Ateliere Montessori pentru copiii cu varsta intre 0-3 ani

17:00:00 - 17:00:00
28 Septembrie - 31 Octombrie 2013

Ateliere pentru copii 0-3 ani organizate pe sistemul educatiei Montessori

Despre Educatia Montessori

Sa fii parinte se invata in fiecare zi. Acesta e motivul pentru care Atelierele Montessori va propun sa va pregatiti cel mai bine posibil pentru a va insoti copiii inca din primele luni de viata.

ateliere montessori augustConceptul de Ateliere de educatie Montessori a aparut din dorinta parintilor de a ameliora  calitatea educatiei copiilor lor si a nevoilor fundamentale precum comunicarea, observarea, interrelationarea.

Propunem parintilor si bunicilor, institutiilor de educare si ingrijire precum si educatoarelor, celor preocupati de bunastarea copilului si de acompanierea acestuia in fazele de dezvoltare a celui mic, sa profite pe parcursul acestor ateliere de ambianta, de consilierea unei persoane special formate in cadrul AMIS – Association Montessori Internationale de Savoie (www.montessori.fr).

Obiectivele noastre sunt de a inlesni o relatie de colaborare, de schimb de experienta si de receptivitate intre copil, parinti si facilitatorul Atelierelor Montessori in scopul de a permite micutului sa beneficieze de timpuriu de avantajele pedagogiei Montessori, care este aplicata de peste 100 de ani si isi continua avantul intr-un ritm alert.

 

De ce sunt importante Atelierele Montessori pentru parinti?

Maria Montessori este capul de lista al numelor care, alaturi de alti pedagogi de vocatie precum Emmi Pikler, a inspirat educatorii de astazi. Pe parcursul Atelierelor Montessori veti profita de un mediu aranjat cu grija pentru a stimula simturile micutului dumneavoastra, fapt care-l va incuraja sa invete prin descoperire si revelatie.

Facilitatorul certificat APM (Atelier Parentage Montessori) creaza un mediu care raspunde nevoilor in permanenta schimbare ale copiilor si care este pregatit in scopul de a le oferi celor mici posibilitatea dezvoltarii unei concentrari sustinute.

Miscarea este cruciala intr-un mediu destinat copiilor cu varsta de pana la 3 ani, care sunt in stadiul senzorio-motor al dezvoltarii. De aceea, in metodologia Montessori copiii sunt liberi sa se deplaseze dintr-un loc intr-altul si sa-si aleaga singuri activitatea pe care doresc sa o desfasoare.

Cei mici exploreaza lumea prin intermediul celor cinci simturi simultan: vazul, simtul tactil, gustul, auzul, mirosul. Mediul pregatit include materiale care-i ajuta pe copii sa descopere viata prin ei insisi, si nu ajutati de cei din jurul lor.

Atelierele sunt organizate sub forma unor module care cuprind fiecare cate 5 sedinte cu o durata ce variaza intre o ora si 3 ore,  pentru grupuri de minim 5 copii cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani.

Modulul 1 este destinat observarii copilului de catre parinte pentru a realiza progresele dezvoltarii motorii, motricitate fina, cauzalitate, limbaj prin intermediul a 4 dintre ariile curriculare specifice acestui interval de varsta; la ultima sedinta copilul va avea la dispozitie concomitent cele 4 arii curiculare. Durata este de cca 1 ora.

Atelierul este coordonat de cadru didactic exclusiv autorizat de Association Internationale de Savoie si Tout Montessori en France pentru categoria de varsta 0-3 ani si cadru didactic secundar autorizat de Association Montessori Internationale.

Modulul 2 este destinat exersarii si dezvoltarii abilitatilor copilului intr-un mediu pregatit cu toate ariile curriculare si noi recomandam sa fie facuta optiunea fie concomitent cu modulul 1 fie dupa desfasurarea modulului 1, in functie de stadiul de pregatire a fiecaruia. Durata este de pana la 2-3 ore, in functie de varsta, programul de somn, disponibilitatea insotitorilor; prezenta insotitorilor este optionala.

Modulul 3 este destinat atat parintilor cat si copiilor si poate fi efectuat fie cand copilul este disociat fie cand este asistat de la distanta in timpul atelierelor; copiii desfasoara activitatea de la modulul 2, iar parintii participa (in acelasi timp in acelasi sediu) la 4 sedinte pentru parinti de confectionare de materiale Montessori pentru acasa si organizarea spatiului pentru cei mici (spatiul de acasa).

 

Daca doriti sa aflati mai multe despre metodologia Montessori, aceste ateliere sunt o ocazie buna de a vedea cum se desfasoara activitatile Montessori in practica.

Aceste ateliere se pot constitui ca o componenta din programul de acomodare al copiilor la o  gradinita pe sistem Montessori (pentru acei copii care vor urma sistemul educational Montessori) dar bineinteles ca pot fi privite si ca o modalitate de petrecere a timpului liber al copiilor impreuna cu parintii.

Atelierele sunt sustinute de Ligia Stanciu, Coordonator educational metoda Montessori 0-3 ani, Facilitator autorizat al Atelierelor Montessori pentru parinti si copii.

 

Programul atelierelor Montessori:

 

Modulul 1

11 octombrie – 8 noiembrie

Serie cu frecventa saptamanala, in fiecare vineri

Seria 1) ora 17.30-18.20; seria 2) 18.30-19.20,

 

Cost: serie de 5 sedinte, 280 Ron sau 215 Ron la achizitionarea cardului de membru al Fundatiei Montessori din Romania in valoare de 80 Ron/an care va confera reducere de 30% la toate atelierele pe care le organizam pe durata de 1 an.

 

Modulul 2

Luni si joi 17-20.00

Cost: serie de 8 sedinte 280 Ron sau 215 Ron la achizitionarea cardului de membru al Fundatiei Montessori din Romania in valoare de 80 Ron/an care va confera reducere de 30% la toate atelierele pe care le organizam pe durata de 1 an.

 

 

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile la [email protected] sau la 0722.324.744 sau 0744.439.919

 


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
28 Septembrie - 31 Octombrie 2013

Ora incepere:
17:00:00

Ora terminare:
17:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Gradinita Montessori Edu

Județ:
Sector 2

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str Mantuleasa nr 21

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL