10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid – Ateliere pentru copii 6-12 ani

11:30 - 12:30
Sâmbătă 28 Aprilie 2018
București

Proiectul de educatie prin cultura ”Ateliere de lectura SmARTkid cu scriitori contemporani” este destinat copiilor cu varste intre 6 si 12 ani. Atelierele vor avea loc in Teatrul National, in Librarium (reper, metrou Universitate) si sunt GRATUITE.

Atelierele dureaza 1 ora sunt interactive si au o componenta de workshop (de arte vizuale si abilitati practice), care transforma lectura textelor literare intr-o activitate placuta, reconfortanta si asumata de catre copii.

In calitate de invitati, scriitorii le citesc copiilor, le raspund la intrebari, stimuleaza discutiile libere si ajuta la desfasurarea activitatilor, sub coordonarea trainerilor Asociatiei 7 ARTE. Prezenta scriitorilor contemporani are ca scop, pe langa promovarea lecturii si a vanzarii de carte, promovarea literaturii contemporane, demistificarea statutului scriitorului si incurajarea lecturii in randul scolarilor mici, care trebuie sa devina cititorii de maine.

Proiectul “Ateliere de lectura SmARTkid cu scriitori contemporani” a fost declarat castigator in sesiunea I de proiecte, 2018, categoria Promovarea culturii scrise, de catre Administratia Fondului Cultural Nationa (AFCN). Prin urmare, acest proiect realizat sub umbrela smARTKid de la 7 ARTE este CO-FINANTAT AFCN.

VEZI TOATE EVENIMENTELE DIN WEEKEND

Scriitorii invitati sa le citeasca copiilor sunt: 

14 aprilie – Iulian Tănase ( ora 17.00)
21 aprilie – Ciprian Macesaru
28 aprilie – Daniel Eberhat
5 mai – Lavinia Braniște
12 mai – Vladimir Draghia
19 mai – Alexandra Rusu
26 mai – Carmen Tiderle
2 iunie – Ioana Nicolaie
9 iunie – Mihaela Cosescu
10 iunie – Claire Barker
16 iunie – Roxana Cazaciuc
Ateliere de lectura smARTkid cu scriitori contemporani completeaza educatia formala, fara sa o inlocuiasca si ajuta copiii sa isi foloseasca abilitatile astfel incat sa poata citi cursiv, intelege, interpreta si formula verbal sau in scris opinii pe o anumita tema sau despre lecturile citite.

Inscrierile se fac la adresa: [email protected] şi sunt obligatorii pentru a ţine evidenţa participanţilor şi pentru a pregăti materialele necesare desfăşurării atelierului în condiţii optime.

Proiectul de educatie prin cultura “Ateliere de lectura SmARTkid cu scriitori contemporani” este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, dar nu reprezintă în mod necesar poziţia Administratiei Fondului Cultural National.

AFCN nu este responsabilă de continutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finantării, respectiv Asociatia 7 ARTE.

Asociaţia 7 ARTE este organizaţie non-profit infiinţată în august 2015 care promovează educaţia şi cultura. SmARTkid este un proiect de educaţie experienţială care constă în ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri.Pentru mai multe detalii despre activitatea 7 ARTE si despre atelierele smARTkid, vizitati site-ul www.7arte.org si pagina de facebook https://www.facebook.com/atelieresmartkid/

Partenerii media ai evenimentului sunt AgentiadeCarte Ro si parintionline.com

Multumim Librarium TNB si Cartepedia pentru gazduire, iar celor de la SLooP pentru energia din fiecare suc oferit copiilor!

https://facebook.com/events/1212402575559082/

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 28 Aprilie 2018

Program:
11:30 - 12:30

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid - Ateliere pentru copii 6-12 ani este organizat în perioada 21-28 Aprilie 2018; Sâmbăta în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL