Competiţia de Robotică FIRST LEGO League România

23 de echipe de concurs din 9 orase vor participa la prima editie a FIRST LEGO League Romania. Rezervă acum locuri de spectator şi vino împreună cu copilul tău la o competiţie care îl va inspira să devină interesat de domeniul tehnologiei si roboticii.

INTRARE LIBERĂ!

-◊-

Începand cu sezonul 2016/2017 elevii din Romania au oportunitatea de a participa la FIRST® LEGO® League, cea mai importanta competitie in domeniul tehnologiei si roboticii dedicata copiilor si adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 16 ani. Competitiile FIRST LEGO League se desfasoara in prezent in circa 80 de tari, avand peste 290.000 de copii participanti.

In cadrul sezonului curent, Animal Allies, echipele de concurs au explorat interactiunea dintre om si animal si au raspuns provocarii de a gasii solutii inovatoare ce imbunatatesc aceasta interactiune.

23 de echipele de concurs din 9 orase au raspuns provocarii Animal Allies.  FIRST LEGO League Romania va avea loc la Bucuresti, Rectorat UPB, pe data de 12 martie 2017, orele 10:00 – 16:30. Cele mai bune echipe vor fi invitate sa participe la evenimentele internationale din SUA, Danemarca si UK.

FIRST LEGO League isi propune sa sporeasca interesul tinerilor pentru stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM) si sa-i motiveze sa urmeze o cariera in aceste domenii. In cadrul competitiei participantii proiecteaza, construiesc, programeaza si testeaza un robot autonom, aplica concepte din matematica si stiinta, elaboreaza solutii inovative pentru rezolvarea unor probleme reale, lucreaza in echipe si dezvolta aptitudini importante pentru cariera si viata.

Programul competitional FIRST LEGO League este alcatuit din trei elemente: proiectul de cercetare, proba de robotica si valorile fundamentale. In cadrul proiectului de cercetare, echipele elaboreaza solutii inovative, conform tematicii anuale. Rezultatele acestei munci de cercetare si studiu vor fi prezentate in cadrul concursului in fata unui juriu de specialitate.

Pentru partea practica a concursului, proba de robotica, echipele vor construi un robot autonom, ce poate rezolva in mod independent o serie de misiuni. In ziua concursului, echipele vor incerca sa rezolve cat mai multe misiuni cu ajutorul robotului construit.

Valorile fundamentale, temelia programului FIRST LEGO League, ii incurajeaza pe participantii sa constientizez faptul ca beneficiul reciproc si concurenta prieteneasca nu pot fi separate, iar intrajutorarea sta la baza lucrului in echipa.

Valorile Fundamentale ale FIRST LEGO League:

 • Suntem o echipa.
 • Noi suntem cei care lucram pentru a gasi solutii, sub indrumarea antrenorilor si mentorilor.
 • Recunoastem ca antrenorii si mentorii nostri nu cunosc toate raspunsurile si invatam impreuna.
 • Cultivam spiritul competitiei prietenesti.
 • Ceea ce descoperim este mai important decat ceea ce castigam.
 • Impartasim experienta si cunostintele cu altii.
 • Dam dovada de Profesionalism Demn (Gracious Professionalism® ) si de Competitie cooperanta (Coopertition®) in tot ceea ce facem.
 • Ne DISTRAM!

Proiectul de cercetare si proba de robotica sunt ceea ce vor face elevii. Valorile fundamentale tin de felul cum le vor face. Fiecare echipa de concurs poate fi compusa din trei pana la zece membri si va fi indrumata de un antrenor adult atat inainte de concurs cat si in timpul acestuia.

Echipele care se vor clasa pe primele locuri vor fi invitate sa participe la evenimentele internationale din SUA (1 loc), Danemarca (2 locuri) sau Marea Britanie (2 locuri), pentru sezonul Animal Allies.

Incepand cu anul 2016, sezonul Animal Allies, competitia FIRST LEGO League ajunge si in Romania, fiind organizata de Asociatia pentru educatie STEM creativa (CRESTEM),  in calitate de partener operational.

Vezi pagina evenimentului.

Detalii eveniment:

 • CÂND? 12 martie 2017, orele 10:00 – 16:30
 • VÂRSTE? Participanţi la concurs: 9 -16 ani | Spectatori: +3 ani
 • PREŢ? Intrare libera! Înscrie-te acum ca spectator, apăsând pe butonul de mai jos.
 • UNDE? Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Rectorat. Splaiul Independentei, 313, Sector 6. [vezi pe harta]

ÎNSCRIE-TE ACUM!

FLL-Triangle-RO

Detalii Eveniment

Data:
Sunday 12 March 2017

Program:
10:00 - 16:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL