Cum Punem Limite cu Blândeţe. Workshop cu Otilia Mantelers

La cererea parintilor Otilia Mantelers va sustine doua zile de workshop-uri la Gradinita Montessano cu o tema foarte apreciata: Cum punem limite cu blandete. Inscrie-te acum ca sa iti asiguri participarea la acest workshop unde vom vorbi despre comportamentele provocatoare ale copiilor, despre cum sa evitam pedepsele si sa punem limite cu blandete. Pentru workshop-ul de joi, 16 februarie mai AVEM 2 LOCURI.

Am văzut cu toții că pedepsele nu funcționează. Ba, mai mult, le strivesc ființa, le plantează teama de noi, părinții lor și ne strică relația cu copiii nostri.

Să punem limite sau nu? Dacă nu le punem, știm cu toții că el nu se oprește decât dacă îl amăgim cu un TV, o prăjitură sau cu altceva. Dacă le punem prea aspru, aceste limite ne deconectează și ne strică relația. Hand in Hand Parenting are un fel inedit de a pune limite copiilor, un fel care….conectează și vindecă!!

Otilia ne va explica cu ajutorul neuroștiintei de ce copiii fac năzbâtii și nu se pot opri și va exemplifica cum putem pune limite calde si blânde care să ne apropie.

 

 VREAU SA MA INSCRIU

Detalii inscriere workshop „Cum punem limite cu blandete”, cu Otilia Mantelers

  • Când? 

La cererea parintilor, vom face doua sesiuni pentru acest workshop.

  • Miercuri 15 Februarie 2017, orele 18.30-21.30 
  • Joi 16 Februarie 2017, orele 18.30-21.30 Mai avem 2 locuri
  • Preț workshop: 120 lei/persoană. Pentru cuplu oferim reducere, pretul este de 200 lei/cuplu. Prețul include apa, ceai și gustări sănătoase de la Solaris (biscuiți și sărătele). Locurile sunt limitate! Rezervarea locului se faca prin plata tarifului in contul pe care il vei primi dupa inscriere.

VREAU SA MA INSCRIU

Mai multe detalii despre acest workshop care are la bază filosofia Parenting by Connection:

Natura copiilor este una entuziastă și iubitoare. Pare că s-au născut pentru a se bucura de viață în fiecare zi. Însă în ciuda acestui dar magic, toți copiii trec prin perioade când nu sunt ei înșiși. Când nu pot asculta sau reacționa cu atenție la ce se întâmplă în jur. Comportamentul lor devine irațional și încep să facă lucruri care nu funcționează și care îi deconectează de cei din jur: trag pisica de coadă, iși lovesc prietenul, nu își duc farfuria la spălat, își tachinează frățiorul, nu fac temele, nu vor să se spele pe dinți, mănâncă doar două feluri de mâncare etc.

Mulți dintre noi spunem că sunt copii încăpățânați, sau că au personalitate puternică și de aceea e totul NU.

Oare așa e? Ce se întâmplă în creier? Neocortexul se oprește, iar creierul limbic este cel care dictează comportamentele, care nu sunt din cele mai raționale.

În astfel de momente, noi părinții ne pierdem: am vrea să ne facem copiii să înțeleagă de vorbă bună ce au de făcut. Și cu cât ne străduim mai mult să îi “facem să înțeleagă”, cu atât pare că ei nu pricep.

Motivul este că vorba bună nu ajunge la ei în momentele în care neocortexul lor s-a oprit! Ce să facem? Să îi pedepsim? NU! Punem limite blande si calde.

Dupa astfel de limite puse, copilul de obicei va trage un plâns de mama focului, care îl descarcă de reziduurile energetice de care nu are nevoie și care îl readuce în contact cu sine. Apoi creierul copilului își recapătă strălucirea!

Despre Otilia Mantelers

În 2013 am devenit primul Instructor Parenting by Connection din Romania, după un program intens de un an de formare cu organizația Hand in Hand Parenting din SUA. Acolo am văzut cum conectarea este ceea ce copiii au nevoie pentru a crește și a-și dezvolta talentele cu care s-au născut. Și cum conectarea este ingredientul de bază al oricărei relații interumane. Si am integrat în viașa mea cotidiană un instrument grozav de ascultare terapeutică: listening partnership.

În prezent studiez psihologia la Open University din UK. Și în curând voi începe programul de formare pentru ca la un moment dat sa devin psihoterapeut.

Abordarea de parenting pe care o promovez este centrată pe conectare și nu pe control. Iar instrumentele de conectare pe care le povestesc părinților sunt cele de la Hand in Hand Parenting și Playful Parenting: timpul special, jocul, limitele și ascultarea eliberării emoționale prin plâns și crize de furie.

Afla mai multe despre povestea Otiliei Mantelers

Detalii Eveniment

Perioada:
15-16 February 2017

Ora incepere:
18:30

Ora terminare:
21:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Grădiniţa Montessano. Educaţie Montessori in zona Unirii

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Parfumului, 9

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL