TOP 10 – Târguri de Crăciun din România

Dacă vrei ca sărbătorile să te găsească pe drumuri trebuie să știi la ce târguri de Crăciun te poți opri în România pentru a te bucura de atmosfera de sărbători. Vei găsi fără îndoială tradiționalul pom de Crăciun și nelipsitele căsuțe cu bunătăți, decorațiuni de sezon, dulciuri tradiționale, și bineînțeles cadouri pentru cei dragi. 

Târgurile de Crăciun din România sunt destinații din ce în ce mai căutate de români și de aceea tind să devină o tradiție și la noi și să fie nelipsite din fiecare oraș. În ultimii ani acestea oferă din ce în ce mai multe atracții, precum patinoar, concerte, carusel sau roata panoramica. Vezi lista noastră de recomandări cu cele mai frumoase târguri de Crăciun cu tradiție din România:

 ♣

Târgul de Crăciun din Sibiu

targul de craciun din Sibiu
Sursa: facebook.com/primariamunicipiuluisibiu

Cel mai vizitat Târg de Crăciun din România creează an de an o atmosferă unică pentru a celebra cea mai importantă sărbătoare din an. Expozanții prezenți provin din cel puțin 20 de județe ale țării și vin cu o varietate de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Betleem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare și burgeri din carne de vită sau chiar vegetali.

La Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu găsești patinoar în aer liber, parc de distracții pentru copii, trenuleț turistic, roată panoramică, și Atelierul lui Moș Crăciun. Atmosfera de sărbătoare este completată de proiecții pe clădirile din Piața Mare și concertele live oferite de artiștii care vor urca pe scena amenajată în cadrul târgului.

În 2022 ediția cu numărul 15 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu, se va desfășura în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.


Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

targul de craciun din clujPiața Unirii din Cluj este în fiecare an gazda Târgului de Crăciun Cluj-Napoca, a relaxării, a luminițelor, veseliei, zâmbetelor, cadourilor, cântecelor, colindelor și a poveștilor la gura sobei. Arome de portocale, cuișoare și scorțișoară sosesc de îndată la sărbătoarea mult dorită și iubită din an.

După un an lung și plin, organizatorii te invită în 2022 la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca cu copii, bunici, prieteni, să te relaxezi la târg din 18 noiembrie și până în 31 decembrie. Da, chiar meriți să te distrezi și să ai parte de zeci și zeci de experiențe de neratat.

Detalii aici.


Târgul de Crăciun din București

targul de craciun bucurestiTârgul de Crăciun al Bucureştiului este organizat an de an de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS și CREART. căsuțe din lemn de unde puteti alege cadouri specifice sarbătorilor de iarnă, jucării, suveniruri tradiționale și produse alimentare, dar și cu spatii pentru activități și jocuri interactive pentru copii

Eveniment de brand al municipiului București, Târgul de Crăciun îi așteaptă pe bucureșteni cu atractiile editiei: concerte live, casuta lui Moș Crăciun, zone tematice, patinoar, carusel si roata panoramica înaltă de aproape 40 de metri.

În 2022 târgul are loc intre 20 noiembrie si 26 decembrie in Piata Constitutiei, de luni până vineri între orele 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminica intre orele 10:00-23:00. Accesul vizitatorilor este gratuit. Detalii aici.


Târgul de Crăciun din Oradea

Căsuțe cu bunătăți, dulciuri ca-n copilărie 🍭, decorațiuni și cele mai frumoase cadouri 🎁 – se așează cuminți în fiecare an în jurul bradului 🎄 din Piața Unirii din Oradea, sub mii de luminițe fermecate.

În 2022 Târgul de Crăciun Oradea este deschis și își așteaptă vizitatorii să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă în perioada 2- 26 decembrie 2022! 🎄

🌟 Programul târgului 🌟

  • Luni- Vineri: 14:00 – 23:00
  • Sâmbătă -Duminică: 10:00 – 23:00

Târgul de Crăciun din Iași

targul de craciun din iasi gokidÎn centrul Iașilui se va deschide incepând cu 1 decembrie 2022, de Ziua României, Târgul de Crăciun 2022.

Nu mai puțin de 24 de brazi vor fi împodobiți în cele 3 zone ale târgului: Biserica Trei lerarhi, Mitropolia și Piața Unirii. Anul acesta au fost acceptați doar comercianții de produse tradiționale.


Târgul de Crăciun din Timișoara

targul de craciun din timisoara bradTârgul de Crăciun din Timișoara aduce magia sărbătorilor de iarnă în centrul orașului. Deschiderea Târgului de Crăciun va avea loc de Ziua Națională a României. Printre surprizele artistice pregătite de organizatori se numără un recital al trupei Voltaj cu Ansamblul Timișul. Spectacole vor avea loc în fiecare weekend, în 20 decembrie și de Revelion.

În 2022 Târgul de Crăciun din Timișoara este deschis și își așteaptă vizitatorii să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă în perioada 1 decembrie – 2 ianuarie 2023! 🎄 În premieră, târg nu va avea loc și în timpul sărbătorilor de iarnă pe rit vechi.


Târgul de Crăciun din Brașov

targul de craciun din brasov gokidTârgul de Crăciun din Brașov este organizat în fiecare an în Piața Sfatului, situată în mijlocul centrului istoric al Braşovului (Cetatea).

În 2022 târgul va funcționa în perioada 30 noiembrie 2022 – 3 ianuarie 2023, având următorul program de funcționare:

  • Luni – Joi 14:00 – 22:00,
  • Vineri – Duminică (și în zilele de sărbătoare națională) 10:00 – 22:00.

Se vor comercializa produse realizate de micii meșteșugari, articole nealimentare cu tematica sărbătorilor de iarnă, produse alimentare preambalate și produse alimentare preparate la fața locului.

Detalii aici.


Târgul de Crăciun din Craiova

targul de craciun din craiova bradLa Târgul de Crăciun din Craiova vizitatorii au ocazia să-și cumpere tot felul de produse specifice sezonului, de la cei peste 70 de comercianți din Craiova și din toată țara: mâncare tradițională, jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoși, waffles, burgeri, churros, stroh, turtă dulce, decorațiuni și cadouri lucrate hand-made, globuri, coronițe etc.

Iar copiii vor avea, anul acesta, mai multe surprize și locuri special amenajate pentru ei – atât în Piața Mihai Viteazul, cât și în Centrul Vechi, în Piața William Shakespeare, dar și în părculețul de la Casa Băniei.

Pentru prima oară, va fi amplasată o roată panoramică pe esplanada Teatrului Național, acolo unde aproape 20 de truckuri din toată țara (Prepelițescu, Chef Munti, Red, The Mobile Lab, Blend, Pleșkavița etc.) vor fi prezente pe toată perioada târgului. Și, tot pentru prima oară, locuitorii din Craiovița vor avea parte de amenajări speciale de sărbători, cu căsuțe, iluminat festiv, brad și trenuleț, în zona esplanadei, dinspre Racheta.

Târgul de Crăciun din Craiova se întinde, în acest an, pe o suprafață de peste un kilometru pătrat. Căsuțe de poveste unicat, un brad înalt de peste 20 metri, peste un milion de beculețe și figurine luminoase, dar și un patinoar de 700 mp sunt pregătite să-și primească oaspeții.

În 2022 Târgul de Crăciun din Craiova se desfășoară în cinci piețe (Piața Mihai Viteazul, Piața Regele Ferdinand și Regina Maria – Doljana, Piața Frații Buzești, Piața William Shakespeare – Teatrul Național și Părculețul Sfântul Dumitru) și va rămâne deschis din 11 noiembrie până pe 8 ianuarie 2023.


Târgul de Crăciun din Constanța

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Parcul Oleg Danovski din Constanța va așterne o mantă de magie asupra orașului: fațadele clădirilor vor fi înfrumusețate de cele mai frumoase decorațiuni, mirosurile de mirodenii te vor transpune în copilărie, colindele vor răsuna mai tare ca oricând, bunătățurile cu aromă de scorțișoară te vor încălzi pe tot parcursul serii, iar atelierele distractive și căsuța lui Moș Crăciun vor face deliciul copiilor.

Pentru copii, parcul va găzdui un întreg univers de Crăciun, cu trenulețe și un carusel magic, cu ieslea decorativă a naşterii Mântuitorului, cu cea mai fermecătoare casă a lui Moș Crăciun şi cu propriul patinoar, unde patinatorii ne vor încânta cu piruete spectaculoase.

Detalii aici.


Târgul de Crăciun din Suceava

 

Târgul de Crăciun din Suceava se va desfășura în perioada 28 noiembrie 2022 – 7 ianuarie 2023, cu program între orele 10:00-20:00, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Organizator: Primăria Municipiului Suceava.


actualizăm…

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU