Ateliere Montessori de vacanta

00:00:00 - 00:00:00
27-30 Decembrie 2014
București

 

Activitati de vacanta pentru copii. Ateliere Montessori organizate de Fundatia Montessori in Bucuresti.

In perioada 27-30 decembrie 2014, Fundatia Montessori din Bucuresti organizeaza ateliere pentru copii pe metoda alternativa Montessori.

 

Conceptul de Ateliere de educatie Montessori vine in sprijinul parintilor dornici sa ofere copiilor lor experiente educative intr-un mediu specific Montessori, sub indrumarea unor cadre didactice specializate in pedagogia alternativa Montessori.

In cadrul acestor ateliere copiii au oportunitatea de a folosi materiale specifice Montessori si de a relationa cu alti copii, iar parintii vor cunoaste mediul adaptat varstei copilului lor si vor putea aplica si acasa principiile Montessori.

Nevoile fundamentale ale copiilor precum comunicarea, observarea, interrelationarea sunt astfel implinite prin participarea periodica la aceste activitati.

 

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

ateliere montessori

 

Obiectivele atelierelor Montessori sunt de a inlesni o relatie de colaborare, de schimb de experienta si de receptivitate intre copil, parinti si coordonatorul Atelierelor Montessori in scopul de a permite copilului sa beneficieze de timpuriu de avantajele pedagogiei Montessori, care este aplicata de peste 100 de ani si isi continua avantul intr-un ritm alert.

Aceste ateliere se pot constitui ca o componenta din programul de acomodare al copiilor la o gradinita / scoala in alternativa Montessori , (pentru a face tranzitia cat mai usoara atat pentru parinti cat si pentru copii, de la mediul familiar de acasa la cel necunoscut, dintr-o gradinita).


De ce sunt importante Atelierele Montessori ?


Maria Montessori este capul de lista al numelor care, alaturi de alti pedagogi de vocatie precum Emmi Pikler, a inspirat pedagogii de astazi. Pe parcursul Atelierelor Montessori veti profita de un mediu aranjat cu grija pentru a stimula simturile copilului dumneavoastra, fapt care-l va incuraja sa invete prin descoperire si revelatie.


Coordonatorul cu formare la standard AMI creaza un mediu care raspunde nevoilor copiilor, in permanenta schimbare, si care este pregatit in scopul de a le oferi acestora posibilitatea dezvoltarii unei concentrari sustinute.

Miscarea este cruciala intr-un mediu destinat copiilor cu varsta de pana la 3 ani, care sunt in stadiul senzorio-motor al dezvoltarii. De aceea, in metodologia Montessori copiii sunt liberi sa se deplaseze dintr-un loc intr-altul si sa-si aleaga singuri activitatea pe care doresc sa o desfasoare. Cei mici exploreaza lumea prin intermediul celor cinci simturi simultan: vazul, simtul tactil, gustul, auzul, mirosul. Mediul pregatit include materiale care-i ajuta pe copii sa descopere viata prin ei insisi, si nu ajutati de cei din jurul lor.

Daca doriti sa aflati mai multe despre Montessori, aceste ateliere sunt o focazie excelenta de a descoperi pedagogia Montessori si beneficiile ei pentru dezvoltarea copiilor.

 

Programul atelierelor Montessori in perioada 27-30 decembrie 2014

Ateliere pentru copii cu varsta intre: 6 luni -1 an 10.00-10.50
Ateliere pentru copii cu varsta intre: 1-3/5 ani 11.00-12.40
Ateliere pentru copii cu varsta intre: 3-6 ani 17.00-18.40
Pret pentru 4 sedinte: 150 Ron sau 99 Ron pentru membri. (Taxa de membru al Fundatiei Montessori este de 80 ron/an si va ofera reduceri la activitatile organizate de Fundatie).


Ateliere pentru copii cu varsta intre: 6-12 ani 14.00-16.30
Pret pentru 4 sedinte: 190 Ron sau 149 Ron pentru membri (
Taxa de membru al Fundatiei Montessori este de 80 ron/an si va ofera reduceri la activitatile organizate de Fundatie).


Pentru detalii si inscrieri, va rugam sa ne contactati la [email protected]

 

Pentru mai multe informaii despre metoda de educatie alternativa Montessori va invitam sa cititi acest articol.

 

Detalii Eveniment

Perioada:
27-30 Decembrie 2014

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Gradinita Montessori Edu

Județ:
Sector 2

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str Mantuleasa nr 21

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL