Care sunt tipurile de sucuri de fructe?

Limpede, tulbure, pasteurizat, concentrat… si asta nu e tot. Pe rafturile magazinelor se găsesc foarte multe tipuri de sucuri de fructe.

Indiferent de tipurile de sucuri de fructe pe care le dam copiilor, este bine sa ne asiguram ca acestea si-au păstrat proprietăţile fructelor din care au fost obținute.

Din compoziția sucurilor nu lipsesc vitaminele sau alți compuși valoroși. În funcție de tipul semi-preparatului sucurile sunt obținute din suc concentrat sau sunt proaspăt stoarse.

Dacă ținem cont de tipul de tratament termic ele pot fi:

  • proaspete (adică nepasteurizate)
  • pasteurizate

Dupa aspect și consistență exista sucuri:

  • cu pulpă
  • tulburi
  • limpezi

Sucul produs din concentrat de suc este un produs care are în compoziția sa acea cantitate de apă care a fost evaporată în timpul procesului de obținere a concentratului. De asemenea, este permisă și adăugarea unor arome care să refacă aroma pierdută în timpul procesului de obținere a concentratului.

Alta este situația în cazul sucului proaspăt, produs din fructe proaspete. Acesta poate fi doar răcit sau pasteurizat. Sucurile proaspete au termenul de valabilitate pentru consum foarte scurt.

Sucurile mai pot fi diferențiate și în funcție de consistența lor. Astfel, sucurile limpezi sunt supuse limpezirii și filtrării, de aceea au o consistență mătăsoasă. Acestea continuă însă să conțină vitaminele pe care le conțin fructele din care au fost produse. Sucurile tulburi, pe de altă parte, nu sunt supuse procesului de limpezire și filtrare, de aceea conțin particule din pulpa fructelor sau legumelor. Sucurile tulburi și cele cu pulpă au în plus în compoziția lor compuși precum fibrele, inclusiv pectine.

Indiferent de tipul de suc pe care îl alegem, trebuie să ținem minte că un pahar poate înlocui una din cele cinci porții zilnice recomandate de fructe sau legume!

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU