Străzi Deschise București. Experiment urban de extindere a spațiilor de recreere și de promenadă

27-28 Iulie 2024
București

A început cel mai mare eveniment outdoor din București, ”Străzi deschise, București – Promenadă urbană” care transformă, din data de 6 aprilie și până în 13 octombrie, artere aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare.

🟢 În aceste zone se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expoziții, ateliere pentru copii și activități sportive. Peste un milion de bucureșteni și turiști au participat anul trecut la acest eveniment.

..citește mai jos programul tuturor spectacolelor..

Străzi deschise, București, Weekend 20-21 iulie 2024

Calea Victoriei redevine locul unde pasionații de cultură și cei dornici de relaxare se întâlnesc pentru a sărbători diversitatea și farmecul urban, în cel de-al 15-lea weekend al evenimentului outdoor „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” #4.

În weekendul 20-21 iulie„Străzi deschise, București –  Promenadă urbană” propune diverse modalități de petrecere a timpului liber în oraș, precum plimbări pietonale și spectacole de teatru pentru toate vârstele, care se vor desfășura pe bine-cunoscutul traseu de pe Calea Victoriei, expoziții și ateliere educative organizate la Casa Filipescu-Cesianu și la Școala de Artă București.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Pe durata restricțiilor instituite, în weekendul 20-21 iulie, între orele 10:00 și 22:00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Unul dintre cele mai de impact proiecte outdoor care dau viață orașului în sezonul estival, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” a luat startul în luna aprilie și propune bucureștenilor și turiștilor, până în luna octombrie, o serie de activări stradale și momente artistice pe traseele temporar pietonale, menite să transforme diverse zone centrale, dar și din cartierele Bucureștiului, altminteri aglomerat, în zone de relaxare. Inspirat de modelul și succesul proiectelor pietonale din marile orașe ale lumii, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. Proiectul este susținut de Raiffeisen Bank România, în calitate de partener principal, și de PPC, în calitate de partener.

Pe lângă programul propus în cadrul proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, iubitorii de artă pot explora Universul lui Salvador Dalí, expoziție-fenomen găzduită în spațiile generoase din Hanul Gabroveni, dar și expoziția Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, de la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă nr. 5. Deschisă în fiecare zi a săptămânii, între orele 10:00-20:00, expoziția Universul lui Salvador Dalí, organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, oferă șansa unică de a explora profunzimile și excentricitățile geniului suprarealist. Biletele pot fi achiziționate atât online, de pe entertix.ro, cât și de la casa de bilete ARCUB (intrarea din Strada Gabroveni nr. 50-53).

Expoziția Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, organizată de Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural Expo Arte, în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, reprezintă o incursiune în obiceiurile vestimentare românești de la începutul secolului XX și poate fi vizitată de marți până duminică (luni închis), în intervalul 12:30-18:00 cu acces gratuit.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #15: 20-21 iulie 2024

Sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 11:00Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) va fi gazda atelierului educativ pentru copii La povești pe Calea Victoriei, coordonat de reprezentantele Asociației Da´DeCe, Iulia Iordan și Monica Bumbeș, ce vor aduce în atenția micilor exploratori istoria bogată a acestei străzi iconice din București.

Întâlnirile preferate ale copiilor cu actorii Teatrului de Animație Țăndărică continuă și în acest weekend cu spectacolul de animație Freestyle Puppetry, care se va juca atât sâmbătă, 20 iulie, cât și duminică, 21 iulie, începând cu ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu).

Circul Metropolitan București completează atmosfera de sâmbătă seara, de la ora 19:30, cu minishow-uri de acrobație pline de energie și adrenalină care vor avea loc pe Calea Victoriei, în zona Muzeului de Istorie a României.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend, între orele 10:00 și 17:30, la expozițiile permanente Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute și În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani, ce recreează atmosfera Bucureștiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porțelan și sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim și în Cartierul Evreiesc.

În ambele zile de weekendȘcoala de Artă București invită publicul de toate vârstele să admire talentul și creativitatea cursanților săi într-o serie de expoziții de artă decorativă și iconografiepicturăgrafică și design vestimentar, ce pot fi vizitate, în intervalul 15:00-20:30, la sediul din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

PROGRAM ARTISTIC
„STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” 2024
WEEKEND #15 | 20-21 IULIE 2024

SÂMBĂTĂ, 20 IULIE 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu
10:00 – 17:30:„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente

Calea Victoriei nr. 110
11:00: „La povești pe Calea Victoriei” – atelier educativ pentru copii realizat de Asociația Da’ De Ce; coordonatori: Iulia Iordan și Monica Bumbeș (Muzeul Național al Literaturii Române)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)
18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

Calea Victoriei – zona Muzeul de Istorie a României
19:30 – 20:00: Minishow de acrobații (Circul Metropolitan București)

Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100 – Școala de Artă București
15:00 – 20:30: Expoziție de pictură, secția Pictură (adulți) – experți Iuliana Lucan, Cristina Dragomir
15:00 – 20:30: Expoziție cursanți, secția Grafică – experți Antonia Corgoja, Radu Răzvan
15:00 – 20:30: Expoziție cursanți, secțiile Artă decorativă și Iconografie – experți Elena Borundel, Cristina Istrate
15:00 – 20:30: Expoziție cursanți, secția Design vestimentar – expert Maria Constantinescu

DUMINICĂ, 21 IULIE 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu
10:00 – 17:30:„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)
18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100 – Școala de Artă București
15:00 – 20:30: Expoziție de pictură, secția Pictură (adulți) – experți Iuliana Lucan, Cristina Dragomir
15:00 – 20:30: Expoziție cursanți, secția Grafică – experți Antonia Corgoja, Radu Răzvan
15:00 – 20:30: Expoziție cursanți, secțiile Artă decorativă și Iconografie – experți Elena Borundel, Cristina Istrate
15:00 – 20:30: Expoziție cursanți, secția Design vestimentar – expert Maria Constantinescu

 

––––––––––––––

 

WEEKEND 13-14 IULIE 2024

În weekendul 13-14 iulie, ținând cont de temperaturile ridicate, bucureștenii și turiștii pot opta pentru plimbări relaxante pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, în cadrul proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”. Mai mult, având în vedere condițiile meteorologice anunțate în această perioadă, organizatorii recomandă trecătorilor să se hidrateze corespunzător și să respecte sfaturile oferite de specialiști pentru a se proteja de căldură.

Astfel, Calea Victoriei, una dintre cele mai emblematice artere din București, redevine traseu pietonal, în cadrul proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, oferind participanților ocazia de a redescoperi frumusețea și diversitatea arhitecturală a orașului, precum și de a explora zone istorice din centrul Capitalei.

În weekendul 13-14 iulie, pe durata restricțiilor instituite, între orele 10:00 și 22:00 se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali, proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este o invitație pentru locuitorii orașului și turiști să exploreze și să se bucure de patrimoniul cultural și artistic al Bucureștiului într-un cadru relaxant și accesibil. Proiectul este susținut de Raiffeisen Bank România, în calitate de partener principal, și de PPC, în calitate de partener.

EVENIMENTE TRECUTE

WEEKEND 6-7 IULIE 2024

𝐈̂𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞, străzi deschise revine cu obișnuitele surprize pe CaleaVictoriei, care va fi animată de o multitudine de activități pentru toate vârstele: 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆, 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐢, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐜𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭̦𝐢𝐞, 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐢𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 cu jocuri interactive și surprize.

Weekendul acesta, în premieră, 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐆𝐢𝐮𝐬𝐞𝐩𝐩𝐞 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐒𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝟐 al Capitalei se alătură traseelor pietonale străzi deschise. Cei prezenți vor putea participa la 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮, 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐬𝐡𝐨𝐰-𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐠𝐢𝐞, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐜𝐞 𝐚𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚̆ 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐠𝐞𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞.

SÂMBĂTĂ, 6 IULIE 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30:„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României / Palatul CEC

17:00 – 20:00: PPC și Itsy Bitsy energizează atmosfera în direct pe Calea Victoriei – miniparty pentru copii & intervenții live la radio (PPC și Itsy Bitsy)

Calea Victoriei – zona Monumentul Renașterii

19:30 – 20:00: Minishow de acrobație (Circul Metropolitan București)

Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100

14:00 – 20:00: „Desene invizibile” – workshop de pictură pentru copii – expert: Ioana Ionescu (Școala de Artă București)

Sectorul 2 – Strada Giuseppe Verdi (între Strada Barbu Văcărescu și Strada Giuseppe Garibaldi)

09:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și masă de ping-pong

10:00 – 11:00: Cvartet acustic – Petru Giurcăneanu (chitară), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe), Cătălin Toma (saxofon)

10:30 – 11:00: Parada Personajelor (Opera Comică pentru Copii)

11:00 – 11:30: „MAGITOT sunt eu” – spectacol de magie (Teatrul Dramaturgilor Români)

11:30 – 12:00: Atelier de jocuri teatrale (Teatrul Mic)

12:00 – 12:30: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul „Stela Popescu”)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

13:00 – 16:00: Ateliere de pictură pe pânză (AKKA Show)

16:00 – 19:00: Instalația PIXELATA (Asociația nonprofit Alucro)

17:00 – 20:00: „Zei de zi cu zi” – instalație interactivă (Teatrul Masca)

17:00 – 18:00: „Capra cu trei iezi” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul de Animație Țăndărică)

18:00 – 19:00: Concert de muzică populară, secția Canto Muzică Populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)

19:00 – 20:00: Spectacol de dans modern și contemporan, secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

20:00 – 21:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

DUMINICĂ, 7 IULIE 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30:„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național

16:00 – 21:00: Spectacol oferit de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române // Exerciții de tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – Baza de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române)

16:00 – 21:00: Demonstrații cu echipaje ecvestre și canine (Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)

18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

Sectorul 2 – Strada Giuseppe Verdi (între Strada Barbu Văcărescu și Strada Giuseppe Garibaldi)

09:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și masă de ping-pong

10:00 – 12:00: Party zone – activități de modelare baloane și studio de hair styling (AKKA Show)

11:00 – 11:30: Parada Personajelor (Opera Comică pentru Copii)

12:00 – 12:30: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul „Stela Popescu”)

12:00 – 14:00: Ateliere de construcție și instrucțiuni de mânuire păpuși – Brândușa Oancă

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

16:00 – 19:00: Instalația PIXELATA (Asociația nonprofit Alucro)

16:00 – 17:00: Cvartet acustic – Petru Giurcăneanu (chitară), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe), Cătălin Toma (saxofon)

16:00 – 18:00: Ateliere de pictură pe pânză (AKKA Show)

17:00 – 20:00: „Zei de zi cu zi” – instalație interactivă (Teatrul Masca)

18:00 – 19:00: Concert de muzică populară, secția Canto Muzică Populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)

19:00 – 20:00: Spectacol de dans modern și contemporan, secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

20:00 – 21:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)


WEEKEND 29-30 IUNIE 2024

Sâmbătă, 29 iunie, și duminică, 30 iunie, Calea Victoriei va fi luată cu asalt de artiști internaționali din Italia, Franța și Spania ce vor susține spectacole itinerante în cadrul celui mai amplu proiect outdoor – „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, oferind un weekend estival electrizant, cu experiențe unice și vibrante pentru toți cei prezenți.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București transformă Calea Victoriei într-o scenă a teatrului de stradă incluzând în programul ultimului weekend al lunii iunie „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” reprezentații spectaculoase susținute de artiști internaționali independenți ce vor performa în intervalul orar 10:00- 21:00.

Personajele fantastice de mari dimensiuni din celebra serie Harry Potter din Spania, giganticele broaște luminoase Electro Frogs din Franța, grupul de stegari Flag Wavers și trupa Puglia Street Band din Italia se întâlnesc cu publicul bucureștean pentru a anima Calea Victoriei, pe segmentul traseului pietonal dintre Piața Revoluției și Cercul Militar Național. Fiecare trupă va susține câte 5 reprezentații de aproximativ 30 de minute, atât sâmbătă, 29 iunie, cât și duminică, 30 iunie.

Gigantele personaje gonflabile Harry Potter din Spania vor saluta trecătorii de pe Calea Victoriei, sâmbătă de la orele 10:10 și 11:10, respectiv duminică, de la orele 18:10, 19:10 și 20:10. Personajele magice din universul celebrei serii Harry Potter prind viață în structuri gonflabile de mari dimensiuni, luminate magnific. Aceste impresionante creații încântă și fascinează vizitatorii de toate vârstele, aducând un strop de vrajă și magie în inima vibrantă a Bucureștiului.

Electro Frogs evadează din Franța și cuceresc publicul aflat pe Calea Victoriei strălucind cu mii de culori electrizante sâmbătă la ora 10:30 și 11:30 și în ziua de duminică de la orele 18:30, 19:30 și 20:30. Amfibienii veseli îi invită pe cei prezenți să intre în atmosfera deosebită de lumini și sunet, transformând Calea Victoriei într-un tărâm de poveste, plin de culoare, energie și muzică, în timp ce dansează pe ritmurile unui trio vibrant de saxofoane. Un spectacol unic, născut dintr-un melanj de experimente uluitoare și o doză sănătoasă de imaginație, ce reunește spiritul aventuros al lui Dr. Frankenstein, umorul satiric al lui Gargantua și farmecul broaștei Kermit, Electro Frogs părăsesc iazul și se dedică distracției și veseliei în mijlocul Capitalei, unde îi invită pe toți

cei prezenți să ia parte la o experiență itinerantă unică.

Flag Wavers, cu o istorie impresionantă ce își are rădăcinile în anul 1966 în Fossano, Italia, vor susține reprezentații inedite de mânuire a steagurilor în ambele zile din weekend, sâmbătă – orele 10:20, 11:20 și duminică – orele 18:20, 19:20, 20:20. Grupul și-a consolidat reputația la nivel internațional, prezentând spectacole remarcabile în diverse colțuri ale lumii, de la Japonia la Argentina și de la Canada la Norvegia. Coregrafia lor este acompaniată de o orchestră formată din tobe și trompete care interpretează muzică medievală, adăugând un element vibrant și competitiv reprezentației. „Principi d’Acaja” reușește să păstreze vie arta mânuirii steagurilor, inițial fiind o tactică militară nobilă, combinând expertiza tehnică cu o pasiune neînfricată pentru artă și istorie.

Trupa dinamică de muzicieni Puglia Street Band din Italia aduce o explozie de energie pe străzile Bucureștiului, prin cele 5 reprezentații ale spectacolului itinerant ce estompează granița dintre formație și public, sâmbătă la orele 10:00 și 11:00 și duminică de la orele 18:00, 19:00 și 20:00. Într-o călătorie muzicală ce străbate genuri ca funk, rock, latin, pop și balcanic, Puglia Street Band transformă spectatorii în participanți activi ai evenimentului.

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali, susținut de Raiffeisen Bank România,în calitate de partener principal și de PPC,în calitate departener.

PROGRAM SHOW-URI ITINERANTE
29-30 IUNIE 2024
Piața Revoluției – Cercul Militar Național – Piața Revoluției

GIGANTELE PERSONAJE GONFLABILE HARRY POTTER – SPANIA
Sâmbătă, 29 iunie 2024: orele 10:10 – 10:40 și 11:10 – 11:40
Duminică, 30 iunie 2024: orele 18:10 – 18:40, 19:10 – 19:40 și 20:10 – 20:40

ELECTRO FROGS  FRANȚA
Sâmbătă, 29 iunie 2024: orele 10:30 – 11:00 și 11:30 – 12:00
Duminică, 30 iunie 2024: orele 18:30 – 19:00, 19:30 – 20:00 și 20:30 – 21:00

FLAG WAVERS – ITALIA
Sâmbătă, 29 iunie 2024: orele 10:20 – 10:50 și 11:20 – 11:50
Duminică, 30 iunie 2024: orele 18:20 – 18:50, 19:20 – 19:50 și 20:20 – 20:50

PUGLIA STREET BAND – ITALIA
Sâmbătă, 29 iunie 2024: orele 10:00 – 10:30 și 11:00 – 11:30
Duminică, 30 iunie 2024: orele 18:00 – 18:30, 19:00 – 19:30 și 20:00 – 20:30

 


WEEKEND 22-23 IUNIE 2024

🎭🎨 Acest weekend, 𝟐𝟐-𝟐𝟑 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, #străzideschise, transformă din nou #CaleaVictoriei într-o scenă vibrantă plină de energie și culoare. Bucureștenii și turiștii sunt așteptați cu 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢 𝐬𝐡𝐨𝐰-𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭̦𝐢𝐢!

🌟 De asemenea, de neratat sunt 𝐬𝐮𝐫𝐩𝐫𝐢𝐳𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐑𝐚𝐢𝐟𝐟𝐞𝐢𝐬𝐞𝐧 𝐁𝐚𝐧𝐤 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 și 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐃𝐚𝐦𝐢𝐚𝐧 & 𝐁𝐫𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫𝐬 de duminică seara! 🎪🎉

🌈🏃Weekendul acesta, 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮 se va transforma pentru prima dată în #pietonală și va fi animată de 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐯𝐚̂𝐫𝐬𝐭𝐞𝐥𝐞: 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭, 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚̆ 𝐥𝐢𝐯𝐞, 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐬̦𝐢 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞. 🎨 Cei prezenți se vor bucura de 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞 și 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐚̆. 🎷🤹

𝐒𝐀̂𝐌𝐁𝐀̆𝐓𝐀̆, 𝟐𝟐 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟒

📍Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu
10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)
📍Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon
10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)
17:00 – 20:00: Concursuri cu premii surpriză (Raiffeisen Bank România)
📍Calea Victoriei – Zona Muzeului Colecțiilor de Artă
10:00 – 19:00: Demonstrații de pictură pe pânză (Asociația Artiștilor Plastici din București)
📍Calea Victoriei – Zona Statuii Iuliu Maniu
11:00 – 19:00: Săptămâna de Testare a Consumului Personal de Alcool (Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală)
📍Calea Victoriei – zona Hotel Novotel
17:00 – 20:00: Concert trupa REAL – Andra Pierșinaru – (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție)
📍Calea Victoriei – Zona Monumentul Renașterii
19:30 – 20:00: Minishow de acrobație (Circul Metropolitan București)
📍Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)
18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)
📍Sectorul 6 – Strada Sibiu (între Bd. Timișoara și Str. Aleea Bujoreni)
09:00 – 21:00: Activități sportive
10:00 – 10:30: Fragmente din spectacolul „Vițn, Sprițn & Kaprițn – Chirița & invitați și păpușele”; Cu: Maia Morgenstern, Lorena Luchian, Corina Băjenaru, Rodica Gangea – vioară, Bogdan Lifșin – acordeon (Teatrul Evreiesc de Stat)
11:00 – 11:30: „Viața lui Mozart” – spectacol, concert-lecție (Opera Comică pentru Copii)
11:00 – 11:45: „Călătorie Muzicală” – spectacol interactiv (Teatrul „Ion Creangă”)
12:00 – 12:30: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul „Stela Popescu”)
13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina
14:30 – 15:00 // 15:30 – 16:00: Joacă-n stradă cu Tzitzi și Poc – spectacol-atelier
16:00 – 19:00: Instalația PIXELATA (Asociația Non-Profit Alucro)
16:00 – 17:00: „Capra cu trei iezi” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul de Animație Țăndărică)
17:00 – 17:45: „Prostia Omenească” – spectacol de teatru (Teatrul „Ion Creangă”)
18:00 // 19:00: Spectacol NOU (Teatrul Masca)
18:00 – 19:00: Concert de muzică populară, secția Canto Muzică Populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)
19:00 – 20:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)
20:00 – 21:00: Concert de muzică pop, secția Canto Muzică Ușoară, experți – Ozana Barabancea, Virgil Duțan, Adina Secobeanu (Școala de Artă București)

👉 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜 este disponibil aici: https://arcub.ro/weekend-estival-la-strazi-deschise/

🚧 Pe parcursul acestui weekend „𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞” va fi instaurat #traseulpietonal:

🚦Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta
🚦Strada Sibiu pe segmentul de drum între Bd. Timișoara și Str. Aleea Bujoreni

 


🎉 În 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝𝐮𝐥 𝟏𝟏-𝟏𝟐 𝐦𝐚𝐢, Calea Victoriei redevine locul unde pasionații de cultură și cei dornici de aventură se întâlnesc pentru a sărbători diversitatea și farmecul urban la #străzideschise! Pe lângă #CaleaVictoriei în acest weekend, atmosfera vibrantă se extinde și în 𝐒𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝟏, 𝐩𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐏𝐚𝐣𝐮𝐫𝐞𝐢, 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐅𝐚̆𝐮𝐫𝐞𝐢.

🏙️ Pe #CaleaVictoriei, veți fi întâmpinați cu 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐯𝐞, 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐢, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐬̦𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐬𝐮𝐫𝐩𝐫𝐢𝐳𝐞! 🎶 Iar pe 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐏𝐚𝐣𝐮𝐫𝐞𝐢 veți descoperi 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬̦𝐢 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐚𝐧𝐬 impresionante și multe alte distracții pentru întreaga familie! 🎭🌟

🖼️ Iată care sunt evenimentele pe care le veți regăsi mâine pe traseele pietonale #𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞:

𝐒𝐀̂𝐌𝐁𝐀̆𝐓𝐀̆, 𝟏𝟏 𝐌𝐀𝐈 𝟐𝟎𝟐𝟒

📍 Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu
10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)
📍 Calea Victoriei nr. 110 – Muzeul Național al Literaturii Române
11:00: „La povești pe Calea Victoriei” – activități creative dedicate copiilor; coordonatori: Iulia Iordan și Monica Bumbeș (Asociația Da´DeCe)
📍 Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României
11:00 – 13:00: Teatru de păpuși și ateliere conversaționale (Biblioteca Metropolitană București)
📍 Calea Victoriei – zona Statuie Iuliu Maniu
14:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina
📍 Calea Victoriei – între Memorialul Renașterii și Cercul Militar Național
17:00 – 21:30: Festivalul luminilor – iluminarea bordurilor cu gulguțe, desfășurarea de ateliere educative și creative în zonele Memorialul Renașterii; Biserica Kretzulescu; Hotel Novotel; Cercul Militar Național (Organizația Națională „Cercetașii României)
📍 Calea Victoriei – zona Hotel Novotel
17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție), Andra Pierșinaru (voce)
📍 Calea Victoriei nr. 25 – zona Buimac
19:00 – 21:00: „Superscrieri scoate jurnaliștii în stradă – Cât ne costă interesul public” – dezbatere (Fundația Friends for Friends)
📍 Sectorul 1 – Strada Pajurei (între Strada Presei și Strada Făurei)
10:00 – 21:00: Activități sportive, zone de joacă și mișcare – jocuri interactive, miniterenuri de fotbal, tenis de picior, baschet, ping-pong (PROEDUS)
10:00 – 13:00: Atelier de creație (Direcția de Asistență Socială a Municipiului București)
10:00 – 21:00: Odeon Theatre Fountain (Teatrul Odeon)
10:00 – 14:00: Expoziție de prezentare a produselor realizate în cadrul unității protejate Nazarcea Grup (Nazarcea Grup – Unitate protejată asigurată)
10:00 – 18:00: Atelier educativ cu echipaj medical și ambulanță (Complexul multifuncțional Caraiman)
10:30 – 11:00 // 11:30 – 12:00: Spectacol de lectură (Teatrul Metropolis)
11:00 – 11:30 // 12:00 – 12:30: Prințesa răsfățată – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul Nottara)
15:00 – 15:30 // 16:30 – 17:00 // 18:00 – 18:30 // 19:30 – 20:30: Momente muzicale (Teatrul Metropolis)
17:00 – 17:40: Show de dans (Ansamblul de balet Arabesque)
18:30 – 19:10: Show de dans (Asociația Challenge Arts)

👉 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜 este disponibil aici: https://shorturl.at/xNTUX

🚧 Pe parcursul acestui weekend „𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞” va fi instaurat #traseulpietonal:

🚦11 mai: Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00;
🚦12 mai: Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 11:00 și 22:00;
🚦11-12 mai: Sector 1 – Strada Pajurei (între strada Presei și strada Făurei), între orele 10:00 și 21:00.


𝟒 – 𝟓 𝐦𝐚𝐢

🌟 Ne așteaptă încă un weekend #Străzideschise!🚶‍♀️ 𝐈̂𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝟒 𝐬̦𝐢 𝟓 𝐦𝐚𝐢, bucureștenii și turiștii vor putea să se bucure de 𝐩𝐥𝐢𝐦𝐛𝐚̆𝐫𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐱𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐩𝐞 𝐮𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬𝐜𝐮𝐭𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 #𝐜𝐚𝐥𝐞𝐚𝐯𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢, care va fi deschisă pietonilor între orele 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟐𝟐:𝟎𝟎. 🌆

🐣🌸 𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐏𝐚𝐬̦𝐭𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐜𝐮 𝐨 𝐚𝐭𝐦𝐨𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚̆ 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚̆, așa că vă invităm să redescoperiți frumusețea și diversitatea arhitecturală a orașului și să explorați zone istorice din inima Bucureștiului alături de cei dragi. 🐣🌸

🚧 Pe parcursul acestui weekend „𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞” va fi instaurat #traseulpietonal:

🚦Calea Victoriei | În weekendul 4-5 mai 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.


27-28 aprilie

🎉🌆 Flashmob cu 𝐃𝐚𝐦𝐢𝐚𝐧 𝐃𝐫𝐚̆𝐠𝐡𝐢𝐜𝐢 & 𝐁𝐫𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫𝐬, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐯𝐞 𝐜𝐮 𝐎𝐳𝐚𝐧𝐚 𝐁𝐚𝐫𝐚𝐛𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚, 𝐉𝐚𝐳𝐳 𝐂𝐥𝐮𝐛 𝐄𝐦𝐢𝐥 𝐁𝐢̂𝐳𝐠𝐚̆, 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐒𝐚̂𝐫𝐛𝐮, spectacole de teatru și numeroase evenimente pentru copii vor anima traseele pietonale #Străzideschise în acest weekend, 𝟐𝟕-𝟐𝟖 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒!

🏙️✨ Atmosfera vibrantă și artistică #Străzideschise se extinde 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐃𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐓𝐚𝐛𝐞𝐫𝐞𝐢. Bucureștenii sunt așteptați cu un program artistic atractiv: 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯𝐞, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐢, 𝐚𝐜𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭̦𝐢𝐢, 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐝𝐞, 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐮𝐦𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐞, 𝐥𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐢𝐞𝐬𝐞 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐯𝐞 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐃𝐚𝐦𝐢𝐚𝐧 & 𝐁𝐫𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫𝐬, 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐒𝐚̂𝐫𝐛𝐮 𝐬̦𝐢 𝐅𝐚𝐧𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐀𝐧𝐠𝐞𝐥𝐲’𝐬!

🖼️ Iată care sunt evenimentele pe care le veți regăsi mâine pe traseul pietonal #𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞:

𝐒𝐀̂𝐌𝐁𝐀̆𝐓𝐀̆, 𝟐𝟕 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒

📍 Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu
10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)
📍 Calea Victoriei – zona Monumentul Renașterii
11:00 – 20:00: Zona de tradiții (CREART)
📍 Calea Victoriei – zona Hotel Novotel
17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție), Andra Piersinaru (voce)
📍 Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României
18:00 – 18:45: Concert de percuție, Secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)
19:00 – 19:45: Spectacol de dans modern și contemporan, Secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)
20:00 – 20:45: Recital Ozana Barabancea (Școala de Artă București)
📍 Sectorul 6 – Drumul Taberei, între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului
10:00 – 14:00: Expoziție de uniforme de epocă – perioada 1850-1948, din colecția Muzeului Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)
10:00 – 14:00: Momente muzicale oferite de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)
10:00 – 14:00: Exerciții tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)
11:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și fotbal
11:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina
14:00 – 14:30: Show de magie (Opera Comică pentru Copii)
15:00 – 15:50: Rolling Strings Puppet Show – spectacol de teatru de animație pentru copii
15:00 – 16:00: „Terapie prin râs” – spectacol muzical-umoristic cu Adrian Fetecău, Petru Sandu, Ovidiu Mihăilescu, Jean Lemne, Florin Nan, Daniel Torje, Andrei Necula, Silviu Filip (Compania Teatrală VOUĂ)
16:00 – 19:00: Activități de modelare baloane pentru copii
16:30 – 18:00: „O noapte furtunoasă” – spectacol-lectură interactiv cu actorii Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Căpățînă (Nae Ipingescu), Cristi Toma (Chiriac), Cristian Măciucă (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Alina Berzunțeanu (Zița), Mihaela Mihăescu (Veta) (Ochii Minții)
17:00 – 17:30 // 18:00 – 18:30: Fanfara Angely’s – dirijor Marius Firca
17:00 – 20:00: Show de magie – Andrei Paltanea
17:00 – 19:00: Parada Mascote
18:00 – 18:30: Minishow de acrobații (Circul Metropolitan București)
19:00 – 19:45: Concert Damian & Brothers – Damian Drăghici (voce), Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioară), Raul Galan (trompetă), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe)

👉 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜 este disponibil aici: https://shorturl.at/npsP7

🚧 Pe parcursul acestui weekend „𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞” va fi instaurat #traseulpietonal:
🚦Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00;
🚦Sectorul 6 – Drumul Taberei (între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului), între orele 10:00 și 21:00.

🟢 În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/strazideschisebucuresti

strazi deschise bucuresti

Detalii Eveniment

Perioada:
27-28 Iulie 2024

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
22:00

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

Străzi Deschise București. Experiment urban de extindere a spațiilor de recreere și de promenadă este organizat în perioada 06 Aprilie - 13 Octombrie 2024; Sâmbăta și Duminica în fiecare săptămână, fiecare eveniment durând 2 zile.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL