Creatorii de Fluturi. Ateliere de science & craft pentru copii la Antipa

10:00 - 11:15
Joi 09 Septembrie 2021
București

Îi invităm pe cei mici să participe la Atelierele de science & craft „Creatorii de fluturi”, care se vor desfășura de două ori pe săptămână, între 27 iulie și 9 septembrie, în curtea Muzeului Antipa!

Atelierele sunt susținute de specialiști ai muzeului și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani (marți, de la ora 10:00) și celor cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani (joi, de la ora 10:00).

Întâlnirile săptămânale stimulează imaginația copiilor, oferindu-le posibilitatea de a combina culori și materiale întâlnite în natură (dar nu numai), și nu necesită înclinații artistice, talent sau abilități deosebite, ci doar interes pentru lucrul manual.

În prima parte a atelierului vom admira fluturii exotici din sera special amenajată în grădina Muzeului și ne vom minuna de coloritul, de zborul elegant și tehnicile ingenioase de camuflare ale acestor insecte cu un mod de viață fascinant. Vom pândi momentul „nașterii” lor și, dacă suntem norocoși, poate vom vedea în direct transformarea lor miraculoasă din pupă în fluture.

După vizita în seră „plămădim”, inspirați de fluturii din expoziție, un obiect de decor, un mic tablou sau o mini-dioramă pe care o veți putea expune la voi acasă.

Vom folosi tehnici simple de reutilizare creativă și responsabilă a materialelor refolosibile, precum și a elementelor naturale – pietre, frunze, petale, scoici, melci.

Atelierele se vor desfășura în aer liber, în curtea Muzeului Antipa și vor respecta normele pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

În cazul în care condițiile sunt nefavorabile desfășurării atelierelor, ele se vor reprograma la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Taxa de participare este de 40 lei/copil sau 70 lei/doi frați, în care sunt incluse vizita la expoziția de fluturi tropicali vii, precum și materialele de lucru.

Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a 10 locuri/grupă.

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Detalii Eveniment

Data:
Joi 09 Septembrie 2021

Program:
10:00 - 11:15

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

Creatorii de Fluturi. Ateliere de science & craft pentru copii la Antipa este organizat în perioada 27 Iulie - 10 Septembrie 2021; Marțea și Joia în fiecare săptămână.

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL