Atelier „Ce citim în ruine” 12-15 ani @ MNAR

11:00 - 13:00
Sâmbătă 17 Septembrie 2022
București

Ruina fascinează, lasă spațiu imaginației, e o fereastră în timp. Fă un pas mai departe. Cum citim în ruine povestea vieților lor trecute? Dar un scenariu pentru viitor?

Inspirați de lucrările expuse și de „firele” care le leagă, reconstituim împreună imaginea de la început a clădirilor, a zidurilor, a arcelor și a coloanelor din tablouri, iar apoi, prin desen și colaj, te invităm să le dai o altă viață la timpul prezent.

Cine?

Adolescenți de 12-15 ani

Ce?

Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 17 septembrie 2022, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR), atelierul „Ce citim în ruine” dedicat adolescenților de 12-15 ani. Citind dincolo de stratul în care natura și peisajul par să fi luat în stăpânire ruinele unor clădiri din timpuri apuse, participanții vor intui semnificația și valoarea construcțiilor și a istoriilor lor pentru viața și identitatea unei comunități. Vor cerceta diferite moduri de reprezentare și vor recrea firul existenței fragmentelor de clădiri, căutând să reconstituie și să vizualizeze atmosfera vremurilor trecute. Își vor imagina nu doar felul în care arătau clădirile la origine, ci, exersându-și spiritul de observație, de percepție și de analiză, se vor apropia de modul în care oamenii de-atunci trăiau și se foloseau de spațiile construite. Participanții vor forma echipe pentru a propune posibile soluții de a păstra și integra elemente ce vin din timpuri vechi în configurații care răspund modului în care trăim și utilizăm azi sau chiar mai departe, în viitor, un spațiu. Mergând pe axa timpului, vor completa poveștile unor clădiri, ziduri, arce sau coloane într-un colaj ce-adună vieți trecute cu cea viitoare.


 RECOMANDARE


Atelierul este îndrumat de arh. Cristina Dumitrescu. Atelierul a fost creat de arh. int. Mădălina Bold, arh. Cristina Dumitrescu, arh. Mina Sava și arh. Diana Stancu.

Cum?

Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/233/details, în limita celor 20 de locuri disponibile. Pentru a rezerva un loc este nevoie să vă faceți un cont pe platformă, cont care poate fi folosit ulterior pentru alte înscrieri. Atelierul are un cost de 35 RON/copil, plata se face odată cu înscrierea pe platformă.

Politica de restituire:

⌂ În cazul în care efectuați plata și atelierul este anulat din motive care țin de organizatori, suma o să vă fie restituită integral.
⌂ În cazul în care efectuați plata și anulați participarea la activitate din diferite motive, banii nu vor fi restituiți.
Despre activitățile noastre aflați mai ușor și dacă vă înscrieți la newsletterul lunar Doza De-a arhitectura, pe site-ul nostru, în partea de jos a paginii: http://www.de-a-arhitectura.ro/.

Când?

Pe 17 septembrie 2022, între orele 11:00-13:00.

Unde?

Muzeul Național de Artă al României (MNAR), Parterul Galeriei Naționale, Calea Victoriei, nr. 49-53, Bucureşti.

Vă aşteptăm alături de noi într-o călătorie din trecut până în viitor!

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 17 Septembrie 2022

Program:
11:00 - 13:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Naţional de Artă al României – MNAR

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Calea Victoriei, 49-53

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL