Zilele Clujului 2017 – Orașul se conectează! Programul Primei Zile

Festivalul de suflet al clujenilor, care a devenit deja o tradiție în inima Transilvaniei și care dă viață orașului la fiecare sfârșit de mai, ajunge la cea de-a VII-a ediție! ? ? ?

Zilele Clujului deschide sezonul marilor festivaluri clujene, aducând împreună toate categoriile de vârstă prin diversitatea evenimentelor din program.

Programul complet al evenimentelor: http://zileleclujului.ro/

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
„Orașul se conectează” – tema ediției 2017 a Zilelor Clujului
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

➰ Municipiul Cluj-Napoca reunește oameni talentați, cu idei inovatoare, proiecte îndraznețe și rezultate pe măsură. Acestea fiind doar câteva elemente care ne-au adus mai aproape unii de alții, dar și de Europa. Pornind de la această premisă, tema ediției 2017 este „Clujul se conectează / Connectig Cluj” – o cupolă care permite multă creativitate, descoperire, schimbare și îmbinare.

? Pe parcursul celor 7 ani, festivalul a crescut armonios, reușind să atingă un public extrem de larg și același timp, un standard de calitate ce reflectă orașul căreia îi este dedicat – conectat, creativ, dinamic, multicultural.

? Elementul cheie al acestei evoluții a fost – și rămâne – implicarea comunității. An de an, din ce în ce mai multi clujeni, persoane de toate vârstele, ONG-uri, instituții și companii se alătură echipei Primariei și se implică în mod activ în crearea unui eveniment deosebit, al nostru.

? Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 25 – 28 mai 2017.

? Vă invităm cu mare drag în acest an să fiți alături de noi pe parcursul celor 4 zile de „conectare”.


Zilele Clujului – Prima Zi

Ia-ți prietenii la primul eveniment al verii în Orașul Comoară și creează legături – între oamenii, culturile și limbile orașului, leagă zâmbete și culori de momentele pe care le vom petrece acasă la Cluj – în familie.

Prima zi începe cu un umor unic și inconfundabil: Insula de Ada Milea, un spectacol concert al Teatrului Național pe care ți-l recomandăm cu încredere – în Piața Unirii de la ora 21:00.

Programul Complet al Zilei 1:
Grand Hotel Italia
8:00-18:00
ITCamp 2017
Comunitatea ITCamp și Avaelgo organizează cea de a șaptea ediție a Conferinței ITCamp în perioada 25-26 mai 2017 la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca. Conferința vizează profesioniștii IT și managerii cu rol decizional care doresc să fie la curent cu ultimele tehnologii, să-și îmbogățească cunoștințele tehnice și care urmăresc participarea la training-uri cu adevărat eficiente, bazate pe tehnologiile disponibile astăzi.
Mai multe detalii: www.itcamp.ro

PIAȚA UNIRII
21:00 Teatrul Național – Insula de Ada Milea

TURURI GHIDATE
10:00 – Tururi ghidate – Povești de dragoste clujene. Durata 2 ore. Cluj Guided Tours. Pornire de la Centrul de Informare Turistica (Eroilor 6-8)
18:00 – Tururi ghidate – Cluj-Napoca – The Treasure City. Durata 2 ore. Tur ghidat în limba engleză de Cluj Guided Tours. Pornire de la Centrul de Informare Turistica (Eroilor 6-8)

LINIA 25
11:00 – 13:00 – Troleul muzical II organizat de Cerul Întreg. Troleul Muzical este proiectul surpriză al Zilelor Clujului. Linia 25 va găzdui un performance interactiv de muzică improvizată alături de muzicieni de la Cercul Întreg pe unul dintre trolee, între orele 11-13 (acustic) și 19-21 (acustic-electronic).

REACTOR DE CREAȚIE ȘI EXPERIMENT
20:00 Paradox – spectacol de teatru pentru liceeni cu trupa Genesis

PARCUL CENTRAL
11:00 – 17:00 Ziua Africii

MAXIM’S WHISKY CAFE BAR
19:00 Povești despre Cluj – Asociația Vechiul Cluj reîncepe seria de conferințe neconvenționale „Povești despre Cluj”, în care iubitori ai Clujului, istorici, arhitecți, scriitori, povestesc aspecte din trecutul orașului și al personalităților sale. Moderator al acestei întâlniri va fi domnll Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

FACULTATEA DE LITERE – SALA POPOVICI
16:00 Conferința “La geografia linguistica dell’Italia medievale” cu doamna profesoară Antoanella Dejure de la Institutul Istoric Italian Roma

Casino Centru de Cultură Urbană
18:00 OCOLUL PĂMÂNTULUI ÎN … 21 de melodii – Concert-spectacol

Participă: Ansamblul Coral VOCI TRANSILVANE, Dirijor: Adrian COROJAN
Invitați: mezzosoprana Dana CIUCA, Natalia CONSTANTIN – pian
Alexandra CHIRA – percuție
Lucrări interpretate în limbile:
Chineză, ebraică, elenă, engleză, franceză, germană, italiană, latină, maghiară, română, rusă, spaniolă, romani și swahili.

Casa de Cultură a Studenților
18:00 Maria Golban Șomlea – 30 ani de activitate – spectacol aniversar

Detalii Eveniment

Data:
Thursday 25 May 2017

Program:
17:00 - 23:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL