Atelier de șah pentru copii 7-10 ani la TOTAL – Constanța

11:00 - 13:00
Sâmbătă 10 Iunie 2023
Constanta

🧠”Șahul este antrenamentul minții”

Dăm startul Atelierelor de Șah pentru Copii și învățăm să ne jucăm inteligent!

👉Instructor autorizat șah: Gianina Soare

Gianina este instructor autorizat de șah, dar fomarea ei și ca profesor de limba română și psihoterapeut îi oferă capacitatea de a aborda pluridisciplinar această minunată activitate: Șahul!
În special în contextul procesului de învățare la copii, Gianina pune accent, dincolo de diferite tehnici și teorii, pe relația pe care o creează cu copiii. Ea are întotdeauna în vedere ca fiecare copil să se simtă respectat, încurajat, validat, în siguranță să fie el însuși. Astfel disponibilitatea pentru efort pe termen lung și motivația lui pentru învățare cresc.
Gianina a obținut Locul I pe țară la campionatul de Șah pentru cel mai bun punctaj individual dintr-un concurs pe echipe la vârsta de doar 13 ani. De asemenea, a făcut parte dintr-un club de șah unde a practicat șahul de performanță.
👉Iată câteva motive pentru care vrei să alegi un curs de șah pentru copilul tău:

♟️Dezvoltă capacitatea de concentrare: pentru a-și crea poziții avantajoase pe tablă, trebuie să fie în permanență atent atât la propriile piese, la poziția lor, la legăturile dintre ele, cât și la piesele și mutările oponentului.
♟️Îmbunătățește memoria: prin caracterul vizual al jocului (anticiparea mutărilor, configurarea pozițiilor) stimulează dezvoltarea acelei părți din creier responsabilă cu memoria.
♟️Ajută la dezvoltarea capacității de luare a deciziilor, inclusiv creșeterea toleranței la frustrare, atunci când unele decizii luate se dovedesc a fi mai puțin inspirate. Copilul învață să-și învingă frustrarea și să persevereze, învață că greșelile sunt normale, iar o partidă pierdută este doar o lecție învățată, conștientizând astfel că nu există eșec, ci doar feedback.
♟️Pune copilul în diferite situații ce îl vor provoca să-și dezvolte capacitatea de analiză și gândirea critică. El trebuie să-și facă un plan de apărare, de atac sau de contraatac, să-și creeze o strategie, să aplice reguli și procedee tactice în situații noi, să analizeze variantele proprii și posibilitățile de răspuns ale oponentului.
🔝Toate aceste abilități dezvoltate și integrate în plan cognitiv și emoțional reprezintă o bază solidă pentru rezultate școlare bune și pentru o dezvoltare sănătoasă, fapt dovedit de numeroase cercetări în domeniu.

👉Vă așteptăm în fiecare sâmbătă:

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

11.00-12.00 pentru copii cu vârsta de 7-8 ani
12.00-13.00 pentru copii cu vârsta de 9-10 ani

👉Prima ședință este gratuită!

💰 Preț: 200 RON – abonament de 4 ședințe.
✅ Toți cei care se înscriu în perioada 21-28 Martie, vor primi un discount de 20% din prețul abonamentului
☎️ Înscrieri la: 0773748749.

📍 TOTAL – Centru atipic de Artă & Mişcare, Calugareni nr 22, Constanta

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/892733631956804/

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 10 Iunie 2023

Program:
11:00 - 13:00

Orasul:
Constanta

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Constanta!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL