Atelier in curs: Sa intelegem arta contemporana aug-oct 2012

11:00:00 - 13:00:00
Miercuri 15 August 2012

Copiii intre 8 si 14 ani au sansa sa participe gratuit la proiectul Sa intelegem arta contemporana – ateliere pentru copii, care ii ajuta sa cunoasca mai multe despre arta actuala, sa se familiarizeze cu aceasta si sa exploreze cunostintele acumulate in mici proiecte practice.

Scopul atelierului: Sa ofere copiilor cateva indrumari in modul de a observa, intelege si analiza, atat lucrarile de arta pe care le pot vedea in muzee, filme, carti sau in oras cat si imaginile publicitare prezentate la televizor sau pe strada. Intentia proiectului este sa incurajeze participantii sa aiba o atitudine deschisa asupra lucrarilor pe care le vad, sa inteleaga ca arta contemporana reflecta timpurile pe care le traim si sa le ofere o alternativa pentru exprimarea evenimentelor cotidiene.

Atelierul pentru copii cuprinde doua aspecte: primul – de informare si dezbatere cu copiii a diferitelor teme abordate de artistii contemporani; cel de-al doilea, practic, in care copii vor avea posibilitatea (cu materialele puse la dispozitie de organizatori) sa imagineze, deseneze, schiteze o varianta a subiectului abordat.

Primul atelier va fi o introducere despre cum arta se schimba si evolueaza odata cu timpul. Celelalte intalniri vor prezenta teme abordate de artistii romani si internationali din ultimele decenii dar si informatii despre diferite medii de expresie.

Proiectul este organizat de Asociatia Galeria Noua in parteneriat cu Muzeul National de Arta Contemporana si este compus din 10 intalniri si ateliere de lucru, ce contin prezentari dinamice adaptate copiilor, continuate cu teme practice, instructive si amuzante. Fiecare intalnire este compusa din 1 ora de prezentare / introducere in arta contemporana, urmata de aproximativ 2 ore (in functie de tema) de aplicatii practice.

Atelierele sunt gratuite si vor avea loc la MNAC, dupa cum urmeaza:

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

– in perioada vacantei intalnirile vor avea loc in zilele de 15, 17, 24, 29, 31 august

dupa inceperea scolii in zilele de 8,15, 22, 29 septembrie şi pe 6 octombrie.

Atelierele incep la ora 11.00 si dureaza intre 2 si 3 ore.

Inscrierile se fac la adresele de mail [email protected] sau  [email protected] pana pe 10 august, in limita a 25 de locuri sau la telefon: 021 3189137 / 0731 008 127

Copiii se pot inscrie si dupa inceperea programului in limita locurilor disponibile pentru fiecare atelier.

Proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National

Partener: Muzeul National de Arta Contemporana

Detalii suplimentare pe www.mnac.ro, la tel.: 021 3189137 sau mobil 0731 008 127 sau prin e-mail la adresele: [email protected] si [email protected].

Sa intelegem arta contemporana este un proiect al Asociatiei Galeria Noua, coordonat de Aurora Kiraly. Temele si prezentarile au fost pregatite si vor fi sustinute impreuna cu Simona Dumitriu. Ambele au experienta in realizarea proiectelor de arte vizuale/organizarea de expozitii si interes in promovarea artei contemporane prin intermediul programelor educationale.

Detalii Eveniment

Data:
Miercuri 15 August 2012

Program:
11:00:00 - 13:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Artă Contemporană

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Izvor 2-4, aripa E4

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL