Ateliere de heraldica numismatica

00:00:00 - 00:00:00
30 Iunie - 11 Iulie 2014

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa“ aşteptă copiii cu vârstele cuprinse între 9 și 14 ani, la Modulul de Heraldică, organizat în perioada 30 iunie – 11 iulie 2014, între orele 10.00 și 12.00.

Afis Atelier de Heraldica

Modulul de Heraldică și numismatică face parte din proiectul educațional, interdisciplinar, ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede, organizat de către Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Banca Naţională a României.

Atelier destinat elevilor de gimnaziu, modulul de heraldică numismatică are ca obiective familiarizarea participanților cu heraldica de pe modede și bancnote. Sub coordonarea lui Mihai Ionescu și a artistelor plastice Mariana Manolescu și Gabriela Tofan, de la Asociația Art&Co, participanții vor avea prilejul să realizeze blazonul, bancnota și moneda propriilor familii după regulile științifice ale heraldicii și numismaticii.

            Tematica atelierelor:

Ziua 1 – Să pășim împreună pe urmele strămoșilor, în lumea fascinantă a heraldicii, printre blazoane, monede și sigilii.

Ziua 2 – Descifrăm, ne jucăm, învățăm! Oare ce este un blazon, din ce se compune și ce reprezintă? Haideți să aflăm!

Ziua 3 – Fantastic sau real? Animale din sălbăticie, domesticite sau închipuite, figuri heraldice cu care s-au identificat marii domnitori și eroi de-a lungul timpului, toate le vom afla în călătoria magnifică pe care o vom face.

Ziua 4 – Să nu uităm de păsări, reptile și  insecte, alte figuri heraldice prezente în istorie!

Ziua 5 –  Daca ar fi să avem propria monedă, cum am realiza-o? Avem ocazia să aflăm, să fim unici în lume și să ne îndeplinim un vis.

Ziua 6 –  Ce-ați spune dacă am avea propriul blazon? Cum, exact ca marii conducători ai lumii? Da, exact ca ei, dar după propriile idei!

Ziua 7 – Oare mai există regi, regine, prinți și prințese? Și dacă da, cum îi recunoaștem și unde îi găsim? In povești sau în realitate?

Ziua 8 – În această zi, vom primi mesaje secrete, bine sigilate, de la marii împărați ai lumii. Dar neapărat trebuie să aflăm de unde provin și ce reprezintă, ca să putem să le răspundem, tot printr-un mesaj secret, bine sigilat, cu sigilul propriu, pe care il vom crea împreună.

Ziua 9 – Să vedem ce-am învățat! Păcat că s-a terminat, dar ce bine că ne-am distrat și am aflat atât de multe lucruri fascinante!

Ziua 10 – Să le arătăm și celorlalți cine suntem și de pe ce tărâmuri venim, care sunt blazoanele, monedele și sigiliile noastre și să ne mandrim cu ele! Aici și doar aici, acum și doar acum, ne adunăm regi și regine, prinți și prințese, eroi și eroine, iar curtenii vor sta ascultători în fața noastră, să afle despre noi cât mai multe și să ne respecte așa cum se cuvine, prin ropote de aplauze!

Pe lângă informațiile primite, copiii vor juca, la fiecare curs, două jocuri interactive, realizate în concordanță cu tematica zilei respective, pentru o mai bună aprofundare a cunoștințelor.

Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil sau 350 Ron/doi fraţi.

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail:[email protected] sau la telefon 021.305.60.31.

 

În cadrul Facultatății de Istorie a Universității București, Mihai Ionescu studiază heraldica, numismatica, paleontologie și arheologie din dorința de a descoperi lumi străvechi și de a le readuce la viață. De aceea, el a dezvoltat un concept inedit de studiu al stemelor, blazoanelor și sigiliilor, totul pe intelesul copiilor, concept menit să le dezvolte acestora pasiunea pentru istorie, printr-o frumoasa și interactiva incursiune prin alte timpuri.

Gabriela Tofan și Mariana Manolescu sunt absolvente ale Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti cu specializari in domeniul sculpturii si graficii. Începând cu 2007, prinAsociatia Art&Co, inițiază, dezvoltă și promovează proiectele cultural-educaționale, de valorificare a patrimoniului cultural, de accesibilizare a informației muzeale pentru persoanele cu deficiențe de vedere, încurajând libera exprimare și dezvoltarea creativității.www.art-co.ro

 

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului „Antipa”:www.facebook.com/muzeulantipa

Detalii Eveniment

Perioada:
30 Iunie - 11 Iulie 2014

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL