1 Decembrie 2017! Cum Sărbătorim în Familie Ziua Națională a României | Evenimente în Bucureşti

Friday 01 December 2017
București

Fie că ieşim în timpul zilei împreună cu copiii sau mai pe seară doar în cuplu, Ziua Naţională a României este prilej de sărbătoare şi petrecere a timpului liber împreună cu cei dragi. Am pregătit o listă de evenimente la care putem merge pe 1 Decembrie în Bucureşti.

Pe 1 decembrie 2017 sărbătorim Ziua Națională a României, la 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România de la 1 decembrie 1918. La mulţi ani dragi români!

Cum sărbătorim în familie 1 Decembrie 2017, Ziua Națională a României, evenimente de neratat în Bucureşti.:

1.

Parada militară de la Bucureşti

fotostefan.ro
fotostefan.ro

Anul acesta la Bucureşti parada militară de 1 decembrie va avea loc tot în Piața Arcul de Triumf. Forţele armate se vor deplasa pe bulevardul Kiseleff spre Piața Presei Libere. Traficul va fi oprit în zonă. Parada va începe la ora 11:00 şi la festivităţi va participa președintele României, Klaus Iohannis. Defilarea va cuprinde 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere. Piloți MAI vor trece în formație pe deasupra Arcului de Triumf la manșa elicopterelor din dotarea MAI.

_________

2.

Concerte și spectacole de 1 decembrie 2017
la Târgul de Crăciun Bucureşti

De Ziua Națională a României se deschide şi Târgul de Crăciun Bucureşti. Pe scena din Piața Consituției vor avea loc concerte la care sunt aşteptaţi 100 de artişti, printre care Loredana, Smiley, Andra, Direcţia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Viţa de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ştefan Hruscă şi Ducu Bertzi, precum şi Orchestra Naţională „Valahia”, Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour” şi grupuri de colindători. Intrarea va fi gratuită.

DETALII EVENIMENT

_________

3.

Concert Subcarpaţi

Fanii trupei Subcarpați sunt aşteptaţi la Arenele Romane, la un concert aniversar de Ziua României. Prețul unui bilet la spectacol este de 60 de lei, iar accesul va fi permis începând cu ora 20:00, trupa Subcarpați urmând să intre pe scenă de la ora 22:00. Ca în fiecare an, tradiția spune că ne strângem pe 1 decembrie la Sărbatoarea Subcarpați, care își sărbătorește aniversarea!

Citeşte şi: Unde Ieşim cu Copilul în Minivacanţa de 1 Decembrie. Evenimente pentru Copii şi Părinţi la Bucureşti | 1-3 Decembrie

_________

4.

Muzică Românească la J’ai Bistrot – cu DJ Vasile

Dj Vasile, pe numele adevărat Lucian Stan, se poate numi cu ușurință unul din artiștii veterani care a pus bazele muzicii electronice în România. Este unul dintre primii oameni care a deschis FM-ul în radio-ul bucureștean, imediat după căderea regimului comunist, în decembrie 1989. A fost angrenat în mai multe proiecte de-a lungul timpului: a făcut parte din Matze în 92 alături de Cristi Stanciu, iar trei mai târziu a fondat trupa Șuie Paparude, alături de Mihai Câmpineanu (Michi) și Mihai Dobre (actualmente DJ Haute Culture). De prin 97, DJ Vasile întemeiază proiectul Natural Soft Killers (NSK), alături de Cristi Stanciu și Cristian Ștefănescu (Electric Brother). În anul 2000, DJ Vasile se implică într-un proiect ce generează multe controverse, Shukar Collective. În componența acestei trupe se mai găsesc și Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cri Stanciu aka Matze, Mitos Micleusanu aka Diafragma, Vlaicu Golcea, Marius Mateșan și trei soliști vocali și percuționiști de origine rromi.

De ziua națională DJ Vasile ne va prezenta în J’ai Bistrot un repertoriu muzical românesc de dans și voie bună cât să trezească în noi spiritul patriotic.

DETALII EVENIMENT

_________

5.

Maraton 1 Decembrie @ Parcul IOR

În memoria românilor care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918, de Ziua Naţională a României, suntem invitaţi în Parcul IOR să participăm cu inima şi cu sufletul la “Maratonul 1 Decembrie”.

DETALII EVENIMENT

_________

6.

Daruri de Moș Nicolae – târg de cadouri @ Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, între 1 și 3 decembrie, orele 9:00 – 17:00, meșteri populari atât din București, cât și din țară, vin la Muzeul Satului cu obiecte tradiționale, lucrate de ei înșiși, pe care le puteți dărui celor dragi. Ce cadou poate fi mai frumos decât o ie lucrată manual? Sau poate o farfurie de lut cu Cocoșul de Hurez? Sau o păpușă cum aveau bunicii noștri odinioară? La târgul „Daruri de Moș Nicolae” veți găsi toate acestea.

DETALII EVENIMENT

_________

7.

Dor de Plaiul Strămoșesc @ Parcul Mogosoaia

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Consiliul Județean Ilfov organizează Dor de Plaiul Strămoșesc, un eveniment de comemorare a eroilor care s-au jertfit pentru întregirea neamului românesc. Evenimentul constă în arborarea drapelului României și intonarea imnului de stat, oficierea serviciului religios, depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor căzuți în Primul război mondial, situat la intrarea din Parcul Mogoșoaia, din comuna Mogoșoaia.

_________

8.

Kendama de vei juca, o trotinetă electrică vei câștiga
@ Diverta Bucuresti Mall – Vitan

Pe 1 decembrie, începând cu orele 14, vino în Bucuresti Mall – Vitan, când totul va deveni electrizant: un concert CRBL si un concurs de #kendama, cu un premiu special: o super trotinetă electrică!

_________

9.

1 Decembrie la Plaza Romania

Pentru toţi românii cu chef de distracţie Plaza România a pregătit cel mai fain 1 decembrie. Hai să dăm mână cu mână şi să ne prindem în Hora României alături de Ansamblul Doiniţa. Dacă oboseşti la dans, te aşteptăm la cabina foto special amenajată, unde vă punem la dispoziţie costume populare pentru cele mai reuşite fotografii.

_________

10.

Târgul de Sfântul Nicolae
la Muzeul Național al Țăranului Român

Tot norodul este aşteptat vineri, întâi până duminică, trei ale lunii lui Undrea, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român. 130 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meșterit peste an.

DETALII EVENIMENT

Voi cum sărbătoriţi în familie Ziua Națională a României?

Detalii Eveniment

Data:
Friday 01 December 2017

Program:
Toata ziua

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL