Copiii sunt sarbatoriti de 1 iunie in lumea magica din Gradina cu Artisti

00:00:00 - 00:00:00
Sâmbătă 24 Mai 2014

În weekendul 31 mai – 1 iunie, Parcul Grădina Icoanei se transformă într-o lume de joc și de poveste în care copiii vor fi personajele principale.

Sâmbătă şi duminică, 31 mai și 1 iunie, în parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2), cu ocazia Zilei Copilului, are loc o nouă ediţie a evenimentului cultural-artistic „Grădina cu Artişti”.

Aflat la cea de-a 13-a ediţie, Grădina cu Artişti sărbătorește copiii printr-o atmosferă de joc și de poveste, cu „Țară, țară vrem ostași”, cățeluși și pisici, muzică, dans și costume. Cei mici vor decupa, vor picta și vor realiza împreună, în timp ce leagă prietenii, o instalație ecologico-fantastică dedicată naturii.

Evenimentul susţinut de Primăria Sectorului 2 îşi propune să promoveze arta şi creativitatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg.

Instalație ecologico-fantastică concepută de Creative Arts și realizată de copii

În cele două zile, centrul de dezvoltare a creativităţii Creative Arts îi așteaptă pe copii la cel mai vesel proiect de înfrumusețare a unui spațiu verde.

Pentru că facem cu toții parte din natură, iar joaca e mai frumoasă atunci când ești înconjurat de flori și verdeață, trecerea de la primăvară la vară va fi făcută în parcul Grădina Icoanei, unde va fi amenajată o instalație ecologico-fantastică dedicată naturii și Zilei Copilului.

atelierVizitatorii Grădinii cu Artiști vor fi întâmpinați de copaci decorați și înconjurați de figurine din carton, pe care copiii sunt invitați să le îmbrace cu flori, fluturi și păsări din hârtie.

Îndrumați de trainerii Creative Arts, cei mici vor picta, desena și decupa, vor face colaje și vor deveni artizanii unei instalații originale, prin care vor atrage atenția asupra frumuseții naturii și, mai ales, asupra importanței protejării ei prin activități ecologice.

De 1 Iunie, copiii redau hârtia naturii sub formă de fluturi, flori și păsări!

Ateliere de shodo, origami, kimono și manga

Centrul de Studii Româno-Japoneze, împreună cu Școala Haramitchi și Tenshin, sub îndrumarea designerului Laura Caraman, organizează ateliere de cultură japoneză pentru copii.

Cei mici vor lua cursuri de caligrafie japoneză (shodo), vor admira kimono-urile și yukata-urile, hainele tradiționale japoneze, se vor amuza răsfoind revistele de manga (benzi desenate) și vor deveni cântăreți când vor testa taiko, tobele tradiționale japoneze.

Jocurile copilăriei

Ce fel de sărbătoare ar fi aia dacă n-ar fi joc, și ce jocuri s-ar potrivi mai bine decât cele ale copilăriei? Așadar, scoatem la înaintare „Țară, țară, vrem ostași”, „Țările”, „Rațele și vânătorii”, „Ursul doarme și visează”, „Rândunică, mută-ți cuibul”, „Podul de piatră” și multe altele. Desigur, copiii vor sări coarda și elasticul, și vor juca șotron. Așa, ca-n vremurile bune, când copiii nu uitau să se mai ridice de la calculator, ci uitau să mai intre și în casă, de la joacă.

Căței și pisicuțe, prieteni ai omuluirobi-red-panda

Cum copiii sunt înnebuniți după animăluțe, nu puteam să facem petrecerea fără prietenii omului. Voluntarii de la Asociația Red Panda vor fi prezentă în Grădina Icoanei cu pisici și căței cu chef de joacă, ce abia așteaptă să fie adoptați.

Din zona pentru adopţii nu vor lipsi broşurile şi materialele informative în care sunt prezentate beneficiile deţinerii unor animale de companie informaţii cu privire la importanţa sterilizării şi sfaturi cu privire la creşterea câinilor şi pisicilor.

 

Copii, muzică și dans

Nu există sărbătoare fără muzică și dans, așa că micuții din trupa Rall’s Band și cei de la Școala de Dans Sobis vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care vor invita toți copiii la dans.

Prezentare de modă pentru copii

Cine a spus că piticii nu pot fi cocheți? Pentru cei interesați de modă, pe podiumul organizat în Grădina Icoanei vor urca copiii de la Rall's Band și de la Acvatic Bebe Club,  care vor prezenta haine semnate de brand-urile Baby Bloom – Oana Vasilescu, Designers for Kids – Rhea Costa – Andreea Constantin, Andreea Raicu, Parlor -Veronica Zaharia, George Neagu, Malvensky – Malvina Cervenschi, Carla Szabo, Zaysha.

 

Programul evenimentului Grădina cu Artiști

Sambătă, 31 mai

11.00 Demonstrație de dans a copiilor de la Rall's Band

12.00 -13.00  Atelier de Taiko

13.00 – 14.00 Atelier de Kanzashi și Origami

14.00-15.00 Atelier de Yukata

17.00 – 18.00 Atelier de Manga

18.00 – 19.00 Atelier de caligrafie japoneza (shodo) și Kimono

Duminică, 1 iunie

12.00 Prezentare de modă

12.00 -13.00 Atelier de Kimono

13.00 – 14.00 Atelier de caligrafie japoneza (shodo)

14.00 – 15.00 Atelier de Kanzashi si Origami

14.30 Demnonstrație de dans copiilor de la Școala de dans Sobis

17.00 – 19.00 Atelier de Manga si Yukata

Expoziția cu vânzare: Sâmbătă, Duminică, Orele 11:00 – 20:00

Atelier de pictură și reciclare creativă ale căror rezultate vor decora instalația Creative Arts – Sâmbătă, Duminică, Orele 11:00 – 19:00

Asociația Red Panda aduce câini spre adopție – Sâmbătă, Duminică, Orele 11:00- 20:00

91840257Sâmbătă și duminică, între orele 11:00 – 14:00 și 16:00 – 20:00, cei mici se pot bucura de jocurile copilăriei:

Țară, țară, vrem ostași (7-12 ani)

Țările ( 7-13 ani)

Coarda (6-12 ani)

Șotron (6-13 ani)

Rațele și vânătorii (7-12 ani)

Ursul doarme și visează (5-12 ani)

Randunică mută-ți cuibul (5-12 ani)

Omul negru (6-12 ani)

Leapșa (5-13 ani)

Castelul (6-13 ani)

Elasticul (6-13 ani)

Podul de piatră (5-12 ani)

Cei prezenți la Grădina cu Artiști se vor bucura de dulciuri oferite de Secretul Bunicii, bomboane Jelly Belly și ciocolata Rausch.

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

Grădina cu Artişti îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la atelierele de creaţie. Totodată, în mijlocul aglomeraţiei cotidiene, „Grădina cu Artişti” doreşte să ofere tuturor o alternativă de petrecere a timpului liber întrun spaţiu boem de relaxare şi bună-dispoziţie.

Mai multe informaţii despre evenimentul Grădina cu Artiṣti se pot găsi pe site-ul evenimentului: gradinacuartisti.ro.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 24 Mai 2014

Program:
00:00:00 - 00:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Parcul Grădina Icoanei | București

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Jean Louis Calderon, str.Alexandru D. Xenopol, 69

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL