10 Escape Rooms în București pentru Copii Aventuroși

București

Experiențele de escape room sunt jocuri interactive de evadare din camere, devenite în ultimii ani extrem de populare în București. În acest tip de divertisment participanții sunt închiși într-o cameră tematică și trebuie să rezolve puzzle-uri, să găsească indicii și să îndeplinească obiective pentru a scăpa din cameră într-un timp limitat.

Tematicile camerelor de evadare și vârstele pentru care sunt potrivite variază și de asemenea influențează felul în care sunt structurate experiențele. Îți oferim mai jos câteva caracteristici generale ale escape room-urilor, ce teme și experiențe oferă acestea în București și mai ales o listă de recomandări de locații de camere de evadare kid-friendly.

Află secretele camerelor de evadare

Într-un escape room fiecare obiect devine un posibil indiciu. Puzzle-urile, cheile și codurile sunt răspândite, iar descoperirea lor este esențială pentru evadare. Mesaje, fotografii, butoane sau obiecte aparent banale pot dezvălui secretele ascunse. Va trebui să colaborezi cu echipa, să-ți folosești perspicacitatea și observația pentru a rezolva enigmele și a dezlega misterul! Nu uita, timpul trece, deci concentrează-te asupra zonelor neexplorate și găsește indiciile lipsă. Și nu uita, nu este suficient doar să găsești ceva, trebuie să și comunici cu colegii de echipă! Grupurile care comunică vocal și lucrează ca un tot unitar au șanse mult mai mari de succes. Obiectele marcate „nu atinge!” sau „nu mișca” pot ascunde indicii vizuale. În unele camere, un timer adaugă suspans, arătându-ți cât timp mai ai până la final.

Participarea copiilor la escape room-uri ar trebui să fie adaptată la vârsta și nivelul lor de dezvoltare, iar părinții ar trebui să selecteze experiențe potrivite pentru grupa de vârstă a copiilor. Uneori monitorizarea și ghidarea adulților sunt necesare în camerele de evadare pentru a asigura o experiență sigură și pozitivă. De reținut că în cele mai multe locații echipele de copii până în 14-16 ani trebuie să fie însoțiți de un adult în camerele de evadare. Dacă jucătorii întâmpină probleme în timpul jocului de escape room sau au nevoie de indicii, ei pot apăsa un buton de comunicare cu Game Master-ul. Unele locații le pun jucătorilor la dispoziție unul sau mai multe walkie-talkie-uri portabile.

BENEFICII. Jocurile de evadare sau escape room-uri pot aduce numeroase beneficii copiilor în dezvoltarea lor.

 • Dezvoltarea gândirii logice și a abilităților de rezolvare a problemelor: copiii trebuie să analizeze situația, să găsească indicii și să formuleze strategii pentru a rezolva puzzle-urile și a ieși din încăpere.
 • Cultivarea abilităților de colaborare și comunicare: jocurile de evadare implică adesea lucrul în echipă. Copiii trebuie să comunice eficient, să împărtășească idei și să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv comun.
 • Stimularea creativității și imaginației: tematicile variate ale escape room-urilor, cum ar fi aventura, misterul sau știința-ficțiunea, pot stimula imaginația copiilor și îi pot inspira să gândească creativ în rezolvarea problemelor.
 • Dezvoltarea capacității de a gestiona timpul alocat unei activități: într-un escape room copiii învață să prioritizeze, să gestioneze eficient timpul și să lucreze sub presiune pentru a îndeplini sarcinile într-un interval de timp limitat.
 • Conștientizarea importanței efortului individual în context de colaborare: copiii învață că efortul individual este important și că trebuie dozat și echilibrat în context de colaborare și împărtășire de resurse pentru a obține succesul echipei și evadarea din escape room.
 • Creșterea rezilienței și a atitudinii pozitive față de eșec: atunci când nu reușesc să rezolve un puzzle copiii învață să gestioneze eșecurile, să-și adapteze strategiile și să încerce din nou, promovând astfel o atitudine pozitivă față de eșec.

Iată câteva tipuri comune de teme și experiențe pe care le poți avea într-un escape room în București:

 • Teme de Detectiv/Investigație: participanții sunt angrenați în rezolvarea unui mister sau a unei crime. Ei trebuie să analizeze indicii, să rezolve puzzle-uri legate de caz și să reconstruiască evenimentele pentru a descoperi adevărul.
 • Teme de Supraviețuire/Horror: atmosfera și tema camerei sunt concentrate pe a crea o senzație de pericol sau groază. Puzzle-urile pot implica descoperirea unor modalități de a evita un pericol iminent sau de a găsi o cale de a scăpa dintr-o situație dificilă.
 • Teme Științifico-Fantastice: tematică inspirată din lumea științifico-fantastică, cu elemente precum teleportare, extratereștri sau tehnologie avansată. Puzzle-urile pot fi legate de utilizarea unor dispozitive sau de rezolvarea problemelor specifice acestei lumi fantastice.
 • Teme Istorice/Arheologie: participanții sunt transportați într-o anumită epocă istorică sau sunt angrenați în descoperirea unor artefacte valoroase. Puzzle-urile implică adesea cunoștințe istorice, interpretarea simbolurilor sau decodificarea textelor vechi.
 • Teme Fantasy/Adventură: cu tematică axată pe lumi fantastice, cu creaturi mitice și obiective de aventură. Puzzle-urile pot include elemente magice, portaluri către alte dimensiuni sau obiecte cu puteri speciale.
 • Teme de Crimă/Mister: experiență similară cu cea detectiv, dar centrată pe soluționarea unei crime. Participanții trebuie să adune dovezi, să rezolve puzzle-uri și să identifice criminalul sau să descopere motivul crimei.

Lista de recomandări de escape rooms în București

1. TRAPPED Escape Room

 • Unde?
  • Locația Strada Vasile Lascăr 88, Bucuresti
  • Locație Veranda Mall
 • Vârste: începând de la 7 ani
 • Durata: 60′
 • Jucători: 2-6

Trapped Escape Room este destinația ideală pentru activități cu copiii și chiar petreceri aniversare, fiind singurul escape room care oferă nu mai puțin de 12 camere de evadare, din care 6 special concepute pentru cei mici, cu tematici variate și grade diferite de dificultate, adaptate în funcție de vârstele participanților. Jocurile de escape room marca Trapped sunt o combinație perfectă între distracție, logică și munca în echipă, oferind o experiență captivantă atât celor mici, cât și întregii familii.

Escape Rooms Bucuresti pentru Copii Trapped gokidTrapped organizează și petreceri pentru copii în 2 zone distincte, cu personal dedicat, capacitate maximă de până la 36 de copii simultan și 6 camere de escape room cu dificultate adaptabilă copiilor.

Cel mai cunoscut brand de escape rooms din București a inaugurat în luna octombrie o nouă locație centrală în București, în Veranda Mall. Cu 6 camere de escape room noi, decoruri spectaculoase și pline de mister, locația este ideală pentru activități de familie și petreceri aniversare. Camerele sunt concepute pe grade de dificultate diferite, în funcție de vârsta participanților, și se adresează copiilor începând cu 7 ani.

Câteva dintre camerele de evadare:

 • The Safe – Money Heist: Într-un joc de aventură captivant, devii parte a celebrului Heist Masters și ai doar 60 de minute să jefuiești rezerva de aur a Băncii Naționale Centrale. Fă-ți planul, adună-ți echipa și acceptă provocarea, intrând într-o experiență plină de suspans și adrenalină, potrivită pentru toate categoriile de public, inclusiv familii cu copii de 9 ani și mai mari, adulți și echipe de teambuilding.
 • Jumanji – THE SECRET LEVEL: Intră într-o aventură misterioasă în jungla Jumanji, unde timpul presează și ai doar 60 de minute pentru a scăpa dintr-un joc pe computer și a evita rămânerea în nivelul secret pentru totdeauna. Potrivit pentru toate categoriile de public, inclusiv familii cu copii de 7 ani și mai mari, adulți și echipe de teambuilding.
 • Superkids: În calitate de supereroi, copiii sunt provocați să salveze planeta într-o cameră de escape room special concepută pentru ei. Un joc de aventură cu tematică de benzi desenate, adresat exclusiv copiilor (7+), construit pe nivele de dificultate și disponibil în limba română și engleză.
 • Looking for Sherlock Holmes: Ia parte la o experiență de detectiv și salvează-l pe Sherlock Holmes, intrând în biroul său și rezolvând indicii pentru a-l găsi înainte ca timpul să se scurgă. Potrivit pentru familii cu copii de 7 ani și mai mari, adulți și sesiuni de teambuilding.
 • THE BLACK PEARL: Experimentează aventura Piraților din Caraibe, ajutându-l pe Căpitanul Jack Sparrow să scape de Blestemul lui Davy Jones. Un joc de dificultate medie, potrivit pentru familii cu copii de 11 ani și mai mari, adolescenți, adulți și echipe de teambuilding.
 • What if?: Intră într-o realitate alternativă în această cameră de escape room unică în Europa, unde trebuie să rezolvi sarcini programate într-un scenariu futurist controlat de mașinării. Cu un grad de dificultate ridicat, jocul este disponibil exclusiv în limba engleză.

Website: https://www.trapped.ro/

Recomandare: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

2. 60 MINUTES Escape Room – București

Cele 4 camere 60 Minutes sunt provocatoare, dar logice, decorurile sunt veridice, iar echipa iti va fi alaturi pe tot parcursul jocului pentru a se asigura ca ai parte de distractie maxima în fiecare scenariu de aventura interactiva.

In 60 de minute, echipa trebuie sa lucreze si sa gaseasca indicii, sa decodeze mesaje si sa rezolve puzzle-uri, astfel incat sa deschida usa spre libertate. Pentru rezolvarea puzzle-urilor nu sunt necesare abilitati sau cunostinte speciale. Curiozitatea, indemanarea si atentia sunt suficiente pentru a deslusi misterele fiecarei aventuri.

Camere de evadare:

 1. Black Magic: Într-o atmosferă magică, devii vrajitor pentru o oră și intri în Padurea Bântuită pentru a găsi potiunea magică a Reginei Magiei Negre, evitând liliecii turbati și lupii. Trebuie să găsești licoarea într-o colibă păzită înainte ca orașul să distrugă laboratorul.
 2. Lord of The Rings – Isengard Unleashed Escape Room: Experimentează o aventură epică în escape room-ul Isengard Unleashed, unde lupti împotriva orcilor Uruk-Hai și mașinăriilor de asediu ale lui Saruman pentru a apăra Helm’s Deep, într-o experiență plină de efecte speciale și puzzle-uri complexe.
 3. Prison Break Escape Room: Închis într-o celulă de închisoare, trebuie să evadezi într-o oră cu prietenii tăi, găsind indicii și formulând un plan de evadare, în timp ce pulsul bate puternic și adrenalina crește.
 4. The Lord of The Rings – Mines of Moria: În călătoria spre Mordor pentru a distruge Inelul, intri în Minele Moria, odată un palat pitoresc al dwarfilor acum stăpânit de orci și demoni străvechi. Trebuie să traversezi muntele înfricoșător pentru a-ți atinge scopul.
 • Unde? Strada I.L. Caragiale nr. 29, Bucuresti. Zona: Grădina Icoanei
 • Vârste: începând de la 10 ani
 • Durata: 60′
 • Jucători: 2-6
 • Website: https://60minutes.ro/

3. THE ESCAPE ROOM

The Escape Room oferă patru camere tematice, cu grade de dificultate diferite. Poți sa încercă să scapi dintr-un azil de psihiatrie din fosta Uniune Sovietica, sa petreci o ora in vestul salbatic, sa scapi dintr-o mina de aur sau sa il ajuti pe doctorul Frankenstein!

Escape Rooms Bucuresti pentru Copii The escape room copiiScopul este simplu: va trebui să lucrati ca o echipa, sa rezolvati puzzle-uri si sa gasiti indicii pentru a scapa din camera in 60 de minute.

Camere de evadare:

 1. Frankenstein: În laboratorul doctorului Frankenstein, trebuie să repornești curentul și să finalizezi experimentul în 60 de minute pentru a dovedi că viața poate exista după moarte, înainte ca orășenii să distrugă laboratorul.
 2. Russian Lunatic Asylum: Prins într-un spital psihiatric al Uniunii Sovietice, încercați să scăpați într-o oră din captivitate, o misiune considerată imposibilă, întrucât a fost o metodă de izolare a prizonierilor politici și religioși.
 3. Wild West: Într-o celulă deținută de șerif, ai o oră să găsești o cale de evadare împreună cu banda ta de bandiți, surprinzându-l pe șerif cu o celulă goală și cu infractorii eliberați la întoarcerea lui.
 4. Gold Mine: Transferat într-o mină din Asia, trebuie să termini munca într-o oră pentru a câștiga bani suficienți pentru a scăpa, altfel vei aștepta luni de zile pentru o altă șansă de eliberare.
 • Unde? Strada Constantin Daniel 21, Bucuresti. Zona: Piata Romana
 • Vârste: începând de la 10 ani
 • Durata: 60′
 • Jucători: 2-6
 • Website: https://theescaperoom.ro/

Cadouri: 6 Board Games antrenante de jucat in 15 minute de minim 2 jucători de 8 ani

4. GAP THE MIND Escape Rooms

Gap the Mind escape room provoacă mințile și abilitățile jucătorilor. Sunteți personajele principale într-o aventură distractivă în care echipa va avea un timp limitat pentru a rezolva puzzle-uri și a găsi răspunsuri pentru a vă croi drum prin poveste către evadare.

Escape Rooms Bucuresti pentru Copii Gap the Mind gokidÎn jocul Project Selena vă luați zborul din Centrul Spațial Kogălniceanu, ghidați nava spațială către Lună și aterizați în Craterul Picard, unde vă așteaptă o descoperire misterioasă. Călătoria este lungă și plină de primejdii!

Camera de evadare Project Selena

Faci parte din prima Misiune Spațială Românească, pleci din Centrul Spațial Kogălniceanu și călătorești pe Lună, aterizând în craterul Picard pentru o descoperire misterioasă. Un joc ce solicită o vârstă minimă de 12 ani, iar pentru cei sub 16 ani, prezența unui adult este obligatorie.

 • Unde? Strada Str. Traian 42, Bucuresti. Zona: B-dul Unirii
 • Vârste: începând de la 12 ani
 • Durata: 80′
 • Jucători: 2-6
 • Website: https://gapthemind.ro/

5. MYSTERY Escape Room – București

Mystery Escape Room oferă experiențe variate, pline de mister și provocare, în care sunteți captiv și trebuie să vă eliberați într-un timp limitat. Fiecare indiciu și obiect pot conduce către succes, oferindu-vă nu doar distracție, ci și o provocare. Acestea vor încuraja copiii să lucreze în echipă pentru a descoperi toate secretele ascunse, le vor pune la încercare inteligența, intuiția și spiritul de observație.

Escape Rooms Bucuresti pentru Copii MYSTERY Escape Room

Câteva dintre camerele de evadare:

 1. Enygma: Înfruntă umbrele și misterele într-o cameră plină de enigme și ghicitori. Enygma te provoacă să dezlegi secretele sale într-un joc distractiv, combinând acțiunea, misterul și satira. Gen: Acțiune, Mister, Satiră, Familie, Thriller
 2. Conspiracy: Aventurați-vă în Mexic, unde o vacanță devine o provocare periculoasă. Un grup mascat vă ia ostatici, iar evadarea din Conspiracy escape room devine o cursă contra cronometru. Gen: Acțiune, Aventură, Thriller
 3. 7 Locks: Intră în lumea fermecată a basmelor și devino eroul care salvează Nestematele Basmelor. Rezolvă provocările din cele 5 capitole ale poveștii pentru a elibera Misterul, Visele, Imaginația, Curajul, Aventura, Speranța și Magia. Gen: Aventură, Distracție, Mister
 4. Playground: Descoperă latura ta de copil interior în Playground escape room. Întâlnește provocările care îți vor aduce amintiri din copilărie și te vor face să (re)descoperi bucuria și plăcerea jocului. Gen: Familie

La Mystery găsești Garden, singurul escape room in aer liber din București și 7Locks, unul dintre cele mai complexe jocuri de până la 20 de jucători.

 • Unde?
  • Locația Bulevardul Schitu Măgureanu 45, București – Zona: Cișmigiu
  • Locația Strada Popa Nan 13, Bucuresti – Zona: Foișorul de Foc
 • Vârste: începând de la 12 ani
 • Durata: 60′
 • Jucători: 2-6
 • Website: https://www.mysteryrooms.ro/

PAGINA URMĂTOARE

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU