Cadourile de Crăciun. Poveste de Pedro Pablo Sacristan

La Povestea de Duminică Seara #111 de astăzi citim povestea Cadourile de Crăciun, de Pedro Pablo Sacristan. La final te invităm ca împreună cu copilul tău să lucrați cu această poveste, cât este proaspătă în minte!

Ce învățăm: Crăciunul nu este (doar) despre lucruri materiale.
Personaje: Magii de la Răsărit, Moș Crăciun, producători de jucării și un băiețel!

ζ ♠ ζ

CADOURILE DE CRĂCIUN

poveste de Pedro Pablo Sacristan

În acel an, Conferința Cadourilor de Crăciun a avut o mulțime de participanți. În audiență au fost toți producătorii de jucării din lume și mulți alții care, chiar dacă nu făceau jucării, obișnuiau să revină. Au participat desigur și distribuitorii, cei care nu puteau lipsi sub nicio formă: Moș Crăciun și Cei Trei Magi Înțelepți de la Răsărit. Ca în fiecare an, discuțiile s-au concentrat pe tema jucăriilor cele mai educative sau cele mai distractive. Un alt subiect comun a fost și dimensiunea jucăriilor. Da, nu era prima dată când se vorbea despre asta, Magii de la Răsărit și Moș Crăciun s-au plâns că în fiecare an jucăriile se făceau tot mai mari și asta provoca probleme seriose cu transportul!

Citește și: Darurile Iernii. Poveste de Claudia Groza Lazăr

Cu toate acestea, ceva a făcut ca această conferință să fie altfel decât cele anterioare. Un băiețel reuși să se strecoare înăuntru. Pentru că niciun copil nu participase vreodată la acele întâlniri, când participanții și-au dat seama că un băiețel stă așezat lângă Cei Trei Magi, nimeni nu știa de cât timp era acolo.

Tocmai atunci Moș Crăciun vorbea cu un producător important de jucării despre mărimea unei păpuși aflată la mare căutare, când acesta replică Moșului:

– Despre ce vorbești, Grăsanule? Dacă ai mai slăbi un pic, poate ar încăpea în sanie ceva mai multe jucării!

Când auzi asta, băiețelul se ridică și spuse:

– E în regulă, nu vă certați. Voi livra eu tot ceea ce Magii și Moș Crăciun nu pot duce.

Participanții au râs o vreme, respingând oferta băiețelului. În timp ce încă râdeau, băiatul se ridică din nou și o lacrimă i se prelinse pe obraz în timp ce părăsea sala cu capul plecat…

Îți recomandăm: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

Crăciunul acela a fost ca majoritatea celorlalte, dacă nu chiar un pic mai rece. Pe stradă, toată lumea își vedea de viață și nu s-a vorbit prea mult despre poveștile și evenimentele minunate din acea perioadă de sărbători. Crăciunul părea că își pierde din importanță.

Pe bună dreptate, la Conferință a Cadourilor de Crăciun din anul următor toată lumea era îngrijorată de faptul că vedeau cu toții cum Crăciunul își pierdea magia. Discuțiile au început din nou, până când la intrare a apărut același băiețel de anul trecut. De data aceasta el veni însoțit de mama sa, o femeie frumoasă. Văzând-o, cei trei magi au recunoscut-o emoționați au alergat și au alergat să o îmbrățișeze:

– Maria!

Apoi aceasta s-a apropiat de scenă și a vorbit:

– În fiecare an, fiul meu își sărbătorește ziua de naștere cu o mare petrecere – cea mai mare din lume – și o umple cu cele mai bune cadouri pentru tineri și bătrâni deopotrivă. Acum îmi spune că nu mai vrea să o sărbătorească, că niciunul dintre voi nu se bucură cu adevărat de petrecerea lui, că sunteți mai interesați de alte lucruri… Poate cineva să îmi spună ce i-ați făcut?

Citește și: Omul de Zăpadă. O poveste de Victorița Perșa

Majoritatea celor prezenți începură să înțeleagă ce făcuseră. Un bătrân producător de jucării – care nu vorbise niciodată în acele întâlniri – s-a apropiat de băiat, a îngenuncheat și a spus:

– „Iartă-mă, Domnule. Nu vreau decât cadourile oferite de tine. Deși nu am știut niciodată, tu ai livrat dintotdeauna cadourile pe care nici Regii, nici Moșul, nici altcineva nu putea să ni le dea: Iubire, Pace și Bucurie. Iar anul trecut a fost irosit… iartă-mă!

Unul după altul, toți cei prezenți au cerut iertarea băiatului, recunoscând că darurile sale au fost cele mai importante de sărbători: cadouri care umpleau inimile oamenilor buni, cadourile care făceau ca fiecare Crăciun să fie mai bun.

Sfărșit

ζ ♠ ζ

Să lucrăm cu această poveste, cât este proaspătă în minte!

Un minut pentru a reflecta

Ce vi se pare important de Crăciun? Sau la sărbătorirea zilei de naștere? Gândiți-vă la toate lucrurile bune pe care nu le facem dacă ne gândim doar la cadouri și alte lucruri materiale.

Să vorbim!

Astăzi, copiii au dificultăți în a evalua lucrurile nemateriale. Vorbeste-i copilului tău despre un cadou nematerial sau unul cu o valoare simbolică.

De ce nu încerci asta?

Încearcă să faci din sărbătoarea Crăciunului o perioadă mai semnificativă. Poți face un angajament de a oferi zilnic un cadou care nu poate fi cumparat. De exemplu, poți petrece timp cu o persoană singură, să pregătești o surpriză pentru un cineva trist, să cânți la un instrument pentru cineva drag sau o audiență.

Sursa: https://freestoriesforkids.com/children/stories-and-tales/christmas-presents


În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Abonează-te la Newsletterul Gokid! pentru a primi povestea în fiecare duminică!

Vezi Evenimentele pentru Copii de Săptămâna Asta!

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU