Ateliere de educatie muzicala Dalcroze si Orff – O vara pe note muzicale

00:00:00 - 00:00:00
Sâmbătă 18 Iulie 2015
București

Ateliere de educatie muzicala Dalcroze si Orff pentru copii cu varsta pana in 8 ani. Asociaţia Dalcroze România propune primul modul de Ateliere “O vară pe note muzicale” : muzică, ritm și mișcare în sonoritatea pianului și a altor instrumente autentice.

 

ateliere educatie muzicala dalcroze

O vacanţă printre portativele lui Bach, pe un preludiu de Debussy sau în pas cu prietenii necuvântători din “Carnavalul animalelor” de Saint-Saens: copii până în 8 ani sunt aşteptaţi, cu sau fără părinţi, la o călătorie muzicală plină de mișcare, ritm și emoție. Atelierele vor avea loc în perioada 4 iulie – 25 iulie și se vor desfășura la Sala ArCub în fiecare sâmbătă dimineața, durata fiecărui atelier fiind de maxim 45 de minute.

Educația muzicală de tip Dalcroze și Orff, în care sunt certificați muzicienii asociației, se bazează pe o pedagogie muzicală interactivă şi creativă, care:
• dezvoltă simțul muzical şi stimulează toate tipurile de inteligență: kinestezică, logico-matematică, spațială, lingvistică, inter-personală și intra-personală.
• dezvoltă sensibilitatea, facultatea de a exprima în mod liber sentimente şi emoții, creativitatea şi rafinarea motricității.
Atelierele urmăresc trezirea aptitudinilor muzicale ale copiilor într-o manieră interactivă, ludică, bazată pe mişcare, specifică pedagogiei Dalcroze și Orff. Pentru stimularea creativității și a interesului copiilor se folosesc obiecte (mingi, cercuri, corzi, eșarfe, saculeti coloraţi etc) şi instrumente de percuţie (clave, trianglu, guiro, djembe, maracas, clopoţei muzicali metalici, metalofone). Participând sau asistând la ateliere, părinţii vor fi capabili ei înșiși să testeze acţiunile ritmicii şi să petreacă un timp de calitate cu copiii lor. Un element esenţial al pedagogiei Dalcroze este improvizaţia şi interacţiunea cu grupul, ceea ce conduce la dezvoltarea creativităţii şi a personalităţii generale a copilului.
Noţiunile ritmice (măsura, raportul între durate), cele de tempo şi dinamică muzicala (nuanţele) precum şi noţiunile armonice şi melodice sunt abordate prin intermediul mişcării, al jocului, al exerciţiilor de reacţie şi coordonare.
Repertoriul este preponderent bazat pe muzică clasică dar conține și cântece de leagăn şi alte piese din folclor sau folclorul copiilor, care ne ajută să-i apropiem pe copii de clasic și sunt necesare pentru a le da o perspectivă mai largă în formarea simțului muzical.

Metoda Orff: “Oferă implicarea totală: combinarea cântului, recitării, dansului şi a interpretării la instrumente muzicale în procesul învăţării”.

Metoda Dalcroze: “Este poate cea mai frumoasă și mai ludică metodă de cunoaștere, învățare și aprofundare a muzicii și a limbajului ei, iar cel mai mare merit al ei este acela de a forma iubitori de muzică de calitate”.
Program și prețuri

Programul atelierelor de educație muzicală:

Sâmbătă, 4 iulie, 11 iulie, 18 iulie si 25 iulie 2015:
• ora 10:00, atelierul pentru 5-7 ani. Durata : 45 minute. Maxim 12 participanți. La toate atelierele pot asista părinții copiilor participanți.
• ora 11:00, atelierul pentru 2-4 ani. Durata : 40 minute. Maxim 12 participanți. Atelierele se desfășoară doar în duo 1 părinte – 1 copil.
• ora 12:00, atelierul pentru 0-1 an. Durata : 40 minute. Maxim 15 participanți. Atelierele se desfășoară doar în duo 1 părinte -1 copil.

Taxele de participare la program sunt următoarele: 30 RON/atelierul pentru 0-1 an și 40 RON/atelierele pentru 2-4 ani și 5-7 ani.
• Grupele de vârstă pot varia în funcție de numărul și interesul participanților
• Se recomandă îmbrăcăminte și încalțăminte lejeră, atelierele se desfășoară într-un spațiu cu parchet din lemn masiv.

Modalitate de înscriere şi plată

Înscrierea se face pe baza unui e-mail trimis la adresa [email protected] care să conţină următoarele informaţii: numele, prenumele persoanelor participante (adulți, copii) și vârsta copiilor, precum şi datele de contact. După confirmarea înscrierii, este necesară achitarea taxei de participare. Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin doua zile înainte de începerea primului atelier, sumă din care se va scădea comisionul bancar. În cazul în care retragerea intervine mai târziu, valoarea primului atelier (30 RON sau 40 RON, în funcție de atelier) este reținută.
Taxa poate fi achitată și în ziua primului atelier.

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 18 Iulie 2015

Program:
00:00:00 - 00:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Sala ArCuB

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str Batiștei nr.14

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL