douăzeci de exponate ingenioase îşi aşteaptă vizitatorii, reprezentand o selecţie din cele mai populare experimente ale colecţiei Muzeului „Mathematikum“ din Giessen, Germania, primul muzeu interactiv din lume dedicat matematicii. Expoziţia a fost creată acum 10 ani şi s-a bucurat de succes, înregistrînd peste 1,5 milioane vizitatori care s-au lăsat fascinaţi de lumea matematicii.

Programul expoziţiei este de marţi până duminică, intre 5-24 noiembrie 2013 în intervalul 10:30-18:00. Accesul este liber.

 

Detalii Eveniment

Perioada:
13-24 Noiembrie 2013

Ora incepere:
10:30:00

Ora terminare:
18:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Candiano Popescu nr 2

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL