Club Natura Comics Camp 2021. Tabară de benzi desenate pentru copii cu vârste între 8-12 ani

Copilul tău va trăi alături de noi o experiență de neuitat – după un an în care a stat mai mult închis în casă, în fața calculatorului, în care a tânjit după joacă în aer liber, după prieteni reali și nu virtuali. Va trăi pentru 6 zile în simbioză cu natura, într-o livadă cu 300 de pruni. La doar o oră distanță față de București și 15 minute față de Pitești.

Perioade:

  • 22 August – 27 August
  • 29 August – 03 Septembrie

Zile întregi în care va uita de calculator, de televizor. Într-un loc unde plictiseala nu există. Într-un loc unde nu auzi altceva decât sutele de păsări din livadă care te încântă cu sunetele lor.

Profită de o tabără unică, pentru maximum 10 copii, organizată într-un loc magic.

AU MAI RĂMAS DOAR 5 LOCURI LIBERE!

• C4 22 August – 27 August (tabăra de benzi desenate 8-12 ani) – 1 loc liber
• C5 29 August – 03 Septembrie (tabăra de benzi desenate 9-13 ani) – 4 locuri libere


Ce va experimenta copilul tău în cele 6 zile?


 RECOMANDARE


Va învăța să redescopere bucuria simplă de a sta în aer liber, să alerge și să se distreze în livada cu cei 300 de pruni. Va trăi în simbioză cu natura. Toate activitățile taberei sunt gândite cu scopul de a-i dezvolta creativitatea, de a-l face să se simtă liber, neîngrădit de reguli stricte.

Va adora să își facă noi prieteni cu care va explora dealurile din jur.

Copilul tău va învăța cum să comunice un gând prin imagini și cum să transforme o idee înt-o bandă desenată.

Va învăța cum să scrie un scenariu, cum să creeze o bandă desenată, cum să încadreze desenele în casetele din pagină, cum să folosească baloanele. Va învăța sa creeze schițe minimaliste și să le coloreze.

Va afla care sunt materialele de artă potrivite benizlor desenate iar după etapa de documentare, va trece la la realizarea unor caractere. Benzile desenate create de copilul tău vor putea fi printate pentru a fi dăruite celor dragi sau păstrate ca amintiri unice din această tabără.

Va învăța să facă cortul în livadă….și, de ce nu? dacă va dori să experimenteze o noapte în cort, în condiții de siguranță și confort, va putea să facă și acest lucru.

Va descoperi plăcerea de a merge în picnic, pe dealul din fața casei, unde va asculta povești despre flora și fauna locală. Poate avem noroc și vom vedea chiar și căprioare.

Iar în serile plăcute din August, ne vom strânge cu toții în jurul focului, vom asculta muzică și vom proiecta scurte episoade din istoria benzilor desenate sau anime-uri.

Își va dezvolta creativitatea prin gătit. Dar nu oricum, ci bazat pe principiile unei alimentații sănătoase, în care copilul tau va fi uimit de varietatea de culori, texturi și arome pe care le va descoperi sau le va creea chiar el.
Va învăța câteva tehnici de gătit foarte simple, va învăța cum să combine fructele, legumele, leguminoasele, nucile și cerealele pentru a obține un mic dejun sau un prânz delicios.

Costul taberei / copil este de 1550 LEI, fiind incluse următoarele: transport dus-întors, test rapid neinvaziv COVID, toate materialele necesare pentru crearea benzilor desenate, pensiune completă (3 mese principale pe zi, gustări, meniu bogat în fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, nuci, pește). De asemenea, carne de curcan, pui, ouă și brânzeturi proaspete. Nu vor fi oferite copiilor dulciuri sau produse de patiserie din comerț, sucuri acidulate sau alte tipuri de sucuri cumpărate din comerț. Ca lichide, copiii vor consuma apă plată, sucuri naturale din fructe și legume pe care și le vor combina chiar ei, în funcție de preferințe, limonade cu miere, lămâie și mentă, ceaiuri sau compoturi de fructe.

Poți opta și pentru plata în două rate egale (2 rate a câte 850 lei), 50% la înscriere si 50% cu maxim 3 zile înainte de data de începere a taberei.

Ce va experimenta copilul tău în cele 6 zile alături de noi:

• activități creative prin învățarea tehnicilor de scriere ale unui scenariu, cum se crează benzile desenate
• cum se încadrează desenele în casetele din pagină și cum să creeze schițe minimaliste
• vorbitul în public – dezvoltarea acestei abilități prin discursuri în jurul focului de tabără
• excursii pe deal și picnic
• descoperirea vieții satului românesc
• pregătim masa împreună cu copiii, aflăm cum să mâncăm sănătos, care sunt aliații nostri dar și pericolul din spatele alimentelor
• diverse jocuri sportive: ping-pong, badminton, trambulină, fotbal, boardgames
• exerciții de înviorare – gimnastică chinezească – qigong
• exerciții de conștientizare a modului în care ne alimentăm – mindful eating
• jocuri creative în aer liber
• informații despre: metode de supraviețuire în pădure: cum se instalează un cort, cum se realizează un cuptor din pietre și lut
• observații astronomice planete/ galaxii

DETALII LOCAȚIE

Tabăra este organizată într-o locație specială, care beneficiază de un spațiu în aer liber de 6000 mp, cu o livadă cu 300 de pruni. Vila cu 4 dormitoare, 3 băi și un living generos, cu bucătărie incorporată, a fost renovată la începutul anului 2021. Proprietatea este situată în Călinești, Județul Argeș.

Club Natura Creative Summer Camp 2021 colaj indoor 1

Club Natura Creative Summer Camp 2021 colaj indoor 2

Club Natura Creative Summer Camp 2021 colaj outdoor 1

Aflat în partea sudică a Parcul Naţional Piatra Craiului, la poalele Carpaților Meridionali, Călineștiul este un loc plin de farmec. Frumusețea unică a locului este dată atât de flora cât și de fauna zonală, aflate într-o perfectă armonie. Copiii vor afla cele mai interesante informații despre: vânturelul roşu, ciocănitoarea neagră, sfrânciocul roşiatic, barza neagră, cocoşul de munte, dar și despre uliu, şoim, bufniţă, huhurez, piţigoi, alunar, corb, codobatura sau mierlă.

Vor afla curiozități despre diferite specii de animale insecte sau fluturi. Flora zonei se remarcă prin diversitate. Aici găsim: garofița Piatrei Craiului, tisa, margaretele, gladiolele sălbatice, clopoțeii, angelica, sângele voinicului, macul galben, linarita, bulbucii, bujorul de munte, gladiola salbatică, ghintura galbenă, iedera alba, tulichina, arnica, zmeurul, murul, chimenul, sunătoarea, cicoarea, pătlagina, ciupercile de pădure, dar și un număr mare de specii de orhidee de munte: poroinicul, boziorul și mâna Maicii Domnului.

În această tabără vom pune acentul pe respectul pentru natură, dar și pe responsabilizarea copiilor față de proiectul comun în care vor fi implicați.

DETALII MENIU

Meniul gândit pentru copilul tău are la bază principii sănătoase de nutriție, în care să existe un echilibru între carbohidrații buni, proteina completă de origine animală și vegetală și grăsimi sănătoase. Copilul tău nu va avea acces la tentații gen fast food, dulciuri procesate sau băuturi acidulate. Ingredientele folosite sunt proaspete, pe cât posibil organice, provenite pe cât posibil de la producători locali. Mâncarea va fi pregătită zilnic iar copiii vor participa în mod activ la preparare, învățând atât informații despre alimentație sănătoasă și experimentând chiar ei unele preparate.

Înscriere Urban Summer Camp 2021

[email protected]
sau direct in link-ul:
https://mentoring.mindvibe.ro/comics-camp-GK
tel. 0735 019 810

Detalii proiecte:
www.contempora.ro
https://www.facebook.com/club.natura.contempora
https://www.youtube.com/channel/UCElPKg6TUe4ZAdeVJOvu62Q

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL