Atelierul pentru copii Mato-struto-dilul

11:00:00 - 13:30:00
Duminică 25 Mai 2014

 

Activitati copii 5-8 ani pentru dezvoltare integrata la Jukava. Atelier pentru copii Mato-struto-dilul

25 mai | Creăm un personaj fantastic printr-un proces complex: mai întâi descoperim cum vrem să fie, îl construim, compunem pentru el o istorie personală și îl introducem într-un scenariu de grup. În acest proces, cei mici îi acordă personajului trăsături care vor vorbi despre ei înșiși și experimentează roluri foarte diferite, ajungând să înțeleagă mai bine perspectiva celor pe care îi percep ca „diferiți”. Își dezvoltă toleranța, capacitatea de a lucra în echipă, exprimarea, expresivitatea, înțelegerea de sine și vor explora evadarea în fantastic și conectarea cu realitatea.

JuKaVa-atelier-mato-struto-dilul

DE CE?
De multe ori, temându-se că vor fi respinși sau certați dacă vor exprima ceea ce simt, copiii se întristează și se închid în ei. La Atelierul mâțo-struțo-dilul, cei mici învață să exprime ceea ce simt în cadrul unor jocuri de rol dinamice care oglindesc situațiile lor de zi cu zi. Astfel, ei află într-un cadru prietenos și relaxat cum pot exprima emoții (precum bucurie, tristețe, furie, entuziasm), în mod adecvat, așa încât mesajele lor să ajungă la ceilalți fără să-i rănească sau deranjeze.

Când ajungem să exprimăm adecvat emoțiile pe care le simțim, e mult mai ușor să construim relații autentice cu cei din jur și să avem o viață armonioasă.

Mâțo-Struțo-Dilul este totodată un atelier-extensie la Atelierul de spontaneitate și imaginație, completând și ducând mai departe experiențele adunate aici de micii participanți, printr-o ediție concentrată de tip one-time event, unde au ocazia să-și folosească la maximum abilitățile însușite.

DESPRE FACILITATOR

ALINA PLĂIȘEANU
„Cel mai important pentru dezvoltarea copiilor sunt relațiile lor cu adulții de la care au nevoie de înțelegere și iubire necondiționată.”

Alina e psihoterapeut și din 2008 lucrează cu pitici (inclusiv copii cu autism și ADHD) folosind terapia prin arte combinate (art-terapie și terapie prin mișcare). Din punctul ei de vedere, creștem atunci când suntem liberi, când experimentăm lucruri și când învățăm să ne simțim confortabil cu noi înșine pe de-a-ntregul.

BENEFICII MAGICE

– cel mic e mai relaxat în comunicare;
– face primii pași spre o maturizare emoțională sănătoasă;
– își descoperă propriile abilități și punctele forte;
– e mai orientat către rezolvarea de probleme
– îi e mai ușor să exprime ceea ce se întâmplă înăuntrul său;
– poți astfel comunica mai deschis cu el și veți construi relații mai bune.

*pentru calitatea experienței, lucrăm cu echipe mici, de 6-8 copii/ediție

CÂND & UNDE

25 mai, 11:00 – 13:30
Loc desfășurare: JuKaVa (Giacomo Puccini 3, ap. 4)
*durata atelierelor JuKaVa poate fi mai mare decât estimăm, deoarece depinde și de dinamica activităților și de nevoile celor mici.

COST & PLATĂ

JuKaVa-preturi-atelier-mato-struto

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 25 Mai 2014

Program:
11:00:00 - 13:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Jukava

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Giacomo Puccini 3, ap.4

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL