Cei trei purcelusi. Teatru pentru copii +3 ani

O revenire la tradiţie. Spectacolul de la Ţăndărică reprezintă revenirea la una din tradiţiile teatrului de păpuşi, marioneta cu fire lungi, cu pasarelă. Punerea în scenă se bazează pe povestea clasică pe care o respectă, dar toate aventurile celor trei purceluşi sunt privite cu ironie.

Regia: Mihai Gruia Sandu

Scenografia: Daniela Dragulescu, Matei Dumitrescu,

Distributia: Florin Mititelu, Paul Ionescu/ Viorel Ionescu, Cristina Roşiianu/Adrian Lefter, Florentina Tănase/Roxana Vișan, Angela Filipescu/Andreea Ionescu, Ilona Hrestic/George Simian.

Varsta: peste 3 ani

Durata: 50 min

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Cei trei purceluşi este una dintre cele mai iubite poveşti pentru copii. De aceea isprăvile celor trei fraţi purceluşi au circulat pe cale orală.

Într-o zi, cei trei purceluşi au ajuns la concluzia că au crescut destul şi pot porni în lume să-şi caute un rost. Primul purceluş, obosit s-a oprit atunci când a întâlnit un om cu o căruţă plină cu fân şi a hotărât să-şi facă o căsuţă din fânul moale. Al doilea purceluş a decis să-şi facă o căsuţă din lemne după ce a dat peste un om cu o căruţă plină cu lemne. Cel de al treilea purceluş a înnoptat la un pietrar şi s-a gândit să-şi facă o casă din piatră. Noaptea primul purceluş s-a trezit la uşă cu lupul cel flămând care l-a rugat să-i deschidă uşa. Purceluşul a refuzat şi atunci lupul a suflat şi fânul s-a împrăştiat, iar purceluşul s-a dus la cel de la doilea frate. Lupul l-a vizitat şi pe acesta,l-a rugat să-i deschidă uşa, bietul purceluş, speriat, a refuzat. Lupul a suflat cu putere şi casa din lemn s-a darâmat din a doua încercare. Cei doi fraţi purceluşi s-au refugiat la al treilea. Aici, lupul după ce a suflat de mai multe ori nu a reuşit să dărâme casa. Supărat, lupul s-a urcat pe acoperiş şi a încercat să intre pe horn. Purceluşii, însă, au pregătit lupului o surpriză: au pus un ceaun pe foc, plin cu apă. În final, lupul a ajuns în oala cu apă clocotită, a început să urle de durere, a ieşit prin perete spre pădure. Cei trei fraţi au construit o casă şi mai mare, cu pereţi din piatră,o masă şi un dulap din lemn şi paturi cu fân moale în care au trăit fericiţi.Spectacolul de la Ţăndărică se bazează pe povestea clasică pe care o respectă, dar toate aventurile celor trei purceluşi sunt privite cu ironie. Este un spectacol cu marionete cu fire lungi, cu pasarelă, fiind totodată o premieră, reprezentând revenirea la una din tradiţiile teatrului de păpuşi, marioneta.

AGENŢIA DE BILETE

Tel.: 021 315 23 77

E-mail: [email protected]

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 22 Iulie 2022

Program:
18:00 - 18:50

Orasul:
București

Detalii Locație

Teatrul Tandarica

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Eremia Grigorescu 24

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL