TOP 10 – Târguri de Crăciun din România

Dacă vrei ca sărbătorile să te găsească pe drumuri trebuie să știi la ce târguri de Crăciun te poți opri în România pentru a te bucura de atmosfera de sărbători. Vei găsi fără îndoială tradiționalul pom de Crăciun și nelipsitele căsuțe cu bunătăți, decorațiuni de sezon, dulciuri tradiționale, și bineînțeles cadouri pentru cei dragi. 

Târgurile de Crăciun din România sunt destinații din ce în ce mai căutate de români și de aceea tind să devină o tradiție și la noi și să fie nelipsite din fiecare oraș. În ultimii ani acestea oferă din ce în ce mai multe atracții, precum patinoar, concerte, carusel sau roata panoramica. Vezi lista noastră de recomandări cu cele mai frumoase târguri de Crăciun cu tradiție din România:

 ♣

Târgul de Crăciun din Sibiu

targul de craciun din Sibiu
Sursa: facebook.com/primariamunicipiuluisibiu

Cel mai vizitat Târg de Crăciun din România creează an de an o atmosferă unică pentru a celebra cea mai importantă sărbătoare din an. Expozanții prezenți provin din cel puțin 20 de județe ale țării și vin cu o varietate de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Betleem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare și burgeri din carne de vită sau chiar vegetali.

La Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu găsești în fiecare an patinoar în aer liber, parc de distracții pentru copii, trenuleț turistic, roată panoramică, și Atelierul lui Moș Crăciun. Atmosfera de sărbătoare este completată de proiecții pe clădirile din Piața Mare și concertele live oferite de artiștii care vor urca pe scena amenajată în cadrul târgului.

10 Escape Rooms în București pentru Copii Aventuroși

Târgul de Crăciun din Sibiu din 2023

Cu bucurie vă aducem vești despre Târgul de Crăciun din Sibiu din 2023, un eveniment deosebit ce își va deschide porțile la data de 17 noiembrie 2023, în Piața Mare din Sibiu. Anul acesta, Târgul vine cu o serie de surprize fascinante: proiecții uimitoare care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o veritabilă operă de artă în mișcare, în fiecare seară.

Doritorii de magie și distracție vor găsi o mulțime de atracții care îi așteaptă, inclusiv un patinoarul, caruselul și roata panoramică cu vedere impresionantă, Atelierul lui Moș Crăciun și un brad imens, atent împodobit pentru a completa atmosfera de sărbătoare.

Copiii sunt așteptați la scena de lângă brad pentru a da împreună START-ul celor mai frumoase sărbători! Apoi, sub cupola înstelată vom ciocni un vin fiert pe muzica celui mai cunoscut și iubit țambalist local, Romulus Cipariu!

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi deschis în fiecare zi, între orele 11:00 și 22:00, până pe data de 2 ianuarie 2024. Este o ocazie minunată de a vă bucura de atmosfera festivă și de a crea amintiri de neuitat.


Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Piața Unirii din Cluj este în fiecare an gazda Târgului de Crăciun Cluj-Napoca, a relaxării, a luminițelor, veseliei, zâmbetelor, cadourilor, cântecelor, colindelor și a poveștilor la gura sobei. Arome de portocale, cuișoare și scorțișoară sosesc de îndată la sărbătoarea mult dorită și iubită din an. După un an lung și plin, organizatorii te invită în cu copii, bunici, prieteni, să te relaxezi la târg cu zeci și zeci de experiențe de neratat.

Târguri de Crăciun în Cluj-Napoca în 2023

Cluj-Napoca va fi în centrul magiei Crăciunului cu două Târguri de Crăciun, oferind posibilitatea de a experimenta atmosfera festivă în două locații deosebite: Piața Unirii și platoul al Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

La Târgul de Crăciun 2023 din Piața Unirii veți fi întâmpinați de 75 de căsuțe iluminate și decorate cu specific sărbătorilor de iarnă. Aici, vă puteți bucura de o varietate de activități, precum comercializarea de produse nealimentare în peste 30 de căsuțe, savurarea de bunătăți în peste 26 de căsuțe cu activități de alimentare publică, achiziționarea de produse de calitate superioară în cel puțin 18 căsuțe și participarea la ateliere pentru copii. Pe scenă vor avea loc concerte și spectacole speciale de sărbători, iar o roată panoramică vă va oferi o priveliște de neuitat. Vezi în ce perioadă va fi deschis Târgul de Crăciun din Piața Unirii.

La Târgul de Iarnă de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian, cel de-al doilea târg de Crăciun va găzdui 15 căsuțe iluminate și decorate cu specific sărbătorilor de Crăciun, unde veți putea achiziționa produse nealimentare în cel puțin 10 dintre ele și veți găsi o gamă delicioasă de bunătăți în minim 5 căsuțe cu activități de alimentare publică. Pe scenă vor avea loc și aici concerte speciale, iar un patinoar de 600 mp și un carusel impresionant vor aduce bucurie atât celor mici, cât și celor mari. Vezi în ce perioadă va fi deschis Târgul de Iarnă din Cluj-Napoca 2023, organizat pe platoul din fața Sălii Sporturilor „Horia Demian”.


Târgul de Crăciun din București

targul de craciun bucurestiTârgul de Crăciun al Bucureştiului este organizat an de an de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS și CREART. căsuțe din lemn de unde puteti alege cadouri specifice sarbătorilor de iarnă, jucării, suveniruri tradiționale și produse alimentare, dar și cu spatii pentru activități și jocuri interactive pentru copii

Eveniment de brand al municipiului București, Târgul de Crăciun îi așteaptă pe bucureșteni cu atractiile editiei: concerte live, casuta lui Moș Crăciun, zone tematice, patinoar, carusel si roata panoramica înaltă de aproape 40 de metri.

Târgul de Crăciun din București în 2023

Sărbătoarea Crăciunului va străluci în toată splendoarea ei din nou în Piața Constituției din București, unde Târgul de Crăciun se va desfășura între 30 noiembrie și 26 decembrie 2023. Acest eveniment adorat aduce în prim-plan o varietate impresionantă de bunătăți tradiționale, produse hand-made, ornamente pentru sărbători și suveniruri perfecte pentru a aduce un zâmbet pe chipurile celor dragi.

Locația va fi transformată într-un adevărat colț de poveste, decorată cu instalații luminoase și ornamente de Crăciun care vă vor cuceri inimile. Concerte în aer liber vor oferi muzică și voie bună, iar vinul fiert și ciocolata caldă vor completa atmosfera de sărbătoare.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București este locul în care magia Crăciunului prinde viață.

Detalii actualizate în curând aici.


Târgul de Crăciun din Oradea

Căsuțe cu bunătăți, dulciuri ca-n copilărie 🍭, decorațiuni și cele mai frumoase cadouri 🎁 – se așează cuminți în fiecare an în jurul bradului 🎄 din Piața Unirii din Oradea, sub mii de luminițe fermecate.

Târgul de Crăciun din Oradea 2023

Târgul de Crăciun din Oradea devine și în 2023 un colț de poveste în perioada sărbătorilor de iarnă. Și anul acesta se va desfășura în Piața Unirii, între 26 noiembrie și 26 decembrie. Este locul unde visurile devin realitate, iar luminițele strălucesc precum stelele.

Aici, vizitatorii vor putea admira unul dintre cei mai frumoși brazi de Crăciun, împodobiți cu mii de beculețe care aruncă lumini jucăușe în jur. Atmosfera de basm este completată de preparatele tradiționale care îmbie cu arome delicioase, vinul fiert care încălzește sufletele și tarabele pline cu suveniruri și ornamente de Crăciun, perfecte pentru a alege cadouri pentru cei dragi.

Târgul de Crăciun din Oradea vă așteaptă să vă bucurați de farmecul sărbătorilor într-un mod cu totul special. Nu uitați să faceți o vizită și să vă lăsați cuprinși de spiritul festiv!


Târgul de Crăciun din Iași

targul de craciun din iasi gokidÎn centrul Iașiului se deschide la fiecare început de decembrie Târgul de Crăciun.

Târgul de Crăciun 2023 din Iași

Iașiul găzduiește și în 2023 Târgul de Crăciun între 30 noiembrie 2023 și 8 ianuarie 2024, de-a lungul Bd. Ștefan cel Mare – Piața Unirii – Str. Lăpușneanu. Evenimentele festive și casuțele împodobite oferă o experiență unică, de la produse locale la decoruri și bucate tradiționale. Între Piața Palatului Culturii și Casa Cărții, se găsesc casuțe cu marochinărie, vin fiert și produse alimentare. Pe Bd. Ștefan cel Mare, între str. I. C. Brătianu și Casa Cărții, un parc de distracții cu „Orășelul Copiilor” și o roată gigantă aduc bucurie întregii comunități.


Târgul de Crăciun din Timișoara

targul de craciun din timisoara bradTârgul de Crăciun din Timișoara aduce magia sărbătorilor de iarnă în centrul orașului. Vizitatorii au parte în fiecare an de momente memorabile, de la concerte în aer liber până la surprize pregătite cu drag de organizatori. Dar deliciile culinare vor fi cu adevărat irezistibile! Căsuțele tematice vor oferi o gamă largă de bunătăți, de la cozonac și kurtos până la plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi, produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă și conserve de casă.

Târgul de Crăciun 2023 din Timișoara

Timișoara se pregătește pentru o sărbătoare de iarnă ca niciuna alta, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun în Piața Victoriei, între 26 noiembrie 2023 și 7 ianuarie 2024. Orașul va străluci cu luminițe și ornamente de Crăciun care îți vor încălzi inima, oferind un decor de basm.

Târgul de Crăciun din Timișoara este o ocazie minunată de a vă bucura de aromele și tradițiile sezonului festiv. O experiență unică pentru timișoreni și turiști în această perioadă magică!


Târgul de Crăciun din Brașov

targul de craciun din brasov gokidTârgul de Crăciun din Brașov este organizat în fiecare an în Piața Sfatului, situată în mijlocul centrului istoric al Braşovului (Cetatea). Se vor comercializa produse realizate de micii meșteșugari, articole nealimentare cu tematica sărbătorilor de iarnă, produse alimentare preambalate și produse alimentare preparate la fața locului..

Târgul de Crăciun 2023 la Brașov

Sărbătoarea Crăciunului vine cu magia ei și în acest an, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Brașov, programat între 30 noiembrie și 7 ianuarie 2024. Ziua de deschidere este cu atât mai specială, deoarece marchează momentul aprinderii iluminatului festiv în întregul oraș.

Târgul va găzdui o varietate bogată de bunătăți: produse alimentare ambalate, creații meșteșugărești și artizanale, precum și preparate tradiționale delicioase, pregătite la fața locului. Atmosfera va fi învăluită în miile de luminițe strălucitoare, iar mirosurile îmbietoare de vin fiert și plăcinte calde vor învălui întregul târg.


Târgul de Crăciun din Craiova

targul de craciun din craiova bradLa Târgul de Crăciun din Craiova vizitatorii au ocazia să-și cumpere tot felul de produse specifice sezonului, de la cei peste 70 de comercianți din Craiova și din toată țara: mâncare tradițională, jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoși, waffles, burgeri, churros, stroh, turtă dulce, decorațiuni și cadouri lucrate hand-made, globuri, coronițe etc.

Târgul de Crăciun din Craiova se întinde pe o suprafață de peste un kilometru pătrat. Căsuțe de poveste unicat, un brad înalt de peste 20 metri, peste un milion de beculețe și figurine luminoase, dar și un patinoar de 700 mp sunt pregătite să-și primească oaspeții.

Târgul de Crăciun 2023 la Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova vă așteaptă în 2023 în perioada 17 noiembrie 2023 până pe 2 ianuarie 2024. Pregătirile pentru această sărbătoare de neuitat au început deja, peste 2 milioane de beculețe vor face din târg un adevărat spectacol de lumină.

Piața Mihai Viteazul va fi transformată într-o adevărată poveste de iarnă, cu lumini reci, o boltă cerului plină de nori și păsări, un castel de vis, o oglindă imensă cu cioburi strălucitori, un patinoar încântător și căsuțe în culorile zăpezii. Moș Crăciun nu va lipsi din Piața Buzești.

De asemenea un brad impresionant de 20 de metri va străluci în Piața Mihai Viteazu, iar cea mai mare roată din România vă va oferi o priveliște de neuitat. Nu uitați să explorați căsuțele pline cu preparate tradiționale și suveniruri de Crăciun, perfecte pentru a aduce un strop de magie acasă.


Târgul de Crăciun din Constanța

Târgul de Crăciun din Parcul Oleg Danovski din Constanța așterne în fiecare an o mantă de magie asupra orașului: fațadele clădirilor vor fi înfrumusețate de cele mai frumoase decorațiuni, mirosurile de mirodenii te vor transpune în copilărie, colindele vor răsuna mai tare ca oricând, bunătățurile cu aromă de scorțișoară te vor încălzi pe tot parcursul serii, iar atelierele distractive și căsuța lui Moș Crăciun vor face deliciul copiilor.

Pentru copii, parcul găzduiește un întreg univers de Crăciun, cu trenulețe și un carusel magic, cu ieslea decorativă a naşterii Mântuitorului, cu cea mai fermecătoare casă a lui Moș Crăciun şi cu propriul patinoar, unde patinatorii ne vor încânta cu piruete spectaculoase.

Târgul de Crăciun din Constanța

Fii și anul acesta parte din cea mai frumoasă poveste de Crăciun, scrisă în Parcul Oleg Danovski, Constanța, începând cu 30 noiembrie!

Luni – vineri: 16.00 – 23.00
Sâmbătă – duminică: 12.00 – 23.00

Timp de 28 zile, vizitatorii se vor putea bucura de un mix-ul perfect dintre magia orașului și spiritul sărbătorior de iarnă.

Detalii: Târg de Crăciun Constanța 2023


Târgul de Crăciun din Suceava

Târgul de Crăciun din Suceava se desfășoară în fiecare an pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Organizator: Primăria Municipiului Suceava.

Vom reveni cu informații actualizate despre Târgul de Crăciun 2023 din Suceava.


Târgul de Crăciun din Galați

Galațiul va teleporta magia sărbătorilor de iarnă în mijlocul orașului, iar Grădina Publică se transforma anul acesta în Orășelul lui Moș Crăciun!! Cu originalitate și fantezie  organizatorii au creat mix-ul perfect între magia de festival și spiritul sărbătorilor de iarnă, iar Moș Crăciun și gașca lui  vor deveni gazdă de excepție aici, așa că pregătiti-vă pentru Orășelul lui Moș Crăciun, care va deveni epicentrul magiei în perioada 30 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, cu povești de iarnă, clinchete de clopoței, jocuri și zâmbete de copii, inspirație pentru Crăciun și Anul Nou și multe alte surprize.

Ce atracții deosebite vă așteaptă în Orășelul lui Moș Crăciun?

 • ⛸️CEL MAI INEDIT PATINOAR! Da, ați auzit bine! Un patinoar ca în povești, în formă de cerc, în jurul fântânii arteziene, perfect pentru a face piruete și a simți spiritul sărbătorilor chiar sub patine!
 • 🎠 CARUSEL și ROATĂ PANORAMICĂ 🎡 Pregătiți-vă pentru o călătorie în jurul lumii în “stil”… carusel! O roată panoramică care vă va ridica în nori de bucurie și entuziasm.
 • 🎅 ATELIERUL LUI MOȘ CRĂCIUN – Cu siguranţă copii vor deveni foarte creativi în cadrul workshop-urilor de creaţie în spiritul sărbătorilor, micuţii vizitatori vor avea parte de activităţi şi jocuri interactive.
 •  🎁 TÂRG DE CRĂCIUN – Unde altundeva puteți găsi cele mai cool cadouri de Crăciun? Dar și delicatese de iarnă, întrucât orăşelul va mai cuprinde şi un târg tradiţional cu cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale dar şi produse alimentare savuroase: turtă dulce, ciocolată de casă, plăcinte şi cozonaci pufoşi, preparate la grătar sau minuturi, băuturi calde pentru cei mici şi cei mari dar şi produse tradiţionale numai bune de luat acasă pentru mesele festive de Crăciun şi Revelion: sarmale, fripturi, brânzeturi, afumături şi multe altele.
 • 🍲 SHOWURI CULINARE 🍲 cu preparate inedite dar și tradiționale direct în Orășel. Le veți putea savura în timp ce vă veți plimba într-o atmosfera festivă.
 • 😇DIORAMĂ NAȘTEREA DOMNULUI
 • 📸 CABINĂ FOTO MOBILĂ – Pentru amintiri care să rămână, avem o cabină foto mobilă în care veți putea face poze amuzante și de neuitat.
 • 🎤 SPECTACOLE ȘI CONCERTE, SHOW DE LASERE ȘI LUMINI 🎇  spectacole live și concerte de colinde, iar show-ul de lasere și lumini va transforma Orășelul într-o adevărată poveste de iarnă.
 • 🎅 CARAVANA LUI MOȘ CRĂCIUN! Moș Nicolae și Moș Crăciun vor face o vizită specială, aducând bucurie și surprize pentru cei mici și cei mari.
 • 🎁 CADOURI PENTRU COPII
 • 🌈 PUDRĂ COLORATĂ 🎨 – Copiii vor avea parte de activități distractive, iar pudra colorată va transforma Orășelul într-un paradis al culorilor.

Și asta nu e tot! Dar vă lăsăm pe voi să descoperiți restul atracțiilor, o data ce veți trece pragul la Orășelul lui Moș Crăciun, Grădina Publică, în perioada 30 noiembrie – 7 ianuarie 2024!

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU