Ateliere de arta si reciclare creativa pentru intreaga familie

00:00:00 - 00:00:00
22-23 Martie 2014

Recicloniarta și Atelierele de Meșteșuguri pentru copii, cursuri care contribuie la afirmarea și dezvoltarea creativității și sociabilității copiilor.

afis-ateliere-copiiCreative Arts și creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează, în perioada martie-iunie 2014, o platformă complexă de opt ateliere pentru copii.

Atelierele se desfășoară în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 12:00-19:30, la sediul creart din strada Alexandru Lahovari, nr. 7, sector 1, București.

Structura platformei îmbină Recicloniarta și Atelierele de Meșteșuguri pentru copii, două categorii de cursuri care contribuie la afirmarea și dezvoltarea creativității și sociabilității copiilor.

Programul Recicloniarta se desfășoară duminica, între orele 12:00 și 19:30, și cuprinde patru ateliere mixte, care îmbină artele cu reciclarea creativă.

Astfel, între orele 12:00 și 13:30, copiii pot învăța, la Atelierul de benzi desenate și reciclare creativă, care sunt etapele realizării unei benzi desenate și cum își pot ilustra poveștile preferate.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Copiii care vor să înveţe să-şi construiască propriile instrumente muzicale, descoperind cum sună farfuriile de plastic, ambalajele din aluminiu sau rolele de carton, sunt aşteptaţi între orele 14:00-15:30 la Atelierul de muzică şi reciclare creativă.

Atelierul de Arte Plastice și reciclare creativă se desfășoară între orele 16:00-17:30, interval în care cei mici vor învăța bazele desenului şi ale picturii transformând în jucării role de carton, farfurii de plastic și PET-uri.

Duminica se încheie cu Atelierul de tehnici handmade și reciclare creativă, unde copiii află cum pot fi reinventate cu stil role de scotch, PET-uri, nasturi și resturi de material textil, realizând decoraţiuni şi accesorii simpatice. Atelierul se desfășoară între orele 18:00 și 19:30.

Atelierele de Meșteșuguri pentru copii organizate de creart au loc în fiecare sâmbătă și propun dezvoltarea creativității copiilor prin patru tematici – Teatru Interactiv, Origami, Pictură pe sticlă, lemn și hârtie și Modelaj în lut.

În fiecare sâmbătă, de la ora 12:00 până la ora 13:30, cei mici vor învăța cum să vorbească și să respire corect, cum să susțină un discurs coerent și cum să-și cunoască propriul corp în cadrul Atelierului de Teatru Interactiv, îndrumați de trainerul Simona Grumezea.

Între orele 14:00 și 15:30, copiii vor continua să-și dezvolte creativitatea la Cursul de Origami, unde vor răsuci hârtia și o vor transforma în flori, felicitări și iepurași.

Ziua continuă cu Atelierul de Pictură pe sticlă, lemn și hârtie, între ora 16:00 și 17:30. Timp de o oră și jumătate, cei mici vor deveni artiști și vor picta pe diferite materiale cu ajutorul pensulelor, degetelor și bețelor.

Micii meșteri vor experimenta arta tradițională românească și vor învăța să frământe lutul în palme la Atelierul de modelaj în lut, care va avea loc între orele 18:00 și 19:30. Îndrumați de trainerul Florina Mitrea, care susține și atelierele de origami și pictură, copiii vor crea obiecte decorative, figurine și flori și vor îmbrăca în lut diverse suporturi de sticlă sau plastic.

Atelierele din cadrul Recicloniarta se desfășoară contra unei taxe de participare de 35 de lei/atelier pentru fiecare copil, iar participarea la Atelierele de Meșteșuguri pentru copii este gratuită. De asemenea, părinții pot participa gratuit alături de copiii lor la toate cele opt ateliere.

 

Detalii despre programul atelierelor găsiți pe www.creativearts.ro, www.creart.ro și pe Facebook.com/CreativeArtsBucuresti și Facebook.com/Ateliere-de-Meșteșuguri-pentru-copii.

În funcție de complexitatea activităților, vârsta recomandată pentru participanţii la Atelierele de Creație pentru copii variază între 4 şi 12 ani.

Înscrierea la atelierele Recicloniarta se face prin e-mail la [email protected] sau prin telefon la 0721.321.890, iar la Atelierele de meșteșuguri pentru copii prin e-mail la [email protected] sau la telefon 0733.331.324.

Detalii Eveniment

Perioada:
22-23 Martie 2014

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:

Detalii Locație

creart

Județ:
sector 1

Oraș:
Bucureşti

Adresa:
Str Alex Lahovari nr 7

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL