Ateliere de vara de programare – Summer coding camps | Online

Pentru o vacanţă distractivă dar şi educativă, vă propunem două tipuri de ateliere interactive de programare al roboţilor prin misiuni virtuale, care vor ajuta copiii să devină programatori pricepuţi în timp ce se joacă.

Știm cu toții, cât de importantă este joaca în educația copiilor. Atunci când se joacă, mintea lor este mult mai deschisă să rețină informații noi. Copiii sunt atraşi în mod natural de jocurile pe calculator şi cum ar fi dacă am putea transforma această pasiune a lor într-un proces prin care pot învăța programarea prin simulări gamificate cu roboţi virtuali ce simulează experienţe din viaţa reală?

Folosind o platformă educaţională internaţională, câştigătoare a numeroase premii în domeniul educaţiei tehnologice, invităm copiii să îşi dezvolte şi să aprofundeze cunoştinţe de programare, robotică şi STEM într-un mod interactiv, educativ dar mai ales distractiv.

 

PROGRAMARE ŞI ROBOTICĂ VIRTUALĂ

Cu ajutorul platformei de programare CoderZ® îi invaţăm pe copii să devină programatori calificaţi prin inţelegerea principiilor de programare, de la nivel de incepători pană la avansaţi prin programarea roboţilor virtuali. Include misiuni virtuale gamificate, simulare 3D, editor de programare tip block, Java şi Python.

Popularitatea programării în răndul elevilor crește rapid având in vedere tendința locurilor de muncă din acest domeniu. Învățarea modului de a coda la o vârstă fragedă poate pregăti cu adevărat copiii pentru un viitor de succes. Deoarece programarea poate fi gamificată, copiii de la vârste fragede pot începe să învețe cum să scrie coduri folosind interfețe de codare vizuale.

Programarea unui robot virtual cu input (senzori) și output (motoare) poate oferi tuturor elevilor posibilitatea de a începe programarea fără a avea cunoștințe prealabile în codare sau robotică.

DE CE CODERZ®:

– concept internaţional inovativ de educaţie tehnologică pentru copii
– o metodă simplă, interactivă si distractivă de a însuşi noţiunile de programare prin misiuni gamificate şi simulări cu roboţi 3D
– abordare interdisciplinară: programare, robotică, STEM.
– limbaj de programare tip block, uşor de reţinut    – inţelegerea modului de funcţionare al roboţilor si al inteligenţei artificiale
– incluzivă, încurajează participarea fetelor la activităţile STEM, deschizându-le noi perspective de carieră, contribuind astfel la reducerea decalajului forţei de muncă în domeniile tehnologice
– feedback imediat si evaluare individuală
– dezvoltă abilităţi esenţiale secolului în care trăim (gândire critică, rezolvarea creativă a problemelor, time management, colaborare)
– oferă o bază solidă cerinţelor tehnologice din ce in ce mai ridicate din viaţa reală
– uşor de implementat, e nevoie doar de calculator şi conexiune la internet
– acces permanent la platforma de programare online CoderZ® pe perioada cursului

Pentru perioada vacanţei vă propunem două cursuri de programare pentru copiii de 9 – 11, respectiv 11 -13 ani, printr-un program lejer, care se vor desfăşura online.

DETALII ȘI ÎNSCRIERI

CURSUL CODERZ® CYBER ROBOTICS 101

ONLINE

CURSUL CODERZ® CODE FARM gokid

Este un curs interactiv prin care se învată noţiunile de programare prin misiuni gamificate ce simuleayă experienţe din viaţa reală. Elevii vor învăța despre mecanică, navigare, senzori și multe altele, în timp ce vor fi introduși în componente de programare precum comenzi, variabile, logică condițională, bucle, blocuri inteligente (funcții) și multe altele. Prin acest curs elevii vor învăța cum să programeze roboți virtuali 3D cu input şi output, cu motoare şi senzori, prin simulări și misiuni gamificate, într-un mod distratctiv, inedit şi interactiv, in timp ce îşi solidifică si cunoştinţele STEM.

Recomandat copiilor de 9-11 ani.

  • Perioada: Primul modul conţine 8 şedinţe a câte 90 minute fiecare şi se desfăşoara în zilele de luni, între orele 15:00 – 16:30
  • Preţul: 600 lei/modul
  • Data de începere: 4 iulie
  • Cursul se desfăşoară online

DETALII ȘI ÎNSCRIERI

CURSUL CODERZ® CYBER ROBOTICS 102

ONLINE

Folosind un robot şi mai complex, cu mai mulţi senzori, copii îşi aprofundează cunostinţele de coding prin programe si misiuni mai complexe, cu accent pe gândirea logică. Elevii vor învăța despre mecanică, fizică, navigație, control și senzori, în timp ce sunt introduși în componente de programare mai avansată, cum ar fi comenzi, variabile, logică condițională, bucle, funcții și multe altele. Simularea gamificată 3D crează o platformă atrăgătoare şi distractivă pentru a învăţa şi a aprofunda programarea, iar copiii primesc feedback imediat prin comportamentul robotului.

Recomandat copiilor de 11-13 ani.

  • Perioada: Primul modul conţine 8 şedinţe a câte 90 minute fiecare şi se desfăşoara în zilele de miercuri, între orele 15:00 – 16:30
  • Preţul: 600 lei/modul
  • Data de începere: 6 iulie
  • Cursul se desfăşoară online

Pe perioada vacanţei cursurile online au avantajul de a desfăşura o actvitate educativă la care se pot conecta cu uşurinţa de oriunde, în timp ce leagă noi prietenii.

DETALII ȘI ÎNSCRIERI

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL