Atelier de initiere in robotica pentru copii de 6-10 ani

18:00 - 19:30
Marți 22 Martie 2016
București

Din 22 martie, Lumea lui MOMO va invita sa aflati cum putem transforma o simpla joaca intr-un proiect de dezvoltare personala la un atelier adresat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, cu Stefan Bedreag.

 

Traim intr-o generatie care ne-a depasit cu mult asteptarile din punct de vedere al accesului la tehnologie. inca de la 4 ani, copiii viseaza la calatorii interspatiale, iar pe la 8 ani sunt convinsi ca pe Luna, Marte sau Venus ne vom putea construi habitate. Sau se vor construi linii de metrou de pe Pamant pe Luna.

Copiii nostri, dupa ce au descoperit jocul Lego sau alte jocuri de construit, raman fascinati in joaca fara de sfarsit singuri sau alaturi de prietenii lor. Si oricat de tare ne-am impiedica de aceste piese prin hol sau sufragerie, acest tip de joaca si invatare este o alternativa benefica la tableta sau play station.

Asa ca nu intamplator, ne-am gandit sa ne invitam un vechi si bun prieten, Stefan Bedreag sa ne daruiasca din pasiunea sa pentru joaca si creativitate, si sa ne invete copiii primii pasi catre robotica.

Din 22 martie, Lumea lui MOMO va invita sa aflati cum putem transforma o simpla joaca intr-un proiect de dezvoltare personala la un atelier adresat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, cu Stefan Bedreag.

Ce facem mai exact la acest atelier de initiere in robotica?

Primii pasi catre robotica presupun stapanirea unor mecanisme simple, precum rotile dintate si imbinarea lor, scripetii, camele si parghiile. Vom invata despre miscare, frecare, putere, elemente de structura. Construim masini, elicoptere, brate care se inchid si se deschid, animale pasitoare cu doua, patru si sase picioare si cate si mai cate alte minuni. Folosind piesele lego si informatiile oferite, construim modele din simple din imaginatie sau realitate, asimileand informatii complexe prin practica. Atelierul de initiare in robotica vrea sa fie plin de “semincioare” pe care copiii le pot cultiva si transforma in lucrari minunate.

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Folosim informatii de la senzori si motoare, impreuna cu programarea visuala in LabView bazata pe utilizarea unor blocuri colorate care corespund unor comenzi sau instructiuni, pentru a da viata mecanismelor ingenioase puse in practica.


Vezi si:

Ce locuri putem vizita cu copilul in Bucuresti?

Televizorul sau calculatorul: solutie pentru ca cei mici sa stea linistiti in timp ce noi, parintii, ne facem treburile? SONDAJ

Solutii pentru un mediu de invatare performant. Interviu cu Claudia Chiru, antreprenor si cadru didactic in invatamantul de stat


 

Care sunt beneficiile pentru copii?

  • Isi dezvolta abilitati de motricitate, control fin si indemanare
  • Isi antreneaza creativitatea si abilitatea de a improviza
  • Descopera intelegerea la nivel practic a unor concepte fizice si matematice, learning-by-doing
  • Deprind lucrul in echipa si dezvoltarea de abilitati de comunicare si negociere
  • Au oportunitatea sa isi afirme propria vointa si sa-si creasca stima de sine

Despre Stefan Bedreag, tatic pasionat de joaca si inginerii

Pasiunea pentru caramizile colorate a fiului meu, alaturi de experienta in educatie non-formala pentru cei mici dobandita la cercetasi, m-a determinat, sa studiez intens subiectul in ultimii ani. De la jocul pe covor si descoperirea de combinatii unice a caramizilor, la animarea acestor caramizi in moduri captivante ajunge la prezentarea lor altor copii si pasionati de lego. Pana la intentia de a-i invata si pe alti copii ramane un singur pas.

Cum ne organizam?

  • Ne intalnim in fiecare zi de marti, intre orele 18.00 si 19.30
  • Numar de locuri disponibile: 8
  • Durată atelier : 6 saptamani, 6 sedinte a 90 de minute fiecare
  • Costuri: 360 lei/6 sedinte
  • Plata se poate face in doua transe 50% la inscriere, si 50 % la a treia sedinta

Participarea la acest atelier se face doar pe baza de inscriere prealabilă la [email protected], in limita locurilor disponibile. Vă rugăm să ne menționați vârsta copilului si datele de contact ale părintelui.

Atelierul are loc la sediul Lumea lui Momo din str. Grigore Cobalcescu nr. 51, et 1, sc. 1, Sector 1, Bucuresti, interfon 4321#.

Detalii Eveniment

Data:
Marți 22 Martie 2016

Program:
18:00 - 19:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Lumea lui MOMO

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Grigore Cobalcescu nr 51

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL