Atelier de SuperPuteri si lansare Micuta Alexia si nu-potii ei. Pitești – Atelier gratuit 5-9 ani

10:30 - 12:30
Sâmbătă 23 Noiembrie 2019

Te așteptăm în Piteşti, în data de 23 Noiembrie, de la ora 10:30, la SMART Academy of Languages – Bdul Republicii 55-57, etaj 2.

Această lansare de carte va include și un ATELIER GRATUIT pentru copii 5-9 ani.

Dacă se întâmplă să spui că nu poți face anumite lucruri.
Dacă ți-e teamă sau nu ai încredere în tine.
Dacă te văicărești deseori. Dacă ești mic ori mare.
Dacă îți plac poveștile hazlii.

Atunci „Micuța Alexia și nu-poții ei” este povestea perfectă pentru tine.

Vă invităm la o călătorie în minunata lume a poveștilor terapeutice, unde vom explora împreună tainele sufletului.

Ce vom face împreună la acest atelier?
În cadrul atelierului:

Vom citi cartea Micuța Alexia și nu-poții ei
Vom crea unul sau mai mulți nu-poți
Vom face joculețe pentru a căpăta superputeri
Un atelier de lectură creativă și joc dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-9 ani.

Ce sunt nu-poții?
Nu-poții sunt niște creaturi de diferite culori. La început sunt mici, cam cât o boabă de piper, apoi se fac din ce în ce mai mari.

Cât de mari pot fi nu-poții? Ohooooo, ei pot ajunge și cât o casă, sau cât un bloc cu zece etaje. Și sunt tare gălăgioși. Țopăie, aleargă, se rostogolesc, sar, se tăvălesc și strigă mereu: “Nu pot! Nu pot! Nu pot!”.

Cred că e lesne de-nțeles cam cât de încurcă-lume sunt acești nu-poți pentru oricare dintre noi, așa că citește povestea și află cum a reușit Alexia să scape de nu-poții ei și cum poți scăpa și tu de nu-poții tăi.

Cum sprijină cartea dezvoltarea emoțională a copiilor?
Dezvoltarea emoțională este un aspect deosebit de important pentru creșterea armonioasă și echilibrată a copiilor. Iar gestionarea fricilor și încrederea în propriile forțe sunt doi piloni de bază pentru a construi o fundație puternică pe care să se așeze experiențele viitoare.

Cartea „Micuța Alexia și nu-poții ei” se adresează temerii de a nu putea face un anumit lucru, care este frecvent întâlnită la copii.

Acest nu-pot, care apare în anumite momente, vorbește despre lipsa de încredere în propriile forțe, despre îndoiala de sine, desprese sentimentul de incompetență și neputință în fața provocărilor ivite. Iar în timp aceste emoții și sentimente cresc odată cu copilul și ajung să-i ciuntească o parte din el, să-l facă să se simtă mic, slab, neputincios.

În aceste situații copilul are nevoie să-și descopere resursele interioare, să își consolideze încrederea în propriile forțe și să aibă curajul să facă acel lucru care îl sperie. Uneori va reuși, alteori va eșua, important este că va învăța din fiecare experiență și nu se va simți învins, neputincios, ci curajos și puternic.

Prin intermediul poveștii copilul intră în contact cu propriile sentimente de neputință. Copiii pot depăși mai ușor temerile atunci când transpun ceea ce îi frământă în spațiul imaginarului, dându-i o formă.

Susținut de:
Adriana Mitu – autor de povești terapeutice pentru copii, fondatoarea centrului EDUC și facilitator de programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor și adolescenților.

Am scris această carte tocmai pentru că lucrând cu cei mici am observat cât de adânc înrădăcinat devine acest sentiment de neîncredere și neputință, cum de la o mică sămânță ce a-ncolțit într-o zi în mintea unui copil care a crezut că nu poate, ajunge să-și încolăcească rădăcinile în jurul său și să-l înțepenească în fața micilor provocări. Iar sentimentul acesta de neîncredere crește odată cu el și îl însoțește până la maturitate. – Adriana Mitu

În sală sunt doar 40 de locuri disponibile, care vor fi oferite în ordinea înscrierilor.
Pentru a participa la acest eveniment, te rugăm să completezi formularul de aici: https://adrianamitu.com/formular-inregistrare-lansare-micuta-alexia-si-nu-potii-ei/


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 23 Noiembrie 2019

Program:
10:30 - 12:30

Orasul:

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL