Activitati de vacanta – Saptamana fara calculator

00:00:00 - 00:00:00
03-09 Noiembrie 2014
București

 

Activitati de vacanta – Saptamana fara calculator 3 – 9 noiembrie 2014. Program educativ pentru copii.

 
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 3 – 9 noiembrie 2014, programul educativ „Săptămâna fără calculator”.
 
 activitati in vacanta toamna
Proiectul face parte din programul „Vacanţă la Muzeul Satului” şi este dedicat tinerei generaţii – preşcolari şi şcolari care îşi doresc să înveţe din tainele meşteşugurilor populare (pe prispa bunicii de la muzeu). Acest proiect se desfăşoară în săptămâna de vacanţă intersemestrială a elevilor claselor  I – IV, cu scopul de a valorifica timpul liber, în cel mai plăcut mod. Scopul final este implicarea participanţilor în activităţi care să le pună în valoare creativitatea şi să le dezvolte manualitatea în forme reconfortante din punct de vedere fizic şi psihic, pe principii care ulterior pot folosi în diverse domenii ocupaţionale.
 
Oferim în acest fel o alternativă faţă de concentrarea exclusivă faţă de calculator (totodată, distragerea atenţiei acestora din faţa calculatorului pentru 2 ore) într-o societate dependentă excesiv de acest mijloc de comunicare. Programul oferă posibilitatea diversificării preocupărilor, exersarea odihnei active în cadrul educaţiei nonformale (îmbunătăţirii exerciţiului de atenţie la şcoală) şi o implicare efectivă în relaţiile interumane, prin socializarea în cadrul activităţilor propuse de muzeu.
 
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” desfăşoară programe pentru copii şi tineri, oferind alternative de petrecere a timpului liber, organizând ateliere interactive, vizite de descoperire şi cunoaştere a patrimoniului etnologic. Prin paleta de programe oferită publicului larg, se doreşte educarea şi formarea prin şi pentru cultură, respectarea valorilor tradiţionale, descoperirea şi redescoperirea patrimoniului (tangibil şi intangibil).
 
Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creaţie: ouă încondeiate, măşti populare româneşti într-un dialog interesant cu măştile populare de teatru japonez, împletituri textile, podoabe populare, icoane pe sticlă, noduri, dansuri populare, atelierul de „cozonaci şi colăcei…să învăţăm de mititei” în limita a 15 locuri de atelier.
 
Orarul desfăşurării activitatilor de vacanta este cuprins între orele 10.00-11.30 şi 12.00-13.30, zilnic, de luni până vineri. Muzeul asigură următoarele materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie: condeie pentru încondeierea ouălor, sticlă de 0,5 mm pentru icoane, sfoară, lemn, carton şi materiale textile.
Preţul pentru participarea la fiecare atelier este 15 lei/persoană (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie).
 
 

 

 
Informaţii suplimentare precum şi înscrieri se fac la telefon:
021. 317. 91. 03 int. 191 şi la
 
 

Detalii Eveniment

Perioada:
03-09 Noiembrie 2014

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, Şos. Kiseleff nr. 28-30

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL