Atelier „Căsuțe călătoare” – Ediția II | Online event

16:00 - 18:00
29-30 Ianuarie 2022
Online

Ți-ar plăcea să călătorești în lung și-n lat, asemeni lui Phileas Fogg și Passepartout din cartea lui Jules Verne, cei doi care au făcut Ocolul Pământului în 80 de zile? Cu cine ai vrea să cutreieri lumea largă? Cum ar fi dacă ai colinda cu căsuța ta locuri nemaiîntâlnite în loc de tren, mașină sau avion?

Te invităm să îți iei căsuța la drum, să te așezi confortabil la fereastră și să te lași purtat de ea, prin orașele magice, către Orașul-imaginar!

Cine?

Copii de 6-9 ani + părinte.

Ce?

Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 29-30 ianuarie 2022 atelierul online „Căsuțe călătoare” – ediția a II-a. Copiii vor descoperi și exersa conceptul de specific al locului, modalitățile prin care cadrul natural influențează cadrul construit. Cei mici își vor dezvolta aptitudini de observație, percepție și analiză a unui context geografic și vor învăța despre rolul pe care îl au locuitorii și comunitatea în modelarea mediului construit, toate acestea într-un mod ludic și distractiv, potrivit vârstei lor. Folosindu-și imaginația, copiii, ghidați de îndrumătorii De-a arhitectura, vor porni într-o călătorie magică alături de căsuțele create chiar de ei.
Atelierul este îndrumat de arh. int. Mădălina Bold și arh. Monica Popescu. Atelierul a fost creat de arh. Aurelia Axente-Stan, arh. int. Mădălina Bold și arh. Monica Popescu.

Cum?

Înscrierile pentru copil + părinte se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/195/details, în limita celor 20 de locuri disponibile. Pentru a rezerva un loc este nevoie să vă faceți un cont pe platformă, cont care poate fi folosit ulterior pentru alte înscrieri. Atelierul are un cost de 65 RON/copil, plata se face odată cu înscrierea pe platformă. Atenție: acest atelier se desfășoară în două ședințe/două zile!

Politica de restituire:

⌂ În cazul în care efectuați plata și atelierul este anulat din motive care țin de organizatori, suma o să vă fie restituită integral.
⌂ În cazul în care efectuați plata și anulați participarea la activitate din diferite motive, banii nu vor fi restituiți.

Rugăm copiii să pregătească următoarele materiale de bricolaj pentru acest atelier:

Ziua 1:

⌂ harta orașelor printată;
⌂ coli de bloc de desen (preferabil A3);
⌂ creion grafit, gumă de șters, ascuțitoare, creioane colorate/carioci etc.

Ziua 2:

⌂ cartoane colorate, coli sau fâșii de hârtie colorată pentru colaje, hârtie creponată;
⌂ bețișoare de orice fel (scobitori, bețișoare de frigărui, bețișoare de lemn colorate sau simple etc), paie de hârtie;
⌂ plastilină sau lut;
⌂ ațe colorate/sfoară;
⌂ dopuri de plută etc;
⌂ pahare de hârtie;
⌂ un material/obiect din casă care să fie încorporat în machetă;
⌂ o bucată de carton pentru baza machetei (preferabil A3);
⌂ lipici solid și lipici lichid (tip aracet) sau pistol de lipit (îl manevrează adultul), scotch, foarfecă;
⌂ riglă (recomandat 30 cm)/echer;
⌂ orice altceva ajută la reprezentarea transformării căsuței așa cum și-au imaginat-o copiii.

Despre activitățile noastre aflați mai ușor și dacă vă înscrieți la newsletterul lunar Doza De-a arhitectura, pe site-ul nostru, în partea de jos a paginii: http://www.de-a-arhitectura.ro/.

Când?

Pe 29-30 ianuarie 2022, între orele 16:00-18:00.

Unde?

Online (copiii trebuie să aibă acces la internet, o tabletă/PC/laptop cu microfon și cameră video funcționale și aplicația ZOOM instalată).

Vă aşteptăm alături de noi să plecăm la drum cu căsuțele noastre călătoare!

Detalii Eveniment

Perioada:
29-30 Ianuarie 2022

Ora incepere:
16:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
Online

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Online!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL